Wie zijn er betrokken?

Laatst ge├╝pdate: 22 december 2021

Wie kom je allemaal tegen bij het afsluiten van je hypotheek?

Bij het afsluiten van je hypotheek heb je met verschillende personen te maken die allemaal hun eigen rol hebben. Hieronder zetten we ze op een rijtje.

  • De hypotheekadviseur. Deze is ervoor verantwoordelijk dat je op een verantwoorde manier jouw woning financiert (of jouw hypotheek aanpast) en dat alles op tijd wordt geregeld.

  • De assistent. Een adviseur wordt vaak geholpen door een assistent. Deze helpt je bij het verzamelen van alle documenten, het maken van afspraken, houdt je op de hoogte van de voortgang, enzovoorts.

  • De taxateur/makelaar. Omdat de hypotheekverstrekker precies wil weten hoeveel jouw toekomstige huis waard is, moet er een taxatierapport worden gemaakt. Dat gebeurt door een taxateur (die meestal ook makelaar is).

  • De verzekeringsadviseur. Het kan zijn dat een collega van de hypotheekadviseur helpt bij een specifiek onderdeel van het advies. Zo zijn er adviseurs die perfect weten welke schadeverzekeringen je allemaal nodig hebt en hiermee kunnen helpen.

  • De notaris. Zowel het afsluiten van de hypotheek als het kopen van jouw woning doe je officieel bij de notaris. Daar wordt alles definitief gemaakt en vastgelegd in de aktes.

Op de achtergrond zijn er nog veel meer organisaties betrokken bij het afsluiten van je hypotheek. Denk aan de bank die je hypotheek moet goedkeuren, de verzekeraar die je verzekering moet accepteren en het NWWI die je aanvraag voor de Nationale Hypotheek Garantie beoordeeld. Als je een adviseur inschakelt verlopen de contacten met deze instantie vrijwel altijd via hem of haar.


Zoek een adviseurTerug naar overzicht

Ook interessant voor jou:

Wat doet een hypotheekadviseur?

Werkzaamheden hypotheekadviseur Wat doet een hypotheekadviseur voor mij? Veel mensen vragen zich af wat een hypotheekadviseur...

Lees meer

Onafhankelijk vs bank?

Onafhankelijk vs bank? Onafhankelijk hypotheekadvies of naar de bank? Een hypotheek afsluiten is een belangrijke financiële...

Lees meer

Wat kost hypotheekadvies?

Wat kost hypotheekadvies? Kosten hypotheekadvies en wat levert het op? Een hypotheek afsluiten kost altijd geld....

Lees meer

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!