Hypotheekadvies voor ondernemers

Is hypotheekadvies voor ondernemers anders?

Een hypotheek afsluiten als zelfstandig ondernemer of ZZp-er is lastiger dan wanneer je in loondienst bent. Dat vraag ook wat extra van je hypotheekadviseur.

Om te bepalen of je wel of niet in aanmerking komt voor een hypotheek, kijkt een hypotheekverstrekker in de basis naar twee dingen; de waarde van het huis dat je hebt of gaat kopen én de hoogte van jouw of jullie inkomen.

Bepalen van jouw inkomen

Wanneer je als ondernemer een hypotheek wil afsluiten is vooral het bepalen van het inkomen lastiger dan bij iemand die elke maand keurig een loonstrookje krijgt. Het inkomen van een ondernemer verschilt immers ieder jaar. Het inkomen dat wordt opgegeven bij het aanvragen van een hypotheek, wordt berekend aan de hand van jouw bedrijfsresultaten in de afgelopen jaren. Het is de taak van de hypotheekadviseur om dat zorgvuldig te berekenen en onderbouwd te presenteren aan de hypotheekverstrekker.

Daarmee is hypotheekadvies voor een ondernemer complexer, bewerkelijker en duurder dan hypotheekadvies voor iemand in loondienst. Zoek je een als ondernemer een financieel adviseur, kijk dan hier welke hypotheekadviseur daarin is gespecialiseerd.


Zoek een adviseurTerug naar overzicht

Wat doet een hypotheekadviseur?

Wat doet een hypotheekadviseur voor mij? Wat doet een hypotheekadviseur voor mij? Veel mensen vragen zich af wat een...

Lees meer

Onafhankelijk vs bank?

Onafhankelijk vs bank? Onafhankelijk hypotheekadvies of naar de bank? Wat is eigenlijk het verschil tussen een onafhankelijke...

Lees meer

Wie zijn er betrokken?

Wie zijn er betrokken? Wie kom je allemaal tegen bij het afsluiten van je hypotheek? Bij het afsluiten van je hypotheek...

Lees meer

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!