Energiebesparende maatregelen kun je vaak mee financieren. Bespreek deze mogelijkheden met deze adviseurs

Meer weten over energiebesparende maatregelen lees meer

Verfijn je resultaat
Zoek op postcode of plaats
Locatie
Specialisatie

Afspraakmoment
Afspreken...
Taal
Afrekenmodel
Aanvullende diensten

Type adviseur

Geselecteerd:
Energiebesparende maatregelen
Wis selectie

Energiebesparende maatregelen hypotheek

Door energiebesparende maatregelen toe te passen kun je niet alleen een steentje bijdragen aan het milieu. Je kan ook flink besparen op je energierekening! Dit maakt energiebesparende maatregelen in jouw huis een win-win situatie.

Het is mogelijk om energiebesparende maatregelen onder bepaalde voorwaarden in de hypotheek te financieren. Dat kan tot maximaal 106% van de woningwaarde. Hoe dit precies werkt, is hieronder aan de hand van een voorbeeld uitgelegd:

Meer

Koopsom woning €100.000
Maximale hypotheek: €100.000 x 101% = €101.000
Kosten verbouwen duurzaamheid: €15.000
Waarde woning volgens taxatie na verbouwing €110.000

Normaal mag je dan €110.000 x 101% = €111.100 is je maximale lening. Maar doordat je energie besparende maatregelen hebt getroffen mag je maximaal 106% van €110.000 lenen. Dit komt neer op €116.600
Hierdoor zal je minder eigenmiddelen in hoeven te brengen.
Bij de inkomenstoetsing blijven energiebesparende investeringen tot maximaal 9.000 euro buiten beschouwing. Je kan deze financiering bij een hypotheekadviseur aanvragen. De hypotheekverstrekker zal dan nog wel controleren of je het volledige extra bedrag ook echt besteedt aan energiebesparende maatregelen.

Subsidie energiebesparende maatregelen

Er zijn veel verschillende soorten energiebesparende maatregelen. Zo kun je denken aan het kopen van zonnepanelen, een warmtepomp of vloerisolatie. Wist je dat je voor deze energiebesparende maatregelen vaak subsidie kan krijgen? Deze subsidies kunnen de kosten in sommige gevallen een stuk verlagen.

Groene hypotheek

Wanneer je een energiezuinig huis koopt kan je in aanmerking komen voor een groene hypotheek. Hierdoor kan jij gebruik maken van de rentekorting die hierbij hoort. Het gevolg hiervan is dat je lagere hypotheeklasten hebt en een lagere energierekening.

De korting die je kan krijgen bij een groene hypotheek verschillen per aanbieder. Het kan daarom goed zijn om dit te bespreken met een van bovenstaande hypotheekadviseurs. Zo kan jij het maximale uit je hypotheek halen en daarmee ook nog een steentje bij dragen aan het milieu.

Minder
Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de dienstverlening van HypotheekAdvies.nl?

Stuur ons gerust een bericht!