Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseurs Spijkenisse

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Spijkenisse? Je ziet hier alle adviseurs in Spijkenisse die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Spijkenisse?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Spijkenisse

Wil jij gaan wonen in Spijkenisse? Dan komt daar heel wat bij kijken. In wat voor soort huis wil je wonen? Wil je kopen of huren? En ook belangrijk: hoe wil je je huis financieren? Een hypotheekadviseur uit Spijkenisse kan je helpen bij elk van deze vragen. En heb je een passend koophuis gevonden? Dan kan een hypotheekadviseur uit Spijkenisse alles voor je regelen om de hypotheek in orde te maken.

Hypotheekadvies Spijkenisse

Een hypotheekadviseur uit Spijkenisse is er voor meer zaken dan je misschien denkt. Ten eerste kan een hypotheekadviseur je helpen bij je hypotheekaanvraag. Hij of zij zoekt uit welke hypotheekvorm het beste bij je past, hoeveel je maximale hypotheek bedraagt en wat voor jou de meest gunstige rentevaste periode is. Op basis daarvan stelt de adviseur een compleet hypotheekadvies voor je op, zodat jij op zoek kunt gaan naar het huis dat bij je past. Heb je iets gevonden en is je bod geaccepteerd? Dan helpt de adviseur jou bij het afsluiten van de meest geschikte hypotheek.

Hypotheek aflossen

Vinden er onverwachts veranderingen in je privésituatie plaats? Ook dan kan een adviseur uit Spijkenisse je van dienst zijn. Ga je bijvoorbeeld scheiden of ben je je baan verloren? Dan veranderen er misschien ook dingen voor je hypotheek. In dit soort situaties kan het zo zijn dat je je hypotheek zo snel mogelijk wilt aflossen. De adviseur kan je hierin als een neutrale partij bijstaan en adviseert je over de best mogelijke keuzes voor je hypotheek.

Hypotheek oversluiten

In sommige situaties is het oversluiten van je hypotheek het overwegen waard, bijvoorbeeld om je maandlasten te verlagen. In de voorwaarden van je hypotheek kun je lezen of je hiervoor in aanmerking komt. Maar is het oversluiten van je hypotheek voor jou ook gunstig? Dat is vaak nog maar de vraag. Een hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen door in jouw situatie te duiken en je advies op maat te geven.

Hypotheek meenemen

Sta je op het punt te verhuizen? Ook dan is een hypotheekadviseur inschakelen vaak een slimme zet. Een hypotheekadviseur zoekt bijvoorbeeld voor je uit of het gunstig is om je hypotheek mee te nemen.

Hoe zit dat precies?

  • Als je je in dezelfde (gezins)situatie bevindt als toen je je hypotheek afsloot, dan heeft je oude hypotheek misschien wel gunstigere voorwaarden dan een nieuwe hypotheek. Meenemen kan dan handig zijn.
  • Betaal je over je huidige hypotheek een lager rentepercentage dan de gemiddelde actuele hypotheekrente. Ook dan kan het meenemen van je hypotheek een goede optie zijn.

Een hypotheekadviseur uit Spijkenisse kan je meer informatie geven over het aflossen, oversluiten of meenemen van je hypotheek.

Onafhankelijke hypotheekadviseur of advies van een bank?

Voordat je contact opneemt met een adviseur, is het goed om te weten dat je kunt kiezen tussen een hypotheekadviseur van een bank en een onafhankelijke hypotheekadviseur. Beide hebben vanzelfsprekend voor- en nadelen.

Een adviseur van een bank adviseert vaak alleen hypotheken die bij die bank af te sluiten zijn. Daardoor neemt een adviseur van de bank de mogelijkheden bij andere hypotheekaanbieders vaak niet mee in zijn advies. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan daarentegen een veel groter aantal hypotheken tegen elkaar afwegen.

Je betaalt om die reden vaak wat meer voor een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wel ben je uiteindelijk meestal goedkoper uit, omdat de adviseur meer opties voor je kan vergelijken bij de zoektocht naar de laagste rente. Dat vergroot de kans dat je daadwerkelijk de hypotheek met de laagste rente afsluit.

Een hypotheekadviseur in Spijkenisse vinden

Je wilt natuurlijk een hypotheekadviseur in Spijkenisse vinden die aan jouw wensen voldoet. Daarom kun je op HypotheekAdvies.nl in een paar klikken meer dan 400 hypotheekadviseurs met elkaar vergelijken. Ook kun je dankzij een aantal filters het aanbod aan adviseurs doorzoeken. Je filtert de adviseurs op factoren die voor jou van belang zijn, zoals de expertise van de adviseur, de taal die de adviseur spreekt of zijn of haar locatie. De adviseurs die uiteindelijk bovenaan komen te staan in de zoekresultaten zijn het meest geschikt voor jou.

Hoe maak je vervolgens een definitieve keuze uit deze adviseurs? Let daarvoor op de volgende zaken:

  • Het is prettig als een hypotheekadviseur samenwerkt met zoveel mogelijk aanbieders. De hypotheekadviseur is in dat geval niet beperkt in de hypotheken die hij of zij meeneemt in het advies. Check dus van tevoren of dit bij jouw hypotheekadviseur het geval is.
  • Vraag aan de adviseur of je zijn of haar DVD (dienstverleningsdocument) mag inzien. Hierin staat wat de adviseur rekent voor het advies. Wel zo fijn om dit van tevoren helder te hebben!

Adviesgesprek en hypotheekaanvraag

Zit het eerste adviesgesprek met je hypotheekadviseur erop? Dan ben je vast een stuk wijzer geworden. In het adviesrapport dat je ontvangt van de adviseur staat alles wat jullie besproken hebben tijdens het adviesgesprek. Dit rapport geef je na goedkeuring terug aan de adviseur. Hiermee kan de adviseur de Hypotheek Uitgangspunten (HUP) voor je aanvragen met daarin verschillende documenten en offertes. De geldverstrekker kan vervolgens op basis van je documenten bepalen of je een rentereservering en een definitieve offerte ontvangt.

Heeft de geldverstrekker alles goedgekeurd? Dan ontvang je de hypotheekofferte en is je hypotheekaanvraag definitief rond. Het enige dat nu nog moet gebeuren is het officiële gedeelte bij de notaris. Hier onderteken je de benodigde documenten, zoals de hypotheekakte, de transportakte en de geldlening. Zodra dat is gebeurd, is alles officieel en is het huis van jou.

Huizenmarkt in Spijkenisse

Overweeg jij een koophuis in Spijkenisse? De gemiddelde vraagprijs van een huis in Spijkenisse bedraagt € 277.696,- (januari 2020). In januari 2020 stonden er in de gemeente 206 huizen te koop. Wie weet zit daar ook voor jou een passende woning bij.

Twijfel je of je niet toch liever een huis wilt huren? Houd dan wel rekening met lange wachtlijsten voor (sociale) huurwoningen. Lees verder de voorwaarden van woningcorporaties en particuliere aanbieders goed door.

Spijkenisse in het kort

Spijkenisse is een stad in de gemeente Nissewaard, op het eiland Putten, in de provincie Zuid-Holland. De stad telde in 2019 71.855 inwoners en dankt zijn naam aan zijn vorm (een spits stuk uitstekend land in een rivier). De naam Spijkenisse komt voort uit de woorden ‘spieke’ (spits) en ‘nesse’ (neus).

Spijkenisse als woonplaats

Spijkenisse heeft een lange ontstaansgeschiedenis. Archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de eerste sporen van bewoning dateren van ongeveer 10.000 jaar geleden. Spijkenisse is ontstaan als een boeren- en vissersgemeenschap. Langzaam vormden zich een woondijk, en groeiden de kerk, akkers en huizen daaromheen uit tot de dorpskern. Op dit moment telt Spijkenisse 16 buurten in totaal.

Spijkenisse ligt dicht bij Rotterdam en Schiedam en heeft daardoor een centrale ligging. De stad is dan ook op meerdere manieren goed te bereiken. Zo kun je naar Spijkenisse vanuit Rotterdam bereiken met de metro en met de trein via Schiedam. Ook met de auto is Spijkenisse goed bereikbaar, ondanks dat de stad op een eiland ligt. Door de vele tunnels kun je prima vanaf het vasteland in Spijkenisse komen.

Vrijetijdsbesteding

Als sportliefhebber kun je in Spijkenisse je hart ophalen. Niet alleen voor bekende sporten als hockey, voetbal en zwemmen, maar ook voor bijvoorbeeld twirlen, Teakwono of Aikido kun je in de stad terecht.

Verder biedt Spijkenisse veel andere mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding. Voor cultuur kun je in Spijkenisse onder andere terecht in theater De Stoep, bij een Muziekpodium en bij een Centrum voor de Kunsten. Verder worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd, zoals het Spijkenisse Festival, Winterland Spijkenisse en Spark Marathon Spijkenisse.

Voorzieningen

Ook aan nuttige voorzieningen is in Spijkenisse geen gebrek. De stad beschikt bijvoorbeeld over een eigen ziekenhuis (Spijkenisse Medisch Centrum) en in de stad zijn 20 basisscholen en 7 middelbare scholen te vinden. Verder zijn er altijd wel winkels of supermarkten in de omgeving te vinden. Vooral in het stadshart kun je prima winkelen.

Maak nu een afspraak!

Heeft Spijkenisse jouw aandacht getrokken en ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden voor een huis met hypotheek in deze gemeente? Neem dan via HypotheekAdvies.nl contact op met een van de hypotheekadviseurs uit Spijkenisse en plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Onze adviseurs helpen je graag!

Heb je een geschikte adviseur gevonden? Klik dan in het profiel van de adviseur op de knop ‘Maak een gratis afspraak’. Laat vervolgens je gegevens achter, zodat de adviseur zo snel mogelijk contact met je kan opnemen om het gesprek te plannen.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!