Met de lage rentes van tegenwoordig... kan dit voor mij voordelig uitpakken?

Meer weten over een hypotheek oversluiten lees meer

Verfijn je resultaat
Zoek op postcode of plaats
Locatie
Specialisatie

Afspraakmoment
Afspreken...
Taal
Afrekenmodel
Aanvullende diensten

Type adviseur

Geselecteerd:
Hypotheek oversluiten
Wis selectie

Een hypotheek oversluiten

Wellicht heb je al eens gehoord dat het oversluiten van een hypotheek heel aantrekkelijk kan zijn om je hypothecaire maandlasten te verlagen. Een hypotheek oversluiten betekent dat je een bestaande hypotheek onderbrengt bij een andere hypotheekverstrekker, omdat de rente daar bijvoorbeeld lager is. Met een lagere hypotheekrente heb je maandelijks lagere hypotheeklasten, waardoor je meer geld overhoudt voor andere dingen! Bij het oversluiten van een hypotheek komen kosten kijken en of het voor jou rendabel is om over te sluiten, daar kan een hypotheekadviseur je over adviseren.

Meer

Wanneer een hypotheek oversluiten?

Of het oversluiten van jouw hypotheek het overwegen waard is hangt af van of de opbrengsten opwegen tegen de kosten. De opbrengsten bestaan hier uit de besparingen die ontstaan als gevolg van de lagere rente en maandlasten. De kosten die komen kijken bij het oversluiten van je hypotheek, zijn advieskosten, boete, taxatie- en notariskosten. Een boete betaal je alleen wanneer de hypotheek binnen de rentevast periode wordt overgesloten. Oversluiten is rendabel wanneer, over langere periode gekeken, een positief saldo bestaat tussen de hiervoor genoemde besparingen en de benodigde kosten.

Advies over het oversluiten van jouw hypotheek

Doordat het oversluiten van een hypotheek behoorlijk complex kan zijn, is het raadzaam om vooraf advies in te winnen. Een hypotheekadviseur kan voor je berekenen of een hypotheek oversluiten interessant voor jou is.

Minder
Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de dienstverlening van HypotheekAdvies.nl?

Stuur ons gerust een bericht!