Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseurs Groningen

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Groningen? Je ziet hier alle adviseurs in Groningen die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Groningen?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Groningen

Een hypotheek aanvragen is vaak een ingewikkeld proces. Zeker als je geen ervaring met hypotheken hebt, komt er veel bij kijken. Waar moet je bijvoorbeeld allemaal rekening mee houden bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek? Een hypotheekadviseur in Groningen helpt je bij het aanvragen van een hypotheek voor de aankoop of bouw van jouw Groningse woning.

Hypotheekadvies Groningen

Als je kiest voor persoonlijk advies van een hypotheekadviseur in Groningen, dan weet je precies welke mogelijkheden je hebt bij het kopen van een huis in Groningen. Jouw hypotheekadviseur berekent je maximale hypotheek, bekijkt welke hypotheekvorm het beste bij je past en bepaalt de voor jou meest gunstige rentevaste periode.

Bij het aanvragen van een hypotheek moet je met een aantal zaken rekening houden. Zo is het niet altijd verstandig om te kiezen voor jouw maximale hypotheek. Je hebt immers te maken met verschillende bijkomende kosten als je een woning koopt. Een hypotheekadviseur in Groningen kan je hier meer over vertellen.

Wat doet een hypotheekadviseur in Groningen nog meer?

Een hypotheekadviseur in Groningen kan je ook informeren over de gevolgen die veranderingen in je privésituatie hebben voor je hypotheek. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding, het verbreken van een samenlevingscontract of het verliezen van je baan.

Het is aan te raden om specifiek een hypotheekadviseur te zoeken die gespecialiseerd is in jouw situatie als je bepaalde wensen hebt. Een adviseur kan je dan vaak sneller helpen dankzij zijn brede kennis. Bijvoorbeeld als je met een partner samenwoont, ondernemer bent of in scheiding ligt. Zoek op onze website naar de hypotheekadviseur in Groningen die het best bij jouw situatie past.

Hypotheekadviseurs vergelijken

Hierboven vind je een overzicht van hypotheekadviseurs in Groningen. Vergelijk deze adviseurs op basis van jouw persoonlijke wensen. Iedere adviseur heeft namelijk verschillende specialisaties. Zo zijn sommige adviseurs gespecialiseerd in hypotheken voor ouderen, terwijl andere adviseurs zich bezighouden met startershypotheken of juist met oversluiten. Ook kun je nagaan waar de adviseurs in Groningen gevestigd zijn. Zo weet je zeker dat je de voor jou beste adviseur vindt.

Waarom een hypotheekadviseur in Groningen?

Waarom zou je specifiek een hypotheekadviseur in Groningen inschakelen? Niet alleen is dat praktisch handig, maar ook kennen Groningse hypotheekadviseurs de woningmarkt in Groningen door en door. Denk bijvoorbeeld aan het aanhoudende probleem van aardbevingen in Groningen, waardoor sommige huizen verzakken. De ervaren hypotheekadviseurs uit Groningen zijn bekend met dit soort kwesties en kunnen je daarom advies op maat geven als je een woning koopt.

Huren of kopen in Groningen?

Hypotheekadviseurs in Groningen zijn er om jou te helpen bij alles wat komt kijken bij het huren of kopen van een huis. Zelfs als je nog niet weet of je wilt huren of kopen, kan een adviseur je hierbij helpen. Een adviseur is er om jou inzicht te geven in je situatie en om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Zo kun je uiteindelijk de beste beslissing nemen.

Wonen in Groningen

Groningen als woonplaats is zeker een goede keuze. De stad heeft namelijk veel te bieden. Ook onder jongere mensen is Groningen erg populair. De stad staat vandaag de dag bekend om het grote aantal studenten (61.110 studenten in januari 2019) dat er studeert. Hiervan wonen 33.983 studenten in de stad Groningen zelf. Dit maakt Groningen de ‘jongste stad’ van Nederland. De gemiddelde inwoner van Groningen was in 2018 36,4 jaar oud, terwijl de gemiddelde leeftijd in de rest van het land met 41,6 jaar een stuk hoger ligt.

De gemiddelde prijs van een woning in de gemeente Groningen was in 2018 € 265.525,-. Een stuk lager dan het landelijk gemiddelde van € 388.668,-! Dit is een verschil van 31,7%. Die relatief betaalbare huizenprijzen maken Groningen nóg aantrekkelijker als eventuele nieuwe woonplaats.

Hypotheekadviseur Groningen

Groningen als woonplaats

Groningen is de hoofdstad van de provincie Groningen. Met haar 49.970 inwoners is het de grootste stad van Noord-Nederland. Ook is Groningen de meest centraal gelegen stad van het noorden. Groningen maakte als Hanzestad deel uit van veel handelsnetwerken. Helaas ging een groot deel van de binnenstad bij de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog in 1945 in vlammen op, maar de stad is in de jaren daarna op een mooie manier opnieuw opgebouwd.

Met haar 204.000 inwoners staat Groningen in de top 10 van grootste gemeenten van Nederland.

Groningen kan door de lange geschiedenis trots zijn op haar eeuwenoude binnenstad, waarin vandaag de dag geleefd wordt als nooit tevoren. De stad Groningen bestaat uit vijf stadsdelen en een groot aantal wijken met ieder hun eigen samenstelling, bouw en dynamiek.

Bezienswaardigheden

Groningen kent een aantal mooie bezienswaardigheden. Daarvan is de Grote Markt, het grote plein midden in de stad, waarschijnlijk de bekendste. Op dit plein staan onder andere de Martinitoren en het stadhuis. De Martinitoren wordt gezien als hét symbool van de stad. Bij de toren hoort ook de Martinikerk, die met zijn 96,8 meter de hoogste toren van Groningen is.

Naast de Grote Markt, zorgen de vele musea, schouwburgen, bioscopen en uitgaansgelegenheden ervoor dat je je in Groningen niet hoeft te vervelen. Als studentenstad kent Groningen een druk uitgaansleven met veel verschillende (studenten)cafés en -kroegen.

Economie en werkgelegenheid

Een handelsstad is Groningen altijd gebleven. Tegenwoordig is Groningen het centrum voor de voedingsmiddelenindustrie (vooral koffie en tabak). Ook in de ICT-sector is in Groningen veel werk te vinden, juist omdat de stad de afgelopen jaren veel bezig is met innovatie en ontwikkelingen met het oog op de toekomst. Met gemiddeld 712 arbeidsplaatsen per 1000 inwoners is Groningen veruit de belangrijkste werkplek in het noorden van Nederland.

Verkeer en infrastructuur

Met de auto is Groningen goed te bereiken via de A28 (richting Zwolle en Utrecht). Ook de A7 biedt een goede verbinding naar het westen (Leeuwarden en Amsterdam).

Verder zijn er met de trein goede mogelijkheden van en naar Groningen. Voor inwoners van de noordelijke provincies is station Groningen het meest centrale vertrekpunt om verder het binnenland in te gaan.

Wist je dat Groningen ook een eigen vliegveld heeft? Groningen Airport Eelde ligt zo’n 12 kilometer buiten de stad en heeft verbindingen met Kopenhagen, Mallorca, Londen en Gdańsk.

Onderwijs

Zoals gezegd, staat Groningen bekend om het grote aantal studenten. De stad beschikt dan ook over drie universiteiten, waarvan de Rijksuniversiteit Groningen de grootste is. De Rijksuniversiteit is, na de Universiteit Leiden, de oudste nog bestaande universiteit van Nederland.

Verder zijn in Groningen zes hogescholen gevestigd. De Hanzehogeschool is met ruim 26.000 studenten de bekendste. Ook op het gebied van middelbaar onderwijs en basisonderwijs is er in Groningen genoeg keuze.

Gezondheidszorg

Met het oog op de gezondheidszorg telt Groningen twee grote ziekenhuizen: het Martini Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het UMCG is het academische ziekenhuis van de universiteit.

Sport en vrije tijd

Sportief zijn de Groningers ook zeker. Voetbalclub FC Groningen is de grootste voetbalclub. Deze club won in 2015 de KNVB-beker. Naast voetbal is ook basketbal een grote sport in Groningen waar veel aandacht aan wordt besteed.

Groningen zet zich verder veel in voor diversiteit en is een zogeheten ‘Regenboogstad’. Oftewel, een stad die de veiligheid, emancipatie en sociale acceptatie van LHBT’ers bevordert.

Groningen, een mooie stad om in te wonen!

Kortom, wil je wonen in een stad die staat voor innovatie, diversiteit, geschiedenis en eigen ontwikkeling? Dan is Groningen de plek voor jou!

Twijfel niet en maak meteen vrijblijvend een eerste afspraak met een van de hypotheekadviseurs uit Groningen. Klik bij de adviseur naar keuze op “maak gratis afspraak”, laat je gegevens achter en de adviseur neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Zo weet je in een mum van tijd meer over de mogelijkheden voor het huren of kopen van een huis in Groningen.

 

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!