Energiebesparende maatregelen

Door energiebesparende maatregelen toe te passen kun je niet alleen een steentje bijdragen aan het milieu. Je kan ook flink besparen op je energierekening en tegelijk je wooncomfort verhogen. Dit maakt energiebesparende maatregelen in jouw huis een win-win situatie.

Welke energiebesparende maatregelen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten energiebesparende maatregelen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huis optimaal geïsoleerd is. Zo stook je niet meer voor de mussen en blijft het zomers juist lekker koel in huis. Goede vloer-, muur- en dakisolatie dragen bij aan een goed geïsoleerd huis. Maar je kunt ook denken aan aanpassingen aan kozijnen, deuren en glaswerk.

Een andere energiebesparende maatregel is het verduurzamen van jouw energie. Bijvoorbeeld door opwekken van zonne-energie door middel van zonnepanelen of het plaatsen van een warmtepomp.

Subsidie energiebesparende maatregelen

Wist je dat je voor energiebesparende maatregelen vaak subsidie kunt krijgen? Je kunt informeren bij je gemeente of je in aanmerking komt voor een subsidie energiebesparende maatregelen. De overheid heeft er ook een handige website voor waar je dit kan controleren.

Meefinancieren in nieuwe hypotheek

Het is mogelijk om energiebesparende maatregelen mee te financieren in je nieuwe hypotheek. Sterker nog, je kunt zelfs meer lenen als je energiebesparende maatregelen treft. Je maandelijkse hypotheeklasten zullen daarmee stijgen, maar je energierekening pakt juist lager uit.

Sinds 2018 mag de hypotheek maximaal 100% van de woningwaarde zijn. Als jij je huis graag energiezuiniger maakt en dit direct meefinanciert mag de maximale hypotheek 106% van de woningwaarde zijn. Je moet wel aantonen dat je dat extra stuk hypotheek ook daadwerkelijk gebruikt voor het treffen van energiebesparende maatregelen.

Bestaande hypotheek verhogen

Heb jij al een hypotheek maar wil je jouw huis toch graag energiezuiniger maken? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om je hypotheek te verhogen. Ook dan is het mogelijk om een beroep te doen op de extra hypotheekruimte van 6%.

Klaar voor een groener huis?

Een hypotheekadviseur kan je precies uitleggen wat jouw mogelijkheden zijn en welke stappen je moet ondernemen. Wacht niet langer en maak direct een vrijblijvende afspraak met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.   


Zoek een adviseurTerug naar overzicht

Hypotheek meenemen

Hypotheek meenemen Stel, jij wil je huis verkopen en een nieuw huis kopen. Wat kan je dan eigenlijk met je huidige hypotheek...

Lees meer

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten Wat is een hypotheek oversluiten? Je hypotheek oversluiten betekent dat je de huidige hypotheek...

Lees meer

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!