Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseur Enschede

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Enschede? Je ziet hier alle adviseurs in Enschede die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Enschede?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Enschede

Ben jij op zoek naar een hypotheekadviseur uit Enschede die jou hypotheekadvies kan geven? Wij helpen je hier graag bij. Een hypotheekadviseur uit Enschede kan je namelijk advies geven over allerlei hypotheekzaken als jij een woning in Enschede wilt kopen of huren.

Hypotheekadvies Enschede

Op HypotheekAdvies.nl kun je verschillende hypotheekadviseurs uit Enschede vergelijken op basis van professionele en persoonlijke eigenschappen. Wel zo handig! Je kunt onder andere vergelijken op basis van prijs, specialisaties en afspreekmomenten (overdag of juist ’s avonds).

Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar hypotheekadvies over scheiden, je eerste huis kopen of je hypotheek oversluiten? Geef het aan in de filters, vergelijk de adviseurs die aan jouw wensen voldoen en vind zo een hypotheekadviseur in Enschede die bij jou past!

Mogelijkheden

Met persoonlijk hypotheekadvies van een hypotheekadviseur uit Enschede weet je precies welke mogelijkheden je hebt bij het kopen van een huis in deze stad. Een hypotheekadviseur brengt jouw financiële situatie in kaart door je maximale hypotheek voor je te berekenen. Daarnaast kijkt de adviseur naar jouw persoonlijke situatie in de toekomst. Zo weet je zeker dat je je hypotheeklasten niet alleen nu, maar ook in de toekomst kunt dragen. Wel zo fijn!

Let wel altijd op het volgende:

  • Vraag altijd of je inzicht kunt krijgen in het dienstverleningsdocument (DVD) van de adviseur van jouw keuze. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.
  • Let op dat een adviseur met alle aanbieders samenwerkt. Dat vergroot namelijk de kans dat je de best passende en voordeligste hypotheek afsluit.

Waar kan een hypotheekadviseur nog meer bij helpen?

Wanneer je je hypotheekaanvraag hebt ingediend, is de hulp van een hypotheekadviseur uit Enschede nog niet klaar. Verschillende situaties kunnen gevolgen hebben voor je hypotheek. Ook dan kan een hypotheekadviseur je helpen bij het maken van de beste keuzes. Bijvoorbeeld als je je hypotheek wilt oversluiten, als je je baan kwijtraakt of als je gaat scheiden van je partner.

Verder is het belangrijk dat er een goede klik is tussen jou en de adviseur. Vaak moet je met een adviseur immers ook persoonlijke zaken delen. Kies daarom voor een hypotheekadviseur die verstand heeft van jouw situatie en die het beste bij jou persoonlijk past.

Vrijblijvend een gesprek inplannen met een adviseur uit Enschede

Heb je een passende hypotheekadviseur in Enschede gevonden? Dan kun je op HypotheekAdvies.nl online een gratis en vrijblijvend eerste oriëntatiegesprek inplannen. Door op “maak afspraak” te klikken, kun je jouw gegevens invullen en deze versturen naar de betreffende adviseur. De adviseur zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Huren of kopen in Enschede

Hypotheekadviseurs in Enschede helpen je om een goede beslissing te nemen wat betreft het huren of kopen van een huis. Dit kan helpen als je nog niet goed weet wat je precies wilt. De adviseur kijkt naar de verschillende mogelijkheden voor jou en geeft je inzicht in je persoonlijke situatie. Zo wordt het antwoord op je vraag over huren of kopen in Enschede een stuk makkelijker.

Voor zowel het huren als het kopen van een huis in Enschede is wel iets te zeggen. Als je een huis wilt huren, zijn er wel vaak lange wachtlijsten. Ook moet je rekening houden met bepaalde voorwaarden van woningcorporaties en particuliere aanbieders. Als je een huis wilt kopen, is Enschede relatief goedkoop. Dat biedt dus kansen. Wel moet er dan natuurlijk iets voor je tussen het huizenaanbod zitten. In 2019 staan er steeds zo’n 250 woningen te koop in Enschede.

Wonen in Enschede

Een woning kopen of huren in Enschede is zeker een goede keuze. Enschede is namelijk een woonplaats waar je uit veel mogelijkheden kunt kiezen. Er staan zowel goed betaalbare woningen als grote villa’s te koop. Voor elke woonfase is er dus wel iets te vinden in Enschede.

De gemiddelde vraagprijs van een koopwoning is redelijk te noemen. Voor een koopwoning in de gemeente Enschede moet je gemiddeld € 295.385,- neertellen. Daarmee ligt de gemiddelde huizenprijs in Enschede een stuk lager dan het landelijk gemiddelde (€ 388.668,-). Dat maakt Enschede extra aantrekkelijk als nieuwe woonplaats.

Enschede in het kort

Wanneer je in Enschede gaat wonen, bevind je je in de mooie streek Twente in de provincie Overijssel. De stad ligt vlak bij de Duitse grens en is met zijn 158.961 inwoners (op 1 januari 2019) de grootste stad van Overijssel en de veertiende gemeente van Nederland.

De stad begon als een centrum van buurtschappen rond een paar essen. Hier werd later een dubbele gracht omheen gegraven om de binnenstad te beschermen. Vandaag de dag bestaat Enschede uit vijf eeuwenoude stadsdelen. Na de Tweede Wereldoorlog groeide Enschede uit tot het belangrijkste centrum van textielproductie in Nederland. De laatste 70 jaar heeft Enschede zich ontwikkeld tot dienstenstad, wat inhoudt dat het merendeel van de inwoners werkt bij bedrijven in de verkoop van goederen en diensten.

Hypotheekadviseur Enschede

Architectuur en bezienswaardigheden

Wat je misschien niet meteen verwacht, is de grote hoeveelheid architectuur in Enschede. Je vindt hier (rijks)monumenten, religieuze bouwwerken (Grote Kerk, Sint-Jozefkerk), burgerlijke bouwwerken (het stadhuis en de Twentse Schouwburg) en veel verschillende landgoederen en parken. Waar je ook aan kunt zien dat Enschede een oude stad is, zijn de stadspoorten en de watertorens. Als je houdt van historie en oude bouwwerken, zit je dus zeker goed in Enschede.

Daarnaast vind je in Enschede genoeg musea, bioscopen en theaters, die je vrijwel altijd kunt bezoeken. Het aanbod aan verschillende tentoonstellingen, films en theaterstukken wordt ook nog eens om de zoveel tijd vernieuwd.

Onderwijs

Binnen de stadsgrenzen van Enschede zijn verschillende onderwijsinstanties te vinden. De bekendste daarvan is de Universiteit Twente, een universiteit voor maatschappijwetenschappen en techniek met zo’n 9.000 studenten.

Voor het hoger beroepsonderwijs kun je in Enschede naar Hogeschool Saxion met haar ruime keuze aan studies en 26.000 studenten. Ook is AKI Art & Design Enschede ArtEZ in Enschede gevestigd. Dit is een kunstacademie en conservatorium in één met bijna 3.000 studenten.

Verder zijn er meerdere mbo-scholen te vinden in Enschede, bijvoorbeeld de verschillende ROC’s van Twente. Voor middelbare scholieren zijn er vier middelbare scholen om uit te kiezen. Ook bevinden zich tal van basisscholen in Enschede.

Verkeer en wegen

Qua verkeer biedt Enschede goede opties. Via station Enschede kun je twee kanten op: richting het binnenland van Nederland of richting Duitsland. Het busverkeer in Enschede is geoptimaliseerd door de aanleg van meer busbanen voor snellere routes en betere verbindingen.

Als je met de auto komt, kun je rijden over de grote ringweg rondom Enschede, ook wel de Singel genoemd. Verder kun je onder andere eenvoudig richting Zwolle (A/N35) en richting de Maasvlakte (N18) rijden vanaf Enschede.

Evenementen, sport en vrije tijd

In Enschede hoef je je op het gebied van evenementen, sport en vrije tijd niet te vervelen. Het hele jaar worden in Enschede allerlei evenementen, festivals en andere feesten georganiseerd. Ook zijn de halve finale en de finale van het EK damesvoetbal in Enschede gespeeld, waarbij de Oranjeleeuwinnen in 2017 Europees kampioen werden.

Over sport gesproken, Enschede kent de oudste marathon van Nederland: de Marathon van Enschede. Verder is FC Twente (landskampioen in 2010) natuurlijk de bekendste voetbalclub in Enschede. Ook schaatsend Nederland reist graag af naar Enschede, omdat hier de tweede overdekte 400-meterbaan van Nederland ligt. Niet voor niets werd Enschede in 2007 en 2008 verkozen tot ‘Sportgemeente van het jaar’.

Uitgaansgelegenheden zijn in Enschede onder meer te vinden in de zijstraten van de Oude Markt, waar veel cafés en kroegjes gevestigd zijn. Verder feesten de LGBT’ers vaak in ’t Bölke en de studentenverenigingen brengen hun avonden door in de Pakkerij.

Wonen in Enschede, een goede keuze!

Kortom, wonen in Enschede betekent wonen in een historische stad die van alle gemakken is voorzien. Wonen, leren, sporten, uitgaan en leven doe je in Enschede.

Meer weten over wonen in Enschede? Maak een vrijblijvende eerste afspraak met een van de ervaren hypotheekadviseurs in Enschede. Een van onze adviseurs kijkt graag met je mee naar jouw mogelijkheden.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!