Wat kost hypotheekadvies?

Wat kost advies en wat levert het op?

Het inzetten van een hypotheekadviseur kost geld. Maar hoeveel eigenlijk? En wat levert het op?

Een hypotheek afsluiten kost altijd geld. Of je het nu zelf online doet, via een adviseur van de bank of via een onafhankelijke adviseur. Die kosten vallen grofweg in twee delen uiteen. De kosten voor het hypotheekadvies en de kosten voor het regelen van de hypotheek (ook wel bemiddelen genoemd).

Adviseur inschakelen

Schakel je een adviseur in dan kost hypotheekadvies en het regelen van je hypotheek gemiddeld € 2.375, volgens een onderzoek van Advieskeuze uit 2019. Toch blijkt dat een onafhankelijke hypotheekadviseur uiteindelijk vaak (veel) meer geld bespaart dan hij of zij kost.

Uit een onderzoek van Van Bruggen Adviesgroep uit 2018 blijkt dat consumenten die rechtstreeks zaken doen met een bank over de looptijd van de hypotheek gemiddeld € 15.000 meer kwijt zijn aan rente. Dat is natuurlijk een nog veel groter verschil.

Naast de harde euro’s bespaart het inzetten van een adviseur je een hoop tijd en levert het je vaak minder stress op. Ook niet onbelangrijk!

Als je vooraf wilt weten welke kosten een adviseur in rekening brengt, kun je die vinden op onze site. Staat jouw adviseur er niet tussen? Dan is het goed om te weten dat iedere adviseur verplicht is om een dienstverleningsdocument (DVD) te publiceren. Daarop zijn ook de kosten van advies en bemiddeling te vinden.

Zelf online regelen

Kies je ervoor om zelf, online een hypotheek te regelen dan kost je dat gemiddeld € 600. Je moet dan wel genoeg kennis hebben van hypotheken (een verkeerde beslissing kan duur uitpakken) en tijd maken voor het regelwerk.


Zoek een adviseurTerug naar overzicht

Wat doet een hypotheekadviseur?

Wat doet een hypotheekadviseur voor mij? Wat doet een hypotheekadviseur voor mij? Veel mensen vragen zich af wat een...

Lees meer

Onafhankelijk vs bank?

Onafhankelijk vs bank? Onafhankelijk hypotheekadvies of naar de bank? Wat is eigenlijk het verschil tussen een onafhankelijke...

Lees meer

Wie zijn er betrokken?

Wie zijn er betrokken? Wie kom je allemaal tegen bij het afsluiten van je hypotheek? Bij het afsluiten van je hypotheek...

Lees meer

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!