Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseurs Almere

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Almere? Je ziet hier alle adviseurs in Almere die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Almere?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Almere

Je bent toe aan de volgende stap. Je wilt bijvoorbeeld je eerste huis in Almere kopen, je wilt verhuizen of je overweegt je hypotheek op je Almeerse huis over te sluiten. Welke keuzes kun je dan het beste maken? Hier kan een hypotheekadviseur uit Almere je uitstekend bij helpen. Hij of zij geeft je persoonlijk hypotheekadvies op basis van jouw situatie, financiën en wensen. Zo weet je wat voor jou de gunstigste mogelijkheden zijn.

Hypotheekadvies Almere

Wil je graag weten hoeveel je maximaal kunt lenen en in welke prijscategorie je dus op zoek kunt gaan naar een huis? Plan dan vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een hypotheekadviseur in Almere. Via HypotheekAdvies.nl filter je meer dan 400 onafhankelijke hypotheekadviseurs op allerlei factoren die voor jou belangrijk zijn. Uit die vergelijking komen de meest geschikte adviseurs voor jou naar voren.

Je kunt kiezen tussen een onafhankelijke hypotheekadviseur en een adviseur van een bank. Het voordeel van een onafhankelijke hypotheekadviseur is dat hij of zij de producten van verschillende hypotheekaanbieders meeneemt in zijn advies. Dit vergroot de kans dat je de voor jou gunstigste hypotheek afsluit. Een hypotheekadviseur die aangesloten is bij een bank neemt daarentegen meestal alleen de producten mee van de bank zelf. Mogelijk zit daar niet de hypotheek bij die voor jou het voordeligst is.

Oriëntatiegesprek met een geschikte adviseur

Een adviestraject start altijd met een oriëntatiegesprek. In dat gesprek vertel je de adviseur hoe je leven eruitziet, wat je plannen voor de toekomst zijn en wat je belangrijk vindt bij het kopen van een huis. Ook als je er nog niet uit bent of je een huis wilt kopen of huren, kan een hypotheekadviseur uit Almere je overigens van dienst zijn. Hij of zij brengt hierbij graag jouw mogelijkheden voor je in kaart.

Een afspraak maken met de hypotheekadviseur van jouw keuze is heel eenvoudig:

  • Ga naar HypotheekAdvies.nl en klik in het profiel van jouw adviseur op ‘Maak een gratis afspraak’.
  • Laat je gegevens achter voor de adviseur.
  • De adviseur neemt zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.

Let bij het kiezen van een hypotheekadviseur op deze dingen:

  • Het is handig als de hypotheekadviseur van jouw keuze samenwerkt met zoveel mogelijk hypotheekaanbieders. Dit vergroot de kans dat je de voor jou beste hypotheek afsluit. Ook betekent de onafhankelijkheid van de adviseur dat hij of zij transparant is en geen onderlinge afspraken heeft met bepaalde aanbieders.
  • Vraag of je het dienstverleningsdocument (DVD) van de adviseur mag inzien. Hierin staan de kosten voor het gehele adviesproces. Zo kan daar geen onduidelijkheid over ontstaan.

Huis zoeken in Almere

Na je oriëntatiegesprek ben je een stuk wijzer over jouw mogelijkheden voor het kopen van je toekomstige huis in Almere. In deze gemeente staan op dit moment (december 2019) 550 huizen te koop. De gemiddelde vraagprijs van een huis in Almere bedraagt € 388.519,- (december 2019).

Kies je voor huren in plaats van kopen? Houd dan rekening met vaak lange wachtlijsten en lees de voorwaarden van woningcorporaties en particuliere aanbieders goed door.

Waar kan een hypotheekadviseur in Almere je bij helpen?

Een hypotheekadviseur uit Almere is er overigens niet alleen voor het aanvragen van je hypotheek. Hij of zij kan je ook helpen als je je hypotheek wilt aflossen, meenemen of oversluiten. Ook in moeilijke situaties, bijvoorbeeld bij een scheiding of als je je baan verliest, kan de adviseur je advies op maat geven over je hypotheek.

Hypotheek aflossen

Soms kom je terecht in een situatie die je niet had zien aankomen. Het kan dan zo zijn dat je je hypotheek zo snel mogelijk wilt aflossen, bijvoorbeeld bij een echtscheiding of verlies van je baan. Een deskundige adviseur inschakelen die zicht heeft op de situatie is dan vaak een goed idee. De adviseur zal altijd neutraal blijven en geeft advies op basis van zijn kennis en ervaring. Zo kun je eenvoudiger goede keuzes maken en laat je je daarbij niet leiden door je eigen emoties.

Hypotheek meenemen

In sommige situaties kan het juist gunstig zijn om je hypotheek mee te nemen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je wilt verhuizen. Wel moet je in dat geval op een aantal zaken letten:

  • Je hypotheek meenemen kan je veel geld schelen als je over je huidige hypotheek een lagere rente betaalt dan de actuele hypotheekrente.
  • Bevind je je nu nog steeds in dezelfde situatie als wanneer je je huidige hypotheek afsloot? Dan heb je waarschijnlijk gunstigere voorwaarden dan wanneer je een nieuwe hypotheek afsluit.

Twijfel je of je hiervoor in aanmerking komt of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur uit Almere.

Hypotheek oversluiten

Ben je benieuwd of je je hypotheeklasten kunt verlagen door naar een andere hypotheekaanbieder over te stappen? In sommige situaties kun je je hypotheek oversluiten voor lagere maandlasten. Lees de voorwaarden om een idee te krijgen of je hiervoor in aanmerking komt. Een adviseur kan je daarna verder helpen en zoekt precies voor je uit wat in jouw geval voordelig is.

Alles is bijna voor elkaar

Stel: je hebt een huis gevonden en jouw bod is geaccepteerd. Dan is het tijd om de hypotheekaanvraag rond te maken. Bij de adviseur neem je het adviesrapport door waarin alles staat wat je met de adviseur besproken hebt. Dit onderteken je vervolgens. Nu kan de adviseur de Hypotheek Uitgangspunten (HUP) voor je aanvragen. Hierin staat wat de geldverstrekker van je nodig heeft om te bepalen of je een definitieve offerte en een rentereservering krijgt.

Hypotheek goedgekeurd

Nadat je hypotheekaanvraag binnen is gekomen, volgt een laatste controle. Zodra alles is goedgekeurd, krijg je de hypotheekofferte en kun je naar de notaris gaan. Hier teken je de allerlaatste benodigde papieren, zoals de transportakte en de hypotheekakte. Het huis met hypotheek is dan officieel van jou.

Gemeente Almere

Als je kiest voor een woning in Almere, dan woon je in een fijne stad centraal gelegen in Nederland. Almere is een stad en gemeente in de provincie Flevoland. De gemeente telt 211.464 inwoners (november 2019) en is daarmee de achtste gemeente van Nederland. Tegelijkertijd is Almere een jonge stad: de eerste huizen werden pas opgeleverd in 1976.

Hypotheekadviseur Almere

Bezienswaardigheden en winkels

In Almere is veel te beleven. Het centrum van Almere Stad is verkozen tot beste binnenstad van Nederland. Het winkelcentrum van Almere is zelfs een van de grootste winkelcentra van Nederland. Verder staat Almere bekend om de bijzondere architectuur. Gebouwen die je echt eens moet bezoeken of bewonderen, zijn de Citadel, de nieuwe bibliotheek en Schouwburg Almere.

Natuur en sport

De gemeente Almere beschikt over diverse natuur- en recreatiegebieden, die zeker de moeite waard zijn. Ook is er volop gelegenheid om te sporten. Met zeven sportparken, acht tennisbanen, drie zwembaden, zes sporthallen en elf sportzalen kan menig sportliefhebber zijn geluk niet op in Almere.

Bereikbaarheid

Almere is met de auto goed te bereiken via de A6 (Muiderberg-Joure), de A27 (Sint-Annabosch-Almere) en verschillende provinciale wegen. Daarnaast telt Almere zes treinstations: Almere Poort, Almere Centrum, Almere Muziekwijk, Almere Buiten, Almere Parkwijk en Almere Oostvaarders. Ook met de stad- of streekbus kom je een eind in Almere.

Onderwijs

Verder zit je met schoolgaande kinderen in Almere wel goed. In totaal zijn er maar liefst 78 basisscholen. Ook scholen voor voorgezet onderwijs zijn er op ieder niveau; er zijn 11 middelbare scholen in totaal. Daarnaast zijn in Almere drie mbo- en twee hbo-scholen te vinden.

Wil je meer informatie?

Kortom, Almere is een grote en jonge stad die goed bereikbaar is en waarin je van alle gemakken bent voorzien. Trekt deze gemeente jouw aandacht en ben je benieuwd wat er verder te ontdekken valt? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur uit Almere voor een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!