Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseur Leeuwarden

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Leeuwarden? Je ziet hier alle adviseurs in Leeuwarden die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Leeuwarden?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Leeuwarden

Heb je een koophuis in Leeuwarden op het oog? Dan heb je waarschijnlijk een hypotheek nodig om de woning te kunnen betalen. Een hypotheekadviseur uit Leeuwarden helpt je bij het vinden van de meest geschikte hypotheek. Of je nu een hypotheek wilt aanvragen, je huidige hypotheek wilt oversluiten of een andere hypotheekvraag hebt – een hypotheekadviseur neemt jou het regelwerk uit handen. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld wordt.

Hypotheekadvies Leeuwarden

Een hypotheekadviseur uit Leeuwarden weet als geen ander wat er speelt in het gebied waar je wilt wonen. Wat is de meest geschikte buurt voor jouw wensen? Hoe zit het met de voorzieningen? En wil je een koop- of een huurhuis? Dat zijn allemaal vragen waar een hypotheekadviseur uit de omgeving je bij kan helpen. In een eerste gesprek bespreken jullie wat jouw mogelijkheden zijn voor het kopen of huren van een huis in Leeuwarden. Daarbij kan een hypotheekadviseur je situatie en jouw opties voor een hypotheek uitgebreid voor je in kaart brengen.

Hypotheekadvies hoeft overigens niet te eindigen zodra je je hypotheek hebt aangevraagd. Ook bij veranderingen in je privésituatie kun je een adviseur inschakelen om je te helpen. Ben je bijvoorbeeld je baan verloren of lig je in scheiding? Dan is de adviseur een neutrale derde partij die je helpt om belangrijke keuzes zo zorgvuldig mogelijk te maken.

Huis kopen of huren

Twijfel je nog tussen een huis kopen of huren? Een adviseur uit Leeuwarden staat je ook bij deze keuze graag bij. Beide opties hebben namelijk voor- en nadelen.

Een huis kopen

Voordelen

 • Heb je je hypotheek afgelost? Dan is het jouw huis!
 • Elke verbetering aan het huis (verbouwing etc.) maakt je huis meer waard.

Nadelen:

 • Reparaties en onderhoud zijn voor eigen rekening.
 • Je moet een opstalverzekering afsluiten.

Een huis huren

Voordelen:

 • Je bent flexibel, doordat je het huis kunt opzeggen wanneer je wilt.
 • De verhuurder betaalt voor het onderhoud en de reparaties.

Nadelen:

 • Je bouwt geen vermogen op. Je maandelijkse huurbedrag zie je niet meer terug.
 • Je huurprijs kan elk jaar veranderen.

Een hypotheekadviseur uit Leeuwarden kan je helpen bij het maken van de beste keuze door jouw mogelijkheden voor je in kaart te brengen. Houd, als je wilt huren, wel rekening met de voorwaarden van particuliere aanbieders en woningcorporaties.

De gemiddelde vraagprijs voor een koophuis in de gemeente Leeuwarden bedraagt € 275.855,- (december 2019). Die prijs ligt ver onder het Nederlands gemiddelde, wat het gunstig maakt om juist in Leeuwarden een huis te kopen. Op dit moment staan in Leeuwarden 139 huizen te koop.

Hoe kies je een hypotheekadviseur in Leeuwarden?

Natuurlijk is het wel belangrijk dat de hypotheekadviseur uit Leeuwarden die je inschakelt aan jouw wensen voldoet. Daarom kun je op HypotheekAdvies.nl meer dan 400 adviseurs filteren op factoren die voor jou van belang zijn. Zo kun je de voor jou meest geschikte adviseurs vinden om uit die selectie daarna een keuze te maken.

Klik vervolgens in het profiel van jouw gekozen adviseur op de knop ‘maak een gratis afspraak’ en laat je gegevens achter. De adviseur neemt dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek.

Waar kun je nog meer op letten bij je keuze?

Heb je een adviseur op het oog? Dan zijn een paar dingen handig om te onderzoeken, zodat je zeker weet dat je een adviseur in de arm neemt die transparant te werk gaat.

 • Kies voor een adviseur die samenwerkt met zoveel mogelijk hypotheekaanbieders. Dan neemt de adviseur alle mogelijke opties mee om voor jou de beste hypotheek te krijgen.
 • Vraag of je het dienstverleningsdocument van de adviseur mag inzien. Hierin heeft hij of zij onder anderen de kosten voor het complete advies beschreven.
 • Zorg ervoor dat je een klikt hebt met de adviseur en hem of haar vertrouwt. Dit is belangrijk omdat je met je adviseur ook persoonlijke onderwerpen zult bespreken.

Overigens zijn alle hypotheekadviseurs die zijn aangesloten bij HypotheekAdvies.nl onafhankelijke hypotheekadviseurs. Er is een belangrijk verschil tussen hypotheekadviseurs van een bank en onafhankelijke hypotheekadviseurs. Een adviseur van een bank kan meestal alleen hypotheken van de desbetreffende bank adviseren. Een onafhankelijke hypotheekadviseur neemt daarentegen hypotheken van zoveel mogelijk verschillende aanbieders in zijn advies mee. Dat kan je kans vergroten dat je de voor jou best passende hypotheek afsluit.

Hypotheek aanvragen

Voor het kopen van een huis moet je bijna altijd een hypotheek aanvragen. Om de hypotheekaanvraag te starten, moet je eerst het adviesrapport van de adviseur goedkeuren en ondertekenen. In dit rapport staat van begin tot eind alles wat je met de adviseur besproken hebt, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Voorafgaand hieraan heeft de hypotheekadviseur je uiteraard uitgebreid advies gegeven over jouw mogelijkheden en over je hypotheek.

Heb je het adviesrapport ondertekend? Dan kan de hypotheekadviseur de Hypotheek Uitgangspunten (HUP) voor je aanvragen. Hierin staan onder andere de documenten en offertes die de geldverstrekker van je nodig heeft. Aan de hand hiervan bepaalt de geldverstrekker of je een definitieve offerte en een rentereservering krijgt. De hypotheekadviseur zal je tijdens dit hele proces goed begeleiden.

Nu moet je alleen nog de HUP ondertekenen bij de adviseur. Vervolgens krijg je na een laatste controle de hypotheekofferte overhandigd. Daarna is het moment daar en ga je de hypotheekakte, transportakte en geldlening ondertekenen bij de notaris. Dan kan je nieuwe avontuur in een nieuwe woning écht beginnen.

Wonen in Leeuwarden

Wonen in Leeuwarden betekent wonen in hartje Friesland. Leeuwarden (Fries: Ljouwert) is een gemeente (met in 2019 123.114 inwoners) en stad in deze noordelijke provincie. Leeuwarden is de hoofdstad van de gemeente Friesland en is de grootste van de Friese elf steden uit de Elfstedentocht.

Hypotheekadviseur Leeuwarden

Werkgelegenheid

In Leeuwarden is veel werkgelegenheid, waardoor er veel opties zijn om werk te vinden in de stad zelf. Zo staan er diverse hoofd- en regiokantoren in Leeuwarden. In de stad zijn onder meer ondernemingen als Rabobank, KPN, Friesland Campina en Leeuwarder Courant gevestigd.

Bezienswaardigheden en cultuur

De gemeente Leeuwarden staat in de top 15 van Nederlandse monumentengemeenten met in totaal maar liefst 617 monumenten verspreid over de gemeente. Een paar gebouwen hiervan zijn Oldehove, het Paleis van Justitie en Station Leeuwarden. Ook is in de stad veel natuur te vinden met in totaal maar liefst 7 parken. Voor cultuur kun je in Leeuwarden onder meer terecht in het theater (bijvoorbeeld in Stadsschouwburg De Harmonie) en in verschillende musea (zoals het Fries Museum).

Bijzondere evenementen waar Leeuwarden om bekend staat zijn onder andere de Bloemenmarkt en de Elfstedentocht (met Leeuwarden als het start- en eindpunt).

(Openbaar) vervoer

Met de auto is Leeuwarden goed te bereiken via de A31 (Drachten-Afsluitdijk) en de A32 (Leeuwarden-Meppel). Met de trein kun je Leeuwarden bereiken via twee stations: Station Leeuwarden en Station Camminghaburen. De stad heeft verbindingen met plekken door het hele land. Verder zijn de omliggende dorpen en steden met de bus goed te bereiken.

Onderwijs en voorzieningen

Leeuwarden zelf telt veel voorzieningen. Naast veel basis- en middelbare scholen voor alle niveaus kent Leeuwarden ook een ruim aanbod aan mbo- en hbo-instellingen en zelfs een universiteit. Neem bijvoorbeeld ROC Friese Poort, Stenden Hogeschool. Ook is er een vestiging van de Open Universiteit te vinden. Aan goede scholen in de buurt dus geen gebrek.

Verder heeft Leeuwarden een uitgebreid winkelaanbod met de Nieuwestad, het Wilhelminaplein en Wirdumerdijk als de bekendste winkelcentra. Ook voor onder meer supermarkten en sportverenigingen zit je in Leeuwarden zeker goed.

Maak nu een afspraak met een hypotheekadviseur

Wil je meer weten over wonen in Leeuwarden en ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan via HypotheekAdvies.nl contact op met een hypotheekadviseur uit Leeuwarden die aan jouw wensen voldoet. De eerste kennismakingsafspraak is bij HypotheekAdvies.nl altijd gratis en vrijblijvend.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!