Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseurs Rotterdam

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Rotterdam? Je ziet hier alle adviseurs in Rotterdam die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Rotterdam?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Rotterdam

Heb je je eerste woning op het oog in Rotterdam? Of wil je verhuizen naar een nieuw stulpje in deze Zuid-Hollandse stad? Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin persoonlijk hypotheekadvies van een hypotheekadviseur in Rotterdam wenselijk kan zijn. Hypotheekzaken zijn vaak vrij complex en tijdrovend om uit te zoeken. Maar gelukkig kan een hypotheekadviseur in Rotterdam je helpen!

Hypotheekadvies Rotterdam

Wanneer je advies over de hypotheek voor je Rotterdamse woning zoekt, is het handig om een hypotheekadviseur in Rotterdam in te schakelen. Goed nieuws! Op HypotheekAdvies.nl kun je verschillende hypotheekadviseurs uit Rotterdam met elkaar vergelijken. Dit helpt je om een hypotheekadviseur te vinden die aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. Zo weet je zeker dat je een goed gevoel hebt bij de adviseur die jou helpt bij je hypotheekaanvraag.

Je kunt op HypotheekAdvies.nl ook specifieke wensen aangeven waar een hypotheekadviseur aan moet voldoen. Zoek je bijvoorbeeld een Engelssprekende hypotheekadviseur die bij jou langskomt op je werk? Of wil je juist een hypotheekadviseur die ook in de avonduren tijd voor je heeft? Via de filters op onze site kun je deze wensen aangeven en zo de meest geschikte hypotheekadviseur in Rotterdam vinden. Met die adviseur kun je een afspraak maken, zodat jullie samen kunnen kijken naar je persoonlijke situatie en wensen en behoeften. Hierdoor kan de hypotheekadviseur jou zo goed mogelijk advies geven.

Wonen in Rotterdam

Wonen in Rotterdam is iets waar veel mensen van dromen. Misschien jij ook wel. Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland en telt meer dan 600.000 inwoners. De stad dankt haar bekendheid grotendeels aan de haven, maar staat ook bekend om de vernieuwende architectuur. Verder is Rotterdam de laatste jaren uitgegroeid tot een gastvrije metropool. De stad organiseert steeds meer evenementen en kent veel bezienswaardigheden. Ook blijft de stad zich ontwikkelen. Kortom, Rotterdam heeft voor iedereen wat te bieden.

Waarom Rotterdam?

Rotterdam is populair door de goede bereikbaarheid of omdat mensen in Rotterdam of omgeving werken. Vanuit Rotterdam kun je snel verschillende kanten in Nederland op. Hierdoor is Rotterdam een goede plek om te wonen. Met het werk dichtbij en veel mogelijkheden om er eens op uit te gaan.

Daarnaast is het tegenwoordig best krap op de woningmarkt. Toch is er in Rotterdam nog best veel mogelijk. De prijzen van de woningen zijn erg verspreid, waardoor bijna iedereen hier wel een koopwoning kan vinden. In Rotterdam kunnen de prijzen uiteenlopen van ongeveer €200.000,- tot €1.000.000,-. De prijzen zijn, net als in de rest van Nederland, gestegen in de afgelopen tijd. Wil je liever niet kopen of heb je die financiële ruimte momenteel niet? Dan zijn er in Rotterdam ook genoeg beschikbare huurmogelijkheden. Ben je benieuwd of jij een woning in Rotterdam kan kopen? Hypotheekadvies in Rotterdam is door de vele hypotheekadviseurs goed te verkrijgen.

Weet je niet in welke wijk je wilt gaan wonen? Hieronder volgt een beschrijving van een aantal populaire wijken in Rotterdam.

Leuke buurten in Rotterdam

Delfshaven

Delfshaven is een multiculturele wijk in Rotterdam waar de gemiddelde leeftijd tussen de 25 en 45 jaar valt. In Delfshaven zijn er veel woningen te vinden. Met alle hypotheekadviseurs in de buurt heb je snel hypotheekadvies in Rotterdam en kun jij een woning in Delfshaven kopen.

Ooit was Delfshaven een onderdeel van Delft, maar tegenwoordig is het een wijk in Rotterdam. Delfshaven is het deel van Rotterdam waar je de meeste historische gebouwen vindt, bijvoorbeeld mooie grachtenpanden en authentieke kroegjes. De wijk heeft ook een gezellige jachthaven die wordt omgeven door veel leuke winkels en horecagelegenheden die een fijne sfeer creëren.

Kralingen

In de wijk Kralingen wonen verschillende mensen en dat maakt het tot een gezellige buurt. Daarnaast wonen onder andere Robin van Persie en Ivo Opstelten in deze wijk. De gemiddelde leeftijd in deze wijk ligt ook tussen de 25 en 45 jaar.

Als je van groene parken en buitenactiviteiten houdt, is de wijk Kralingen misschien wel een geschikte wijk voor jou. In deze wijk bevindt zich het gezelligste stadspark van Rotterdam: het Kralingse Bos. Hier kun je sporten, picknicken of wandelen. Bij dit park is ook een klein strandje te vinden. Verder vind je in Kralingen de Trompenburg, een aangelegde tuin met veel verschillende planten en bomen. Je kunt hier genieten van de rust en ondertussen je ogen uitkijken. Naast de mooie tuin is er een gezellig theehuis waar je koffie kunt drinken of kunt lunchen.

Blijdorp

Blijdorp is over het algemeen een rustige wijk in Rotterdam. Door de rustige buurt trekt het voornamelijk jongere gezinnen aan. Als je starter op de woningmarkt bent kun je goed in deze wijk terecht. Er zijn veel hypotheekadviseurs in Rotterdam die jou kunnen helpen met het vinden en kopen van een geschikte woning in Blijdorp.

De wijk Blijdorp bevindt zich in Rotterdam Noord. De wijk is in het hele land bekend om de dierentuin, Diergaarde Blijdorp, die hier gevestigd is. Maar Blijdorp heeft meer te bieden dan dat. Zo vind je in deze wijk ook een mooi park, het Vroesenpark. Dit park biedt verschillende mogelijkheden voor activiteiten. Zo zijn er wandelpaden aangelegd, kun je er voetballen en biedt het park plekken waar je in de zomer kunt barbecueën.

Kop van Zuid

De wijk Kop van Zuid is één van de modernere wijken van Rotterdam. De prijzen zitten in deze wijk ook wel aan de hogere kant, je zit al snel op €600.000,-. De meest voorkomende leeftijd in deze wijk is tussen de 25 en 45 jaar. Er wonen over het algemeen nog (jonge) gezinnen.

Als je van meer moderne wijken houdt, dan is de wijk Kop van Zuid ideaal voor jou. Dit is een nieuwere wijk in Rotterdam. Dit is een van de wijken waaraan Rotterdam de bijnaam Manhattan aan de Maas te danken heeft, vanwege de architectuur van de verschillende gebouwen in deze wijk. Als je namelijk naar de Skyline van Rotterdam gaat kijken zijn er veel vergelijkingen met Manhattan. Vandaar dat Rotterdam de naam Manhattan aan de Maas heeft gekregen. In deze wijk vind je ook de cruiseterminal. Hiervandaan vertrokken vroeger de cruiseschepen van de Holland-Amerika Lijn. Tegenwoordig wordt de terminal gebruikt voor grote passagiersschepen die moeten aanmeren in Rotterdam.

Woonprojecten in Rotterdam

Rotterdam is constant in ontwikkeling. Er worden voortdurend nieuwe huizen gebouwd. Dat biedt uiteraard kansen voor jou als jij jezelf wel in Rotterdam ziet wonen. Hieronder volgt meer informatie over een aantal bouwprojecten die momenteel in Rotterdam lopen. Voor extra hulp bij het kopen van een woning kun je terecht bij een van de hypotheekadviseurs in Rotterdam.

Wil je eerst meer weten over een huis kopen in Rotterdam? In ons handige artikeloverzicht kun je alvast meer lezen over het kopen van een huis voordat je met een hypotheekadviseur in gesprek gaat.

Blijdorp

Een woonproject in de wijk Blijdorp is het project in de Kapel en het Huis van Bewaring. Het project is verdeeld in enkele fases en per fase komt een aantal woningen vrij voor inschrijving en verkoop. Het project is al een tijdje onderweg, dus diverse woningen zijn al verkocht. Voor enkele woningen moet de laatste fase nog beginnen.

Rotterdam Centrum

In het centrum van Rotterdam zijn plannen om 700 woningen te gaan bouwen rondom de Euromast. Het gaat om tien verschillende appartementencomplexen van elk elf verdiepingen hoog. Ongeveer 20% van deze woningen worden sociale huurwoningen, maar de andere 80% van de woningen zal ter verkoop worden vrijgegeven. Als het plan voor de nieuwe woningen wordt doorgezet, is het een mooie locatie om te wonen, mede dankzij een mooi park dat achter het appartementencomplex ligt.

Hoogvliet

Voor een ander project in de wijk Hoogvliet zijn zojuist de inschrijvingen voor fase 1 afgerond. De bouw start binnenkort, waarna een volgende fase gaat starten waar jij je eventueel nog voor kunt inschrijven. In deze wijk worden 137 energie-neutrale woningen gemaakt met elk een eigen veranda, grote achtertuinen en met een mooi park op loopafstand. Verder zijn vanuit deze wijk diverse supermarkten en scholen goed bereikbaar.

Bijzondere woonlocaties in Rotterdam

Wonen in de Markthal

Een van de bezienswaardigheden in Rotterdam is de Markthal, een overdekte markt. Het bijzondere is dat in de Markthal ook 228 appartementen zijn gebouwd. Deze zijn in 2014 al opgeleverd, maar op dit moment worden wel enkele appartementen verhuurd. Ook is het natuurlijk mogelijk dat een van de koopappartementen weer in de verkoop komt.

Wonen langs de Maas met uitzicht op de Erasmusbrug

De Erasmusbrug is de tweede brug die over de nieuwe Maas is gebouwd en is het icoon van Rotterdam geworden. De brug is 800 meter lang en verbindt de wijk Kop van Zuid met het centrum van Rotterdam. De brug heeft als bijnaam “De Zwaan” gekregen omdat de pyloon van de brug erg veel op een zwaan lijkt. In Rotterdam zijn er veel woningen en flats langs de Maas te vinden. Enkele woningen zijn te koop of te huur. De meeste woningen hebben goed uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug. Sommige appartementen hebben een balkon vanwaar je kan genieten van het uitzicht.

Hypotheekadviseur RotterdamWonen in een kubuswoning

Ben jij gek op bijzondere woningen? Dan kan een kubuswoning wel wat voor jou zijn. Deze woningen zijn inmiddels een ware attractie in Rotterdam geworden. Wanneer je de kubussen van buiten ziet, lijkt het alsof er in de woningen niet veel ruimte is, maar toch bestaat elke kubus uit drie lagen. De eerste laag is bestemd voor de keuken en woonkamer, de tweede laag voor studeer- en slaapkamers en de derde laag is bedoeld als serre, tuin of balkon. Een van de kubuswoningen is een kijkkubus, die je laat zien hoe de kubuswoningen er van binnen uitzien.

Een woning in Rotterdam zoeken

Rotterdam biedt veel mogelijkheden voor het kopen van een woning. Daarbij kun je kiezen tussen bestaande bouw en nieuwbouw. Uiteraard hebben beide soorten woningen voor- en nadelen. Om de keuze makkelijker te maken, zetten wij de voor- en nadelen van nieuwbouw of bestaande bouw voor jou op een rij. Zo kun je achterhalen wat de beste optie voor jou is.  

Een hypotheek voor ondernemers in Rotterdam

Wil je als ondernemer een woning kopen in Rotterdam? Dan kan het afsluiten van een hypotheek in Rotterdam wat ingewikkelder zijn dan voor mede-Rotterdammers die in loondienst zijn.

Ben jij een ondernemer uit Rotterdam en wil jij graag een hypotheek afsluiten om een woning te kopen? Op HypotheekAdvies.nl kun je lezen hoe hypotheekadvies voor ondernemers eruit ziet. Ook vind je op onze site hypotheekadviseurs die gespecialiseerd zijn in ondernemers. Deze kunnen jou helpen bij het verkrijgen van een hypotheek.

Terug naar het overzicht hypotheekadviseurs

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!