Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseur Purmerend

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Purmerend? Je ziet hier alle adviseurs in Purmerend die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Purmerend?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Purmerend

Stel: je bent toe aan iets nieuws. Je wilt verhuizen, het liefst naar of binnen Purmerend. Maar waar wil je precies gaan wonen? Wil je kopen of huren? In wat voor soort huis wil je wonen? Stuk voor stuk vragen om eerst antwoord op te vinden voordat je je dromen kunt verwezenlijken. Gelukkig kan een hypotheekadviseur uit Purmerend je hierbij helpen. Hij of zij weet alles over hypotheken en vertelt je graag waar je op moet letten bij het zoeken naar een huis in Purmerend.

Hypotheekadvies Purmerend

Het is dus belangrijk dat je goed weet wat je wilt als je een huis gaat kopen. Daar komt heel wat bij kijken en het is van groot belang om geen dingen over het hoofd te zien. Als je een huis wilt kopen, is het bij zowel het aanvragen als oversluiten van de hypotheek handig om een hypotheekadviseur uit Purmerend in te schakelen. Door een adviseur in de arm te nemen, heb je de grootste kans dat je de beste hypotheek voor jouw situatie afsluit. Je kunt ook zelf je hypotheekzaken regelen, maar hier komt veel bij kijken. Een hypotheekadviseur kan je ontzorgen tijdens het volledige proces.

Hypotheek aanvragen

Bij het aanvragen van de hypotheek is de eerste stap dat de adviseur je maximale hypotheek berekent. Daarna zoekt de adviseur voor je uit welke hypotheekvorm en rentevaste periode het beste bij je passen. Hij of zij houdt daarbij rekening met je huidige situatie, maar ook met je verwachtingen voor de toekomst. Al die informatie gebruikt de adviseur om tot een goed onderbouwd hypotheekadvies te komen. Zodra je voor een bepaalde hypotheek hebt gekozen, kan de hypotheekadviseur ook de aanvraag van de hypotheek voor je regelen.

Hypotheek oversluiten

Ook bij het oversluiten van de hypotheek kan een adviseur je van dienst zijn. Hij of zij kan voor je uitzoeken of oversluiten voor jou interessant en mogelijk is. In dit artikel kun je lezen wat de voorwaarden voor het oversluiten van een hypotheek zijn.

Ontdek jouw mogelijkheden

Weet je nog niet precies in welke prijsklasse je kunt kijken naar huizen? In een vrijblijvend oriëntatiegesprek kan een hypotheekadviseur uit Purmerend jouw mogelijkheden voor je in kaart brengen. Bovendien geeft de hypotheekadviseur je veel informatie over het kopen van een huis.

Weet je nog niet of je wilt kopen of huren? Ook in dat geval kan de adviseur je tijdens een oriënterend gesprek inzicht geven in jouw mogelijkheden, zodat je de beste beslissingen kunt nemen.

Onafhankelijke hypotheekadviseur of adviseur van een bank?

Bij hypotheekadvies kun je kiezen tussen een onafhankelijke hypotheekadviseur en een adviseur van een bank. Beide opties hebben voor- en nadelen, maar het grote voordeel van een onafhankelijke hypotheekadviseur is wel dat je op termijn een flink bedrag aan hypotheeklasten kunt besparen. Dit komt doordat een onafhankelijke hypotheekadviseur niet verbonden is aan een bank en dus veel mogelijke hypotheken in zijn advies kan overwegen.

De belangrijkste voor- en nadelen op een rij:

Onafhankelijke hypotheekadviseur

  • Volledig onafhankelijk, dus keuze uit vrijwel alle hypotheekaanbieders.
  • Grootste kans op de meest voordelige hypotheek voor jouw situatie.
  • Je betaalt iets meer voor het advies, maar de rente valt vaak lager uit door de ruime keuze aan hypotheken.

Adviseur van een bank

  • Vaak alleen keuze uit het aanbod van de bank zelf.
  • Je betaalt minder voor het advies, maar je rente kan hoger uitvallen.
  • Vaak brengt de bank extra onderhouds- en afsluitkosten in rekening.

Tips voor een hypotheekadviseur in Purmerend kiezen

Naast de keuze tussen een onafhankelijke hypotheekadviseur en een adviseur van een bank, zijn er nog een paar dingen om op te letten als je met een hypotheekadviseur in zee wilt gaan. Zo is het belangrijk om het dienstverleningsdocument (DVD) van de adviseur in te zien. Hierin staat kort beschreven wat de kosten zijn voor het gehele hypotheekadvies. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Let er verder op dat je een persoonlijke klik hebt met jouw hypotheekadviseur uit Purmerend. De adviseur kan je namelijk ook na de aanvraag van de hypotheek nog helpen bij je hypotheekvragen. Bijvoorbeeld als er iets verandert in je privésituatie, zoals wanneer je ontslag neemt of gaat scheiden. In dit soort situaties is de adviseur een objectieve expert die jou helpt de beste keuzes te maken voor je hypotheek.

Maak een afspraak voor een adviesgesprek

Maak gemakkelijk een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek via HypotheekAdvies.nl en filter meer dan 400 adviseurs op criteria die voor jou van belang zijn:

  • Geef met de filters op HypotheekAdvies.nl aan wat jouw wensen voor een hypotheekadviseur in Purmerend zijn. Je kunt bijvoorbeeld filteren op de afspraakmogelijkheden, de locatie van het advies of de prijs.
  • Vergelijk het aanbod aan adviseurs en ga naar het profiel van de adviseur van jouw keuze. Klik in zijn of haar profiel op de knop ‘Maak een gratis afspraak’.
  • Laat je contactgegevens achter.
  • De adviseur neemt zo snel mogelijk contact met je op om een eerste (vrijblijvende) afspraak te plannen.

Huizenmarkt in Purmerend

Ben je na je oriëntatiegesprek een stuk wijzer geworden? Dan kun je vervolgens (als je dat nog niet hebt gedaan) huizen in Purmerend gaan bezichtigen. De gemiddelde vraagprijs van een huis in Purmerend bedraagt € 375.044,- (december 2019). In december 2019 stonden er 213 huizen te koop in deze gemeente. Wie weet zit daar jouw droomhuis bij.

Wil je liever een huis huren? Lees dan de voorwaarden van particuliere aanbieders en woningcorporaties goed door en houd rekening met vaak lange wachtlijsten.

Droomhuis gevonden?

Je hebt een bod gedaan op een huis en je bod is geaccepteerd. Dan is het zaak om je hypotheekaanvraag af te handelen. Jouw hypotheekadviseur uit Purmerend heeft het hele proces van oriëntatie- tot adviesgesprek vastgelegd in een adviesrapport. Ga je met dit rapport akkoord? Dan kan de adviseur de Hypotheek Uitgangspunten (HUP) voor je aanvragen. Hierin staan de documenten en offertes die de geldverstrekker nodig heeft om te bepalen of je een definitieve offerte en een rentereservering krijgt. De adviseur leidt dit hele proces voor jou in goede banen.

Ben je akkoord met de hypotheekaanvraag? Dan hoef je alleen nog de HUP te ondertekenen bij de adviseur. Hierna wordt alles nog een laatste keer gecontroleerd. Als het goed is, krijg je daarna de hypotheekofferte.

Nu hoef je alleen nog maar je handtekening te zetten bij de notaris voor de transportakte, hypotheekakte en geldlening. Daarna is je hypotheek officieel rond!

Purmerend in het kort

Purmerend is een gemeente en stad in de provincie Noord-Holland. De gemeente heeft 80.138 inwoners (2019). Purmerend kent zeven wijken, onder andere Overwhere, Purmer-Noord, De Gors en Weidevenne. De stad ligt vlak boven Amsterdam en is uitstekend bereikbaar. Tegelijkertijd is Purmerend een stuk rustiger dan onze hoofdstad en zijn er veel gezellige woonwijken. Een fijne plek om te wonen dus!

Vervoer

Er zijn drie stations verdeeld over Purmerend: Purmerend Weidevenne, Purmerend en Purmerend Overwhere. In Purmerend kun je op verschillende buslijnen stappen, bijvoorbeeld naar Amsterdam. Als je met de auto reist, is de belangrijkste weg naar Purmerend de A7. Dit is ook meteen de beste verbinding van Purmerend met Amsterdam.

Cultuur en onderwijs

Voor culturele uitstapjes zit je in Purmerend goed. In de stad vind je bijvoorbeeld een bioscoop, het theater De Purmaryn en het Purmerends Museum. Uitgaan kun je in de stad op de Koemarkt, een plein dat omringd is met veel cafés. Ook voor een hapje en een drankje en om te winkelen kun je in Purmerend zeker goed terecht.

Verder kent Purmerend een breed scala aan onderwijsvoorzieningen. De stad telt 22 basisscholen en 7 middelbare scholen op alle verschillende niveaus. Leerlingen hoeven dus nooit ver te fietsen om een passende school te vinden.

Vragen? Neem contact op!

Ben je na al deze informatie benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn voor je (droom)woning in Purmerend? Twijfel dan niet en neem contact op met een hypotheekadviseur uit Purmerend. Die kan jou alle informatie geven die je nodig hebt over je hypotheekvragen en over wonen in Purmerend. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!