Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseur Heemstede

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Heemstede? Je ziet hier alle adviseurs in Heemstede die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Hypotheekadviseur Heemstede

Heemstede is een rustige, fijne gemeente in Noord-Holland, vlak bij Haarlem. Zie jij het al helemaal zitten om je eigen stulpje in Heemstede te betrekken en wil je weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Of heb je misschien al een woning in Heemstede en heb je daar een hypotheekvraag over? In dat geval kan een hypotheekadviseur uit Heemstede of omgeving veel voor je doen. Jouw ideale hypotheekadviseur vind je bij Hypotheekadvies.nl! Bij ons zijn veel hypotheekadviseurs aangesloten die jou graag helpen met jouw hypotheek.

Hypotheekadvies Heemstede

Wat doet een hypotheekadviseur eigenlijk? Een hypotheekadviseur uit Heemstede checkt ten eerste wat jouw financiële mogelijkheden voor een koopwoning in Heemstede zijn. Dit doet een hypotheekadviseur door jouw maximale hypotheek uit te rekenen en door te kijken naar de eventuele mogelijkheden om je huidige hypotheek te veranderen. Daarna zet de adviseur al jouw financiële gegevens op een rij. Ook je toekomstplannen en je kijk op eventuele risico’s worden meegenomen in het hypotheekadvies.

Daarna gaat de hypotheekadviseur de verschillende opties voor je vergelijken. Hij of zij vertelt je meer over onder andere de verschillende hypotheekvormen, de hypotheekvoorwaarden, de verschillende rentevaste perioden en de verzekeringen die je eventueel kunt afsluiten. Op basis daarvan kan de hypotheekadviseur je een indicatie geven van wat je aan hypotheek kunt krijgen en van de maandlasten die bij die hypotheek horen.

Een hypotheekadviseur in Heemstede kiezen

Een hypotheekadviseur kiezen doe je niet zomaar. Je gaat heel wat financiële informatie en soms ook privékwesties met je adviseur bespreken, dus het is wel belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de adviseur die je kiest. Om je hierbij op weg te helpen, bieden we op HypotheekAdvies.nl een handige vergelijkingstool waarmee je ons ruime aanbod aan hypotheekadviseurs kunt doorzoeken op basis van de filters links bovenin. Je kunt bijvoorbeeld filteren op de maximale afstand naar de locatie van de adviseur, de talen die de hypotheekadviseur spreekt of de maximale prijs van het advies.

Ook handig is dat je op HypotheekAdvies.nl de verschillende adviseurs kunt filteren op basis van hun afspraakmogelijkheden. Zo zijn er hypotheekadviseurs die niet alleen tijdens kantoortijden, maar ook in de avonden en/of in het weekend beschikbaar zijn. Ook qua locatie heb je per hypotheekadviseur verschillende opties. De ene adviseur geeft alleen advies op kantoor, terwijl de ander advies geeft aan huis of zelfs via een webcam.

Een hypotheek als starter

Een huis kopen als starter kan best lastig zijn. Gelukkig helpt de gemeente Heemstede hier een handje bij door de Starterslening beschikbaar te stellen als extra financieringsmiddel voor je eerste woning. Wel moet je voor deze lening aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals dat de aankoopprijs van je woning niet meer dan een bepaald bedrag mag zijn. Het bedrag van deze lening wordt bij de Nationale Hypotheek Garantie en de startershypotheek opgeteld.

Niet alle starters hebben deze lening nodig. Een hypotheekadviseur in Heemstede kan dit voor jouw persoonlijke situatie uitzoeken door je toekomstige woonlasten, verzekeringen en bijkomende kosten te berekenen. Als blijkt dat je nog een extra lening nodig hebt, is de Starterslening een goede oplossing.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een starterslening in Heemstede, kijk dan even op de website van het SVN.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Er zijn twee soorten hypotheekadvies: advies van een bank en onafhankelijk hypotheekadvies. Goed om te weten is dat een adviseur van de bank jou niet altijd de hypotheek aanbiedt die het beste bij je past. Dit komt doordat deze adviseur alleen kan kiezen uit de producten van de eigen bank. De keuze aan hypotheken is dan dus zeer beperkt. Hierdoor is het goed mogelijk dat de meest geschikte hypotheek voor jou niet wordt meegenomen in de vergelijking.

Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan daarentegen (vrijwel) alle hypotheken meenemen in zijn of haar advies. De onafhankelijke hypotheekadviseur heeft ook geen voorkeur voor een bepaalde geldverstrekker, omdat hij of zij niet aan één geldverstrekker verbonden is. Daardoor heb je bij een onafhankelijke hypotheekadviseur een grotere kans dat je de best passende hypotheek afsluit dan bij een adviseur die vastzit aan een geldverstrekker.

De prijs van hypotheekadvies

Veel mensen denken dat onafhankelijk hypotheekadvies duurder is dan advies van een bank. Dit klopt gedeeltelijk. De advieskosten liggen iets hoger, omdat een onafhankelijke hypotheekadviseur meer tijd kwijt is aan het vergelijken van alle hypotheken. Een hypotheekadviseur van een geldverstrekker is hier minder tijd aan kwijt, omdat hij of zij minder hypotheken meeneemt in het advies.

Aan de andere kant haal je dit kleine prijsverschil er over de gehele looptijd van de hypotheek vaak makkelijk eruit. Met een hypotheek afgesloten via een onafhankelijke hypotheekadviseur bespaar je gemiddeld genomen ongeveer € 15.000,- aan rente over de hele looptijd, zo blijkt uit onderzoek van Van Bruggen Adviesgroep uit 2018.

Kennismakingsgesprek met je adviseur

Je kunt via HypotheekAdvies.nl altijd gratis een eerste afspraak plannen met een hypotheekadviseur. Daarin maken jullie kennis met elkaar en krijg je alvast zicht op een hypotheek met lage rente en op jouw maximale hypotheek.

Wil je hiervoor een eerste afspraak maken? Klik dan op de groene knop ‘Maak een afspraak’. Na het invullen van jouw gegevens is de aanvraag klaar om verzonden te worden. De hypotheekadviseur uit Heemstede zal daarna zo snel mogelijk contact met je opnemen om een gesprek met je in te plannen.

Bij het eerste gesprek is het handig om te letten op bepaalde zaken. Zo is het belangrijk dat je een hypotheekadviseur hebt met wie het klikt. Je moet immers belangrijke beslissingen nemen en gesprekken voeren. Als je verder wilt gaan met de hypotheekadviseur, is het ook belangrijk om goede afspraken te maken over het uurtarief (of andere prijsafspraken). Ten slotte is het belangrijk dat je niet te veel betaalt voor hypotheekadvies. Het is namelijk niet altijd hoe duurder, hoe beter.

Over Heemstede

Wonen in Heemstede is geweldig. De gemeente ligt in Noord-Holland tussen Haarlem, Bloemendaal en Haarlemmermeer in. Heemstede heeft ruim 27.000 inwoners en staat op de vierde plek in een ranglijst voor de beste woongemeenten uit 2018 van Elsevier. Dit komt doordat de gemeente de goede mix van werken, wonen, winkelen, zorg, veiligheid, rust, onderwijs en ruimte te bieden heeft. Bijzonder aan Heemstede is dat de gemeente, net als onder meer Haarlem, op een vroege strandwal ligt.

De woningmarkt

In Heemstede vind je woningen in veel verschillende prijsklassen: van € 200.000,- tot € 2.500.000,- of zelfs meer. De gemiddelde huizenprijs in Heemstede bedroeg in februari 2020 ruim € 760.000,-. In februari 2020 stonden er gemiddeld zo’n 71 woningen in Heemstede te koop.

Bezienswaardigheden

Verspreid over Heemstede vind je verschillende mooie monumenten. Ook kenmerkend voor Heemstede is het oude stoomgemaal Cruquius, dat ten oosten van Heemstede ligt. Verder vind je in de omgeving van Heemstede (aan de westkant van de gemeente) een mooi wandelgebied: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Andere bijzondere gebouwen in Heemstede zijn onder meer de watertoren, de Naald (een monument dat herinnert aan twee veldslagen tegen de Vlamingen en de Spanjaarden).

Bereikbaarheid

In Heemstede vind je één treinstation: Heemstede-Aerdenhout. Dit station ligt aan de spoorlijn tussen Leiden en Haarlem. Daarnaast rijden van en naar Heemstede en binnen de gemeente diverse bussen. Met de auto is Heemstede ook goed te bereiken. Vanaf Heemstede kun je bijvoorbeeld in korte tijd afreizen naar steden als Haarlem, Leiden en Amsterdam.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden in Heemstede?

Ben je eruit? Weet je zeker dat Heemstede jou veel te bieden heeft? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur uit Heemstede om jouw mogelijkheden voor een hypotheek te bespreken. Zo weet je snel waar jij aan toe bent en kun je op zoek gaan naar jouw droomwoning in Heemstede.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!