Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseurs Westerkwartier

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Westerkwartier? Je ziet hier alle adviseurs in Westerkwartier die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Westerkwartier?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadvies Westerkwartier

In het noorden van Nederland ligt de rustige gemeente Westerkwartier. De huizen zijn hier voordeliger dan in andere delen van Nederland en de omgeving is prachtig. Een uitstekende plek om te wonen dus! Heb je een woning in Westerkwartier gevonden die aan al jouw wensen voldoet? Dan komt het minder leuke werk: het kiezen en regelen van een hypotheek. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Hier helpt een hypotheekadviseur uit Westerkwartier je graag bij.

Hypotheekadvies Westerkwartier

Een hypotheekadviseur adviseert je altijd op basis van jouw informatie over je financiën en over je persoonlijke situatie. Aan de hand van deze gegevens berekent de hypotheekadviseur je maximale hypotheek. Ook zijn dit belangrijke gegevens om na te gaan of je eventueel je huidige hypotheek kunt wijzigen. Jouw woning in Westerkwartier moet uiteraard wel haalbaar zijn binnen je budget.

Jouw wensen in kaart brengen

Zodra de hypotheekadviseur uit Westerkwartier deze gegevens van je heeft verzameld, kijkt de adviseur met je naar de risico’s die een hypotheek met zich meebrengt. Voor het uiteindelijke advies wil hij of zij weten hoe jij tegenover bepaalde risico’s staat en wat je andere wensen voor je hypotheek zijn. Ook zal de adviseur je vragen hoe je jouw toekomst in de gemeente Westerkwartier voor je ziet. Dat alles neemt de adviseur mee in zijn uiteindelijke advies.

Vergelijken

Zodra de hypotheekadviseur alle nodige informatie heeft verzameld, kan hij of zij de verschillende hypotheken met elkaar vergelijken. Zo komt de adviseur tot de hypotheek die het beste bij jou past en die voor jou (uit het mogelijke aanbod) het voordeligst is. Hulp van een adviseur hierbij is vaak fijn, want hypotheken vergelijken is een tijdrovende klus en er komt veel bij kijken. Hierbij kan een hypotheekadviseur je gelukkig ontzorgen door voor jou naar onder meer de verschillende hypotheekvormen, hypotheekvoorwaarden en rentevaste perioden te kijken.

De Starterslening

Daarnaast zoekt een hypotheekadviseur uit Westerkwartier voor je uit of je eventueel in aanmerking komt voor de Starterslening en/of voor de Nationale Hypotheek Garantie. Westerkwartier is wat dat betreft een goede gemeente om te wonen. Het is een van de gemeenten waar je de Starterslening kunt afsluiten: een lening die extra financiële ruimte biedt voor de aankoop van je eerste huis. Deze lening komt bovenop de hypotheek en de Nationale Hypotheek Garantie. Een hypotheekadviseur kan je vertellen of een Starterslening voor jou mogelijk en gunstig is.

Energiebesparende maatregelen

Waar een hypotheekadviseur je ook over kan adviseren, is over jouw mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Wist je dat je energierekening afhankelijk is van onder meer hoe goed je woning geïsoleerd is en van eventuele andere maatregelen, zoals zonnepanelen op het dak? Het kan lonen om te investeren in energiebesparende maatregelen om je energierekening te verlagen. Die maatregelen kun je soms meefinancieren met je hypotheek om de kosten te drukken. Een hypotheekadviseur uit Westerkwartier vertelt je hier graag meer over.

Hypotheekadvies na de aanvraag

Als alles geregeld is, ben je (gelukkig) nog niet van de hypotheekadviseur af. De adviseur blijft jou helpen en staat altijd voor je klaar als je vragen hebt. Soms gebeurt er bijvoorbeeld iets in je leven wat invloed heeft op je hypotheek. Bijvoorbeeld als je schulden hebt opgebouwd of in scheiding ligt. In die situaties kan de hypotheekadviseur je vertellen wat op dat moment jouw beste opties voor je hypotheek zijn.

Hypotheekadvies of zelf je hypotheek regelen?

In plaats van hypotheekadvies in te schakelen, kun je ook zelf je hypotheek regelen. Toch schakelen veel consumenten een hypotheekadviseur in. De belangrijkste reden daarvoor is dat het vergelijken van hypotheken nogal veel tijd kost. Er komt veel bij kijken en dat vereist ook de nodige financiële kennis, naast een groot deel van je vrije tijd. Een ander voordeel van een hypotheekadviseur is dat je op termijn veel geld (aan rente) kunt besparen door een expert naar de opties te laten kijken. Hij of zij kan vaak goed inschatten met welke hypotheek je het voordeligst uit zal zijn.

Kosten hypotheekadvies

Hypotheekadvies inschakelen brengt kosten met zich mee. De prijs voor hypotheekadvies is opgebouwd uit kosten voor het hypotheekadvies en kosten voor het regelen van de hypotheek. Daarbij is er een verschil in prijs tussen onafhankelijk hypotheekadvies en hypotheekadvies van een bank. Uit onderzoek van Advieskeuze uit 2019 blijkt dat hypotheekadvies van een bank gemiddeld tussen de € 1.600,- en € 2.000,- kost, terwijl de gemiddelde prijs bij een onafhankelijke adviseur € 2.375,- is.

Laat je niet door die bedragen verleiden om zomaar een adviseur van een bank in te schakelen. Het is namelijk goed om te weten dat je met een onafhankelijke hypotheekadviseur uiteindelijk ongeveer € 15.000 aan rente kunt besparen. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan namelijk meer verschillende hypotheken vergelijken en zit niet vast aan de producten van de eigen bank. Dat vergroot de kans dat je de voordeligste hypotheek afsluit.

Over Westerkwartier

De gemeente Westerkwartier is een vrij nieuwe gemeente die pas bestaat vanaf 1 januari 2019. De gemeente is ontstaan door een samenvoeging van de gemeenten Grootegast, Zuidhorn, Marum en Leek. In totaal bestaat de gemeente uit maar liefst 41 kernen. Daarmee is het qua inwonersaantal de een-na-grootste gemeente van de provincie Groningen. De oppervlakte van de gemeente is bijna 370 km2.

Bereikbaarheid

Wonen in Westerkwartier in de provincie Groningen, ver weg van de Randstad, heeft zijn voor- en nadelen. Het nadeel is dat gemeenten als Westerkwartier niet altijd even makkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer vanuit de grote steden. Het voordeel is wel dat het rustig is in de gemeente Westerkwartier en dat je veel minder betaalt voor een huis dan in de Randstad.

Goed om te weten: in Westerkwartier zelf rijden een aantal bussen. Zo is er een goede busverbinding van Leek naar Groningen. Ook heeft Zuidhorn, een van de plaatsen binnen de gemeente, een eigen station. Verder grenst Westerkwartier aan de oostkant aan de stad Groningen, vanaf waar je wel heel goed naar allerlei plaatsen in het rand kunt afreizen. Ook met de auto is Westerkwartier goed te bereiken. Zo ben je met de auto via de A7 binnen 20 minuten in Groningen.

Natuur

Een groot voordeel van wonen in Westerkwartier is dat je je  midden tussen de mooie natuur bevindt. Je vindt hier grasland, akkers, moeras, heide, veen  en houtsingels – van alles wat dus. Ook zijn er meerdere wandelroutes waar je op een vrije dag zeker wel even mee zoet bent. Tijdens het wandelen zou je ook zomaar een mooie molen kunnen tegenkomen. Zoek je iets anders dan anders? Dan is het Blotevoetenpad een opmerkelijke wandelroute die zeker aan te raden is.

Vrijetijdsbesteding

Ook als je houdt van sport, cultuur of leuke evenementen, zit je in de gemeente Westerkwartier prima. Binnen de gemeente zijn verschillende sportverenigingen te vinden, maar ook een kunstgalerij en een aantal musea. Denk bijvoorbeeld aan het Kostuummuseum in Nordhorn, waar je veel bijzondere vormen van klederdracht kunt bewonderen.

Kortom, in Westerkwartier hoef je je niet te vervelen.

Kies een hypotheekadviseur in Westerkwartier

Ben jij eruit dat jij je in Westerkwartier wilt gaan vestigen? Dan is een hypotheekadviseur in Westerkwartier inschakelen een goede vervolgstap.

Bij het kiezen van de perfecte hypotheekadviseur helpen we je op HypotheekAdvies.nl graag. Maak jouw voorkeuren bekend door de filters in te vullen en vind zo de hypotheekadviseur in Westerkwartier die bij jou past. Klik daarna op de knop ‘maak een gratis afspraak’ en plan direct je eerste gesprek met de adviseur in.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!