Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseur Zeist

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Zeist? Je ziet hier alle adviseurs in Zeist die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Zeist?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Zeist

Als je een woning wilt kopen, komt daar vaak een hypotheekadviseur bij kijken. Een hypotheekadviseur in Zeist helpt jou bij het regelen van een hypotheek zodat jij een woning in Zeist kunt kopen. Bij een hypotheek komt namelijk meer kijken dan je denkt. Zo heb je verschillende hypotheekvormen, moet je een keuze maken tussen de vele hypotheekaanbieders en moet je ook nog eens kritisch kijken naar de verschillende voorwaarden. Gelukkig sta je hier niet alleen voor en helpt een hypotheekadviseur uit Zeist je hier graag bij.

Hypotheekadvies Zeist

Tijdens de gesprekken die je voert, zal een hypotheekadviseur uit Zeist je huidige en toekomstige situatie in kaart brengen en peilen wat je wensen en behoeften zijn. Op basis daarvan kan de adviseur bijvoorbeeld bepalen welke hypotheekvorm het beste bij jou past, zowel nu als in de toekomst. Ook wanneer je al een woning hebt en je graag naar een andere woning wilt verhuizen, kan een hypotheekadviseur uit Zeist je helpen.

Hypotheekadvies is altijd op maat. Een hypotheekadviseur kijkt bijvoorbeeld naar je financiële situatie. Zo heb je als ondernemer vaak een wisselend inkomen, wat het verkrijgen van een hypotheek lastiger kan maken dan als je in loondienst werkt. Toch is een hypotheek voor ondernemers niet onmogelijk. Er zullen wel andere zaken bij komen kijken, maar daar kan een hypotheekadviseur prima bij kunnen helpen.

Daarnaast kan een hypotheekadviseur uit Zeist je helpen wanneer er iets verandert in je privésituatie met gevolgen voor je hypotheek. Bijvoorbeeld als je relatie is stukgelopen en je gaat scheiden. Hypotheekadvies bij een scheiding kan dan ontzorgend zijn. Een hypotheekadviseur zoekt voor je uit welke mogelijkheden je hebt met betrekking tot de hypotheek en wat voor jou gunstig is. Zo houd jij tijd over om andere dingen te regelen.

Als starter op de woningmarkt in Zeist

Voor starters is een woning kopen, ook in Zeist, vaak lastig door de krappe woningmarkt. Starters staan aan het begin van hun loopbaan en verdienen dus nog niet maximaal. Daardoor is het voor starters niet altijd eenvoudig om de financiën rond te krijgen. Juist daarom is er voor starters in sommige gemeente een mogelijkheid: een Starterslening.

De Starterslening is een lening die bovenop je hypotheek komt. Zo kun je het gat tussen jouw hypotheek en de prijs van jouw woning opvullen. Zeist is een van de gemeenten die deze lening beschikbaar stelt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Houd er wel rekening mee dat aan een Starterslening bepaalde voorwaarden verbonden zijn waaraan je moet voldoen. Een hypotheekadviseur uit Zeist heeft ervaringen met de aanvraag van een Starterslening en kan je hier meer over vertellen.

De Nationale Hypotheek Garantie

Bij een hypotheek gaat het vaak om veel geld. Daarom wil je misschien meer zekerheid hebben. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kan je deze extra zekerheid bieden. De NHG biedt een vangnet wanneer je te maken krijgt met onvoorziene gevolgen, bijvoorbeeld als je werkloos wordt, arbeidsongeschikt raakt of gaat scheiden. Dat zijn allemaal situaties die ervoor kunnen zorgen dat je de kosten voor de hypotheek niet meer kunt betalen. In deze situaties helpt de NHG je om alsnog je woning te kunnen behouden.

Beland je in zo’n situatie waardoor je in de problemen komt met de betaling van je hypotheeklasten? Dan biedt NHG je een fijn vangnet. Als je een hypotheek met NHG hebt afgesloten, wordt er in zulke situaties samen met jou en de geldverstrekker gezocht naar een passende oplossing. Als blijkt dat de woning toch verkocht moet worden en als dat te weinig oplevert om de hypotheek af te betalen, dan zal de NHG de restschuld, onder bepaalde voorwaarden, kwijtschelden.

Wonen in Zeist

Zeist is een stad en gemeente in de provincie Utrecht. De stad kent ongeveer 53.500 inwoners en is vanaf 2013 met ongeveer 3% gegroeid. En dat niet voor niets! Zeist is onder meer populair door zijn centrale ligging in een mooi bosrijk gebied, grenzend aan de Utrechtse Heuvelrug. Daardoor heeft de stad een overwegend groen karakter. En dat is nog niet alles: de stad heeft als bijnaam “Slotstad” gekregen door het kasteel Slot Zeist. Dit is een historisch slot uit de 17e eeuw, omgeven door een prachtige Engelse tuin, dat onder meer als buitenverblijf van Willem Adriaan (graaf van Nassau-Odijk) is gebruikt. Tegenwoordig doet het gerestaureerde slot dienst als congrescentrum.

Bereikbaarheid Zeist

Zeist is prima te bereiken met de auto of met het openbaar vervoer. De stad ligt tussen de A12 en de A28 en door de gemeentegrenzen heen loopt de N224. Met de auto kun je dus via meerdere wegen naar Zeist afreizen.

Als je met het openbaar vervoer reist, kun je binnen de gemeente afreizen naar twee treinstations: Den Dolder (in de plaats Den Dolder) en Driebergen-Zeist (in de plaats Driebergen-Rijsenburg). Zeist zelf heeft geen treinstation. Wel zijn er verschillende buslijnen die Zeist met onder andere Utrecht, Hilversum en Amersfoort verbindt, en dus ook met de twee treinstations in de gemeente.

Voorzieningen Zeist

Als je ergens woont, wil je natuurlijk de nodige voorzieningen in de buurt hebben, bijvoorbeeld qua scholen of sportverenigingen. Voor dat eerste zit je in Zeist wel goed. Er zijn 17 basisscholen verspreid door de stad en 8 middelbare scholen. Leerlingen hoeven dus niet ver te fietsen om naar school te kunnen gaan.

Ook de sportliefhebber kan zijn hart ophalen in Zeist. De stad kent diverse sportclubs. Zo kun je terecht bij een van de vijf voetbalverenigingen, bij een honkbal- en softbalvereniging (HSV Phoenix) en bij een atletiekvereniging (AV Fit). Verder zijn in Zeist twee grote hockeyclubs (SV Phoenix en Schaerweijde) te vinden.

Ook leuk om te weten: in Zeist is het Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) Sportcentrum gevestigd. Dit centrum fungeert onder meer als hoofdkantoor voor de KNVB.

Woningmarkt in Zeist

Hoe zit het met koopwoningen in Zeist? De woningprijs in Zeist ligt boven het landelijk gemiddelde met een gemiddelde vraagprijs van € 551.994,- (begin februari 2020). Dit komt doordat in Zeist relatief veel grote woningen staan. Maar ook rijtjeshuizen en appartementen zijn in Zeist te vinden. In februari 2020 stonden in Zeist 184 woningen te koop.

Hoe vind je een hypotheekadviseur in Zeist?

Als je vastbesloten bent een woning in Zeist te kopen, dan is het een slimme zet om een hypotheekadviseur in Zeist te schakelen. Deze adviseur kent de gemeente uitstekend en weet ook nog eens alles over hypotheken. Op HypotheekAdvies.nl helpen we je een onafhankelijke hypotheekadviseur uit Zeist te vinden. Via onze site kun je namelijk verschillende adviseurs filteren op basis van jouw wensen. Denk aan de locatie van het kantoor, het specialisme van de adviseur of de afspraakmogelijkheden. Zo vind je een hypotheekadviseur die goed bij jou past.

Plan een afspraak met een hypotheekadviseur

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden om een woning in het mooie Zeist te kopen (of te huren)? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur uit Zeist. Tijdens een eerste afspraak zal de adviseur jouw mogelijkheden voor je in kaart brengen.

De eerste afspraak is bij alle adviseurs op HypotheekAdvies.nl altijd gratis en vrijblijvend.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!