Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen… daar kan een goede adviseur over meedenken

Meer weten over een hypotheek afsluiten na 65 jaar lees meer

Verfijn je resultaat
Zoek op postcode of plaats
Locatie
Specialisatie

Afspraakmoment
Afspreken...
Taal
Afrekenmodel
Aanvullende diensten

Type adviseur

Geselecteerd:
Hypotheek afsluiten na 65 jaar
Wis selectie

Hypotheek afsluiten na 65 jaar

Je bent 65 jaar en je wil graag gelijkvloers gaan wonen. Het is begrijpelijk dat naarmate je ouder wordt je woonwensen veranderen. Voor senioren kan het best lastig zijn om een hypotheek af te sluiten. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat je inkomen daalt wanneer je met pensioen gaat. Toch is het afsluiten van een hypotheek na 65 jaar wel een wens voor veel ouderen. Een hypotheek kan gebruikt worden om een nieuwe woning te kopen, maar ook voor een verbouwing zodat je langer in je huidige huis kan blijven wonen. Denk hierbij aan een verbouwing waarbij je de badkamer naar de eerste verdieping verplaatst, of een aanpassing aan je huis die een traplift mogelijk maakt.

Meer

Hypotheek voor ouderen

Als je op oudere leeftijd een hypotheek wil afsluiten kan het voordelig zijn om dit 10 jaar voor de AOW gerechtigde leeftijd te regelen. Dit komt omdat geldverstrekkers vanaf deze leeftijd de hoogte van je hypotheek berekenen op basis van het inkomen dat jij zal hebben als je gepensioneerd bent. Tot je 57e levensjaar rekent de geldverstrekker niet met je pensioeninkomen, maar met je huidige inkomen. Over het algemeen betekent dit dat de maximale hypotheek een stuk hoger is. Ondanks de eerder genoemde beperking zijn er nog steeds mogelijkheden om een financiering te krijgen. Het kan daarom goed zijn om met een van bovenstaande hypotheekadviseurs jouw specifieke situatie te bespreken.

Hypotheek en overlijdensrisicoverzekering

Ouderen kunnen door strenge regels vaak minder lenen, dit heeft mede te maken met het feit dat een hypotheek voor ouderen wordt gecombineerd met een overlijdensrisicoverzekering
Veel banken stellen een overlijdensrisicoverzekering verplicht bij een hypotheek met meer dan 80% van de woningwaarde. De premie van zo’n verzekering is vaak erg hoog. Daarnaast moet men in een goede gezondheid verkeren om dit type verzekering af te kunnen sluiten. Benieuwd naar jouw specifieke situatie? Bovenstaande hypotheekadviseurs bespreken dit graag met jou om te kijken wat er voor jou mogelijk is.
Wil jij op oudere leeftijd nog een hypotheek afsluiten? Bovenstaande hypotheekadviseurs helpen jou hier graag bij.

Minder
Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de dienstverlening van HypotheekAdvies.nl?

Stuur ons gerust een bericht!