Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseur Amersfoort

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Amersfoort? Je ziet hier alle adviseurs in Amersfoort die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Amersfoort?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Amersfoort

Wil jij een huis kopen in Amersfoort? Dan bekijk je waarschijnlijk eerst hoeveel jouw maximale hypotheek bedraagt. Daarna kan een hypotheekadviseur jou verder helpen, bijvoorbeeld door te kijken naar opties om je maximale hypotheek te verhogen. En door je meer te vertellen over je verschillende mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld recht op een Starterslening of kom je in aanmerking voor NHG? Een hypotheekadviseur in Amersfoort helpt jou verder.

Hypotheekadvies Amersfoort

Als je in Amersfoort wilt gaan wonen, kan het handig zijn om ook een hypotheekadviseur in Amersfoort in te schakelen. Deze adviseur kent de stad goed en kan je daarom goed adviseren. Op HypotheekAdvies.nl kun jij hypotheekadviseurs in Amersfoort met elkaar vergelijken en filteren op basis van jouw wensen. Zo kun je ontdekken welke hypotheekadviseur in Amersfoort het beste bij jou past.

Krapte op de Amersfoortse huizenmarkt

Momenteel is er in het hele land een krapte op de huizenmarkt, wat inhoudt dat er meer vraag is naar woningen dan dat er woningen te koop staan. Ook in Amersfoort is die krapte merkbaar. Het nadeel daarvan is dat de huizen in Amersfoort over het algemeen steeds duurder worden. Dit is gebleken uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars.

Ontwikkeling van de huizenprijzen

In Amersfoort zijn de prijzen van hoekwoningen in het eerste kwartaal van 2019 gestegen met 10%, de prijzen van vrijstaande woningen met 8% en de prijzen van tussenwoningen met 6% ten opzichte van 2018. De prijzen van appartementen en twee-onder-één-kapwoningen zijn daarentegen iets gedaald ten opzichte van 2018.

Ondanks dat de huizenprijzen aan het stijgen zijn, worden de huizen in Amersfoort snel verkocht. Het verkopen van een huis duurt wel één of twee dagen langer dan in 2018, maar de verkoop gaat in Amersfoort nog steeds sneller dan gemiddeld genomen in de rest van Nederland.

De starterslening kan helpen

Kom je door de krapte in de knel met het kopen van een huis in Amersfoort? Dan kom je als starter misschien wel in aanmerking voor de Starterslening, die uitkomst kan bieden. Deze lening is een aanvulling op je hypotheek waarmee je het gat tussen jouw maximale hypotheek en de prijs van de woning kunt opvullen. Wel zijn aan de Starterslening bepaalde voorwaarden verbonden.

» Wil je meer informatie? Lees dan het artikel over de Starterslening op onze site

Kopen of huren in Amersfoort

Ondanks dat het druk is op de Amersfoortse huizenmarkt staan er veel huizen te huur of te koop. Zo zijn er op dit moment veel bouwprojecten in Amersfoort aan de gang, waardoor er steeds meer nieuwe woningen bijkomen. Het gaat dan om verschillende soorten woningen, onder meer twee-onder-één-kapwoningen en appartementen.

Of een woning kopen of huren beter bij jou past, hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste factor is natuurlijk het budget dat jij beschikbaar hebt. Als je een huis wilt kopen, moet je namelijk diverse kosten met je spaargeld kunnen betalen. Dit artikel over kopen of huren kan je helpen om alvast een goed beeld te krijgen.

Amersfoort: een goede plek om te wonen

Amersfoort wordt gezien als een goede plek om te wonen. Dit blijkt uit onderzoek van het weekblad Elsevier. Elsevier doet elk jaar onderzoek naar de meest geliefde plekken om te wonen, waarbij onder meer wordt gekeken naar de basisvoorzieningen, de bereikbaarheid en het sociale klimaat. Op maar liefst vijf van de onderzochte criteria heeft de regio Amersfoort bovengemiddeld gescoord, waardoor de regio op plek drie is geëindigd van de meest geliefde plekken om te wonen.

Daarnaast komt Amersfoort in de stadslijst goed naar voren. Voor deze lijst wordt gekeken naar de steden waar gewoond maar ook gewerkt wordt. In deze ranglijst stond Amersfoort in 2015 tot en met 2017 zelfs op de eerste plaats. Inmiddels staat de stad op de derde positie in deze lijst.

Amersfoort als woonplaats

Amersfoort zelf is een mooie en gezellige stad om te wonen, mede door mooie bezienswaardigheden als de Onze Lieve Vrouwetoren, de Koppelpoort, de havenwijk Havik en de Muurhuizen. Daarnaast telt de stad meerdere kastelen. Amersfoort heeft dan ook veel te bieden voor jong en oud.

De gezelligheid van Amersfoort zit hem in het feit dat Amersfoort door inwoners vaak wordt gezien als een stad die tegelijkertijd ook een dorp is. Je komt er altijd wel mensen tegen die je kent en met wie je een praatje kunt maken. Verder biedt Amersfoort zowel grote winkels als kleine boetiekjes die het winkelaanbod net wat bijzonderder maken.

Als het goed weer is, kun je in Amersfoort op een van de vele terrassen zitten. In Amersfoort is zelfs de regel ingesteld dat de terrassen tot 02:00 open mogen blijven zodra het boven de 25 graden is. Ook worden in Amersfoort veel festivals en andere evenementen georganiseerd, waardoor er het hele jaar door wel wat te doen is.

Hypotheekadviseur Amersfoort

Een woning kopen in Amersfoort

Wil jij genieten van Amersfoort als woonplaats? Dan ga je eerst op zoek naar een woning en is de volgende stap een hypotheek afsluiten voor jouw Amersfoortse woning. Bij het afsluiten van je hypotheek kun je kiezen voor een hypotheekadviseur, die jou veel werk uit handen kan nemen.

Verder denkt een hypotheekadviseur in Amersfoort met je mee wanneer er iets gebeurt in je privésituatie, bijvoorbeeld als je gaat scheiden of werkloos wordt.

Hypotheekadvies in Amersfoort

Wil je weten wat een hypotheekadviseur uit Amersfoort voor jou regelt? Lees dan het artikel “Wat doet een hypotheekadviseur?”. Twijfel je of je zelf een hypotheek wilt afsluiten of toch een adviseur wilt inschakelen? Dan kan dit artikel je helpen om daar een goede keuze in te maken.

Op onze site vind je een overzicht van alle hypotheekadviseurs uit Amersfoort en omgeving. Zo kun je advies op maat krijgen van een adviseur die alles weet over een hypotheek in Amersfoort.

 

 

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!