Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseurs Tilburg

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Tilburg? Je ziet hier alle adviseurs in Tilburg die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Tilburg?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Tilburg

Heb jij een huis in Tilburg op het oog? Of ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden in deze stad? Dan kan een hypotheekadviseur je helpen om de best passende hypotheek te vinden. Via HypotheekAdvies.nl kun je een hypotheekadviseur uit Tilburg vinden die je hier goed bij kan helpen. Dankzij onze in totaal 400 aangesloten hypotheekadviseurs is er altijd een hypotheekadviseur die jouw hypotheekvragen kan beantwoorden.

Hypotheekadvies Tilburg

Waarom zou je een hypotheekadviseur in Tilburg inschakelen? Vooral fijn is dat een hypotheekadviseur uit Tilburg veel weet over hypotheken en over de gemeente waar je wilt wonen. Daarnaast is het goed om te weten wat een hypotheekadviseur precies doet. Een adviseur kan namelijk veel voor je betekenen.

Allereerst bekijkt een hypotheekadviseur of de woning die jij voor ogen hebt voor jou haalbaar is. Daarvoor zet een adviseur al je financiële gegevens op een rij, berekent hij of zij je maximale hypotheek en bekijken jullie samen wat jij van bepaalde risico’s vindt. Daarna kan een hypotheekadviseur je alles vertellen over de verschillende hypotheekvormen, voorwaarden, verzekeringen en rentevaste perioden. Op basis daarvan kan hij of zij voor je berekenen hoe hoog jouw woonlasten worden.

Daarna kan de hypotheekadviseur de hypotheekaanvraag voor je regelen. Maar ook nadat alles geregeld is, kan een hypotheekadviseur je helpen. Een hypotheekadviseur kan je bijvoorbeeld adviseren bij belangrijke veranderingen in je leven die invloed hebben op je hypotheek.

Hypotheekadvies bij oversluiten

Ook als je benieuwd bent naar jouw mogelijkheden om je hypotheek over te sluiten, kan een hypotheekadviseur je advies op maat geven. Je hypotheek oversluiten houdt in dat je je huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Om zeker te weten of dit voor jou mogelijk en gunstig is, kun je het beste een hypotheekadviseur inschakelen. Die is namelijk goed bekend met de voorwaarden en kent alle voor- en nadelen.

Onafhankelijke hypotheekadviseur

Als je een hypotheekadviseur wilt inschakelen, moet je kiezen tussen een onafhankelijke hypotheekadviseur en een adviseur van een bank. Waar zit het verschil hem in? Een onafhankelijke hypotheekadviseur heeft voor het advies de keuze uit bijna alle geldverstrekkers en hypotheken. Deze adviseur zit dus niet vast aan één geldverstrekker. Dat vergroot voor jou de kans dat je de best passende en meest gunstige hypotheek afsluit.

Bij een hypotheekadviseur van de bank zit je daarentegen vast aan zijn eigen producten. Je hebt dus een groter risico dat je de voor jou meest gunstige hypotheek misloopt.

Wat is duurder?

Vaak wordt gedacht dat je met onafhankelijk hypotheekadvies duurder uit bent. Het klopt inderdaad dat het hypotheekadvies op zichzelf duurder is, omdat een onafhankelijke hypotheekadviseur langer bezig is met het vergelijken van alle hypotheken. Dit extra geld haal je er echter zeker uit over de gehele looptijd van de hypotheek. Uit onderzoek van Van Bruggen Adviesgroep blijkt dat je gemiddeld € 15.000 aan rente bespaart door bij een onafhankelijke hypotheekadviseur hypotheekadvies in te winnen.

Huren of kopen

Een andere vraag die je jezelf kunt stellen, is of je een woning moet kopen of huren. Beide opties hebben voor- en nadelen. Bij het kopen van een huis zijn de voordelen bijvoorbeeld dat je het huis naar eigen wens kunt verbouwen en dat je vaak meer keuze hebt. Nadelen van het kopen van een huis zijn daarentegen dat de kosten voor onderhoud voor je eigen rekening zijn en dat verhuizen minder makkelijk is.

De nadelen van een huis huren zijn dat er soms lange wachttijden zijn en dat de huisbaas de huur soms jaarlijks kan verhogen. Voordelen zijn daarentegen dat je geen last hebt van de invloed van de economie op je woningwaarde en dat je maandlasten extra voordelig kunnen zijn als je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Wonen in Tilburg

De gemeente Tilburg ligt in de provincie Noord-Brabant. Buiten de stad Tilburg vallen onder de gemeente Tilburg ook de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot. De gemeente telt ongeveer 220.000 inwoners, waarvan ongeveer 200.000 mensen in de stad Tilburg zelf wonen. Daarmee staat de gemeente qua inwonersaantal op de zevende plek van Nederland.

Hypotheekadviseur Tilburg

Waarom wonen in Tilburg?

Tilburg is een stad, maar biedt wel een dorpsgevoel. In tegenstelling tot andere grote steden barst het in Tilburg niet van de toeristen. Wel heb je er alles binnen handbereik en worden er veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo vindt in juli in Tilburg de grootste kermis van de Benelux plaats.

Tegelijkertijd is ook aan mooie natuur dankzij de omliggende bossen geen gebrek. Dit alles maakt Tilburg tot een gezellige en mooie stad.

Woningprijzen

De huizenprijzen in Tilburg liggen voor een stad niet erg hoog. De gemiddelde vraagprijs voor een huis in Tilburg is in december 2019 € 356.103,-, een stuk lager dan het gemiddelde in bijvoorbeeld Amsterdam (in december 2019 € 615.162,-).

Bereikbaarheid

Qua bereikbaarheid zit je in Tilburg uitstekend. Tilburg telt drie treinstations. Station Tilburg is het centrale en grootste station en is te bereiken via Breda, Eindhoven en Nijmegen. De twee kleinere stations zijn Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit.

Verder is Tilburg met de auto het beste te bereiken via de A58 en A65. Ook is alles in Tilburg goed bereikbaar met de fiets. Niet vreemd dus dat je overal waar je kijkt mensen om je heen ziet fietsen. Ook dat draagt bij aan de gezelligheid van deze stad.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in een gesprek met een hypotheekadviseur in Tilburg? Dan zit je bij ons goed! Plan direct een gratis eerste gesprek in met een hypotheekadviseur van jouw keuze. Zo weet je snel wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek in Tilburg. En je zit nergens aan vast, want een eerste gesprek bij een van de aangesloten adviseurs op HypotheekAdvies.nl is altijd volledig gratis en vrijblijvend.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!