Hoe wil je hypotheekadvies?

Laatst bijgewerkt: 31 januari 2023

Afspreken met een hypotheekadviseur

Iedereen heeft zijn voorkeuren als het gaat om het krijgen van hypotheekadvies. Inmiddels is er veel te kiezen. Welke opties zijn er precies?

Er was een tijd dat je voor hypotheekadvies naar een man in pak bij een bank moest op het moment dat het hém uitkwam. Inmiddels bepaal je zelf hoe en waar je advies krijgt

  • Er zijn nog steeds adviseurs die je alleen maar ontvangen op hun kantoor. En misschien vind je dat wel prettig; even rust en concentratie. Nadeel is natuurlijk dat zo’n afspraak je vaak veel tijd kost, misschien op een moment dat het niet uitkomt.
  • Daarom bieden veel adviseurs (ook) de mogelijkheid om bij je thuis af te spreken. Dat scheelt je reistijd. Ook kun je dat ene document er dan nog snel bij pakken. Maar je moet je er natuurlijk wel prettig bij voelen om een hypotheekadviseur over de vloer te krijgen.
  • Verder is een tussenvorm in opkomst: advies via de webcam. Jij zit thuis of op je werk, de adviseur in zijn eigen kantoor. Dat betekent geen reistijd en toch persoonlijk contact. Alhoewel het natuurlijk nooit helemáál hetzelfde is als ‘live’.
  • Wil je online zelf je hypotheek regelen? Dan bepaal je zelf waar en wanneer je aan de slag gaat met jouw hypotheek. Je moet er wel zeker van zijn dat dit voor jou een verstandige keuze is. Een hypotheek regelen is niet zomaar iets en verkeerde keuzes k omen je duur te staan. Zie ook ons artikel: Een adviseur inzetten of zelf je hypotheek regelen?

Ook goed om te weten: steeds meer adviseurs werken ook ’s avonds en/of in het weekend, waardoor je niet vastzit aan doordeweekse dagen. Op onze website kun je per adviseur precies zien wie ook buiten kantoortijden werkt. Scheelt weer een halve dag vrij nemen!


Zoek een adviseurTerug naar overzicht

Ook interessant voor jou:

Wat doet een hypotheekadviseur?

Werkzaamheden hypotheekadviseur Wat doet een hypotheekadviseur voor mij? Veel mensen vragen zich af wat een hypotheekadviseur...

Lees meer

Onafhankelijk vs bank?

Onafhankelijk vs bank? Onafhankelijk hypotheekadvies of naar de bank? Een hypotheek afsluiten is een belangrijke financiële...

Lees meer

Wie zijn er betrokken?

Wie zijn er betrokken? Wie kom je allemaal tegen bij het afsluiten van je hypotheek? Bij het afsluiten van je hypotheek...

Lees meer

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!