Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseur Oss

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Oss? Je ziet hier alle adviseurs in Oss die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Oss?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Oss

Zie jij jezelf wel wonen in het gezellige Noord-Brabant? En dan specifiek in de stad Oss? Heel begrijpelijk want deze stad heeft, naast Brabantse gezelligheid, veel te bieden. Bij het kopen van een woning in Oss sta je er gelukkig niet alleen voor. Een hypotheekadviseur uit Oss staat je graag bij. Of je nu een hypotheek wilt aanvragen, meenemen of oversluiten, een adviseur uit de gemeente geeft je advies op maat.

Hypotheekadvies Oss

Een hypotheekadviseur uit Oss helpt je bij het regelen van een hypotheek. Als eerste stap kan de adviseur je inzicht geven in wat er voor jou allemaal mogelijk is. Binnen welk budget kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een huis? Hoeveel bedragen je maandlasten in dat geval? Bij het uitbrengen van een advies daarover luistert de adviseur altijd goed naar jouw wensen.

Maar een hypotheekadviseur doet daarnaast nog meer. Na het regelen van je hypotheek zal de adviseur contact met je houden om te kijken of alles nog steeds naar wens is. Kom je in aanmerking voor een voordelige rente of komt het einde van je renteperiode in zicht? Afhankelijk van wat er is afgesproken met de adviseur, kan het zijn dat jouw hypotheekadviseur uit Oss in die gevallen contact met je opneemt.

Hypotheekadvies bij bijzondere situaties

Je kunt in verschillende situaties hypotheekadvies verlangen. Een voorbeeld: misschien wil je je eerste woning kopen, maar zit je nog met een studieschuld. Vaak wordt gedacht dat een hypotheek met studieschuld niet mogelijk is. Toch zijn er zeker wel mogelijkheden. Over die mogelijkheden kan een hypotheekadviseur je persoonlijk adviseren.

Een ander voorbeeld: misschien ga je scheiden en ben je daarom op zoek naar hypotheekadvies bij een scheiding. Door daarvoor de hulp van een hypotheekadviseur in te schakelen, weet je zeker dat alles rondom je hypotheek goed geregeld wordt.

Hypotheek oversluiten

Heb je al een hypotheek afgesloten, maar ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden om je hypotheek over te sluiten? Ook dan kijkt een hypotheekadviseur uit Oss met je mee om je te advies te geven over de opties die voor jou het beste zijn.

Kortom, het maakt niet uit in welke situatie je zit en waar je hypotheekadvies bij nodig hebt. Hypotheekadviseurs uit Oss geven je in alle gevallen advies op maat en zorgen ervoor dat alles rondom je hypotheek goed geregeld wordt.

Onafhankelijke adviseur of via de bank

Als je op zoek gaat naar een hypotheekadviseur in Oss, dan heb je de keuze tussen een onafhankelijke adviseur en een adviseur van de bank. Beide soorten adviseurs willen je uiteraard helpen om een hypotheek met goede voorwaarden af te sluiten. Het verschil tussen deze twee zit hem vooral in het aantal producten dat de adviseurs kunnen vergelijken voor hun hypotheekadvies.

Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan hypotheken van verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken en daaruit de beste optie selecteren. Een adviseur van de bank kan daarentegen vaak alleen maar de hypotheken van de eigen bank aanbieden en vergelijken. Daarom heb je bij een onafhankelijke adviseur een grotere kans dat je de hypotheek afsluit die voor jou het gunstigst is.

Wat kost hypotheekadvies?

De kosten van hypotheekadvies kunnen erg uiteenlopen. Vaak hanteert elke adviseur een eigen tarief. Dit tarief kan een vast bedrag zijn, maar het kan ook zijn dat je een uurtarief betaalt. De kosten voor hypotheekadvies liggen, afhankelijk van je keuze voor onafhankelijk advies of advies via de bank, gemiddeld tussen de € 1.600,- en € 2.375,-.

Naast de advieskosten betaal je vaak enkele bijkomende kosten, bijvoorbeeld taxatiekosten, notariskosten, kosten voor de bankgarantie en borgtochtprovisie. Dit zijn kosten die je hoe dan ook maakt als je een huis met hypotheek koopt, ook als je geen hypotheekadvies inschakelt.

Tegenwoordig kun je er ook voor kiezen om zelf je hypotheek te regelen. De kosten zijn dan gemiddeld € 600,- en vallen dus lager uit dan wanneer je hypotheekadvies inschakelt. Wel moet je hiervoor voldoende financiële kennis in huis hebben en genoeg tijd kunnen vrijmaken om alles zelf te regelen. Er komt immers veel bij een hypotheekaanvraag kijken. Daarnaast moet je bij het zelf afsluiten van een hypotheek altijd een test afleggen om aan te tonen dat je voldoende kennis hebt. Let wel op als je zelf een hypotheek afsluit: een kleine fout kan grote financiële gevolgen hebben.

Vind de juiste hypotheekadviseur in Oss

Ben je op zoek naar een hypotheekadviseur in Oss, maar weet je niet waar je bij die zoektocht op moet letten? Een goede keuze maken is nog niet eenvoudig. Er zijn nogal wat adviseurs die jou van dienst kunnen zijn, dus misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe vind je dan de adviseur die bij jou past? Op HypotheekAdvies.nl vind je 5 tips voor waar je op moet letten.

Daarnaast biedt de site enkele filters. Je kunt bijvoorbeeld filteren op het moment van de afspraak, op de locatie of op het onderwerp waarover je advies wilt. Met deze filters kun je de adviseurs met elkaar vergelijken. Zo vind je de adviseur die aansluit op wat jij zoekt.

Wonen in Oss

Oss is een plaats in de provincie Noord-Brabant en ligt tussen de grote steden Den Bosch en Nijmegen in. De stad telt ongeveer 58.000 inwoners. Daarnaast kent Oss een lange geschiedenis, maar hier is over het algemeen weinig van overgebleven. Er zijn nog maar enkele monumenten die het industriële verleden van de stad onthullen. Oss is tegenwoordig vooral een regionale werk-, woon- en winkelstad.

Verkeer en vervoer

Oss is goed bereikbaar met de auto en trein. Onder Oss langs loopt de A50 en aan de oostkant van Oss loopt de N329. Daarmee ben je vanaf Oss binnen een half uur in Nijmegen of Den Bosch. Ook heeft Oss twee treinstations, die beide op de lijn tussen Den Bosch en Nijmegen liggen. Vanaf deze stations kun je al binnen 20 minuten met de trein in deze steden zijn. Verder rijden er vanuit Station Oss diverse andere intercity’s. Vanaf Station Oss West kun je op een aantal sprinters stappen. Zo kun je vanaf deze stations ook nog naar steden als Breda, Tilburg, Dordrecht, Roosendaal, Deventer en Zwolle afreizen.

Voorzieningen Oss

Oss heeft heel wat voorzieningen te bieden. Zo heeft Oss verschillende winkelcentra, een woonboulevard en meerdere huisartsenpraktijken verspreid door de stad. Ook zijn er diverse supermarkten in Oss te vinden, voornamelijk in het centrum van de stad.

Verder zit je qua scholen in Oss goed. Er zijn 20 basisscholen en 10 middelbare scholen, die goed verdeeld zijn over de stad.

Ook voor mensen die zich bij een sportvereniging willen aansluiten, biedt Oss voldoende mogelijkheden. In Oss vind je bijvoorbeeld de professionele voetbalclub Top Oss. Daarnaast kent de stad zeven andere voetbalclubs die op amateurniveau spelen en waar je je kunt inschrijven. Naast voetbal zijn er verenigingen voor onder meer handbal, hockey, korfbal, waterpolo, zwemmen en motorsport.  

Woningmarkt Oss

De woningmarkt in Oss is, net als de rest in Nederland, best krap. De gemiddelde vraagprijs voor woningen in Oss was in januari 2020 ongeveer € 410.000,-. De te koop staande woningen zijn zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Op dit moment zijn in Oss en omgeving enkele nieuwbouwprojecten gaande en wordt binnenkort ook aan een aantal projecten begonnen. De grootste slagingskans om een huis te vinden heb je alleen nog steeds bij bestaande bouw. Van appartementen tot vrijstaande woningen en zowel huur- als koopwoningen – er is voor iedereen wat te vinden.

Klaar voor je afspraak bij de adviseur?

Ben jij klaar om een woning te kopen? Dan staan de hypotheekadviseurs uit Oss voor je klaar om je daarbij te begeleiden. Maak dus snel een gratis afspraak met een adviseur van HypotheekAdvies.nl. Klik daarvoor op de knop ‘Maak een gratis afspraak’ bij de adviseur van jouw keuze. Dan kun je samen met jouw hypotheekadviseur bekijken wat er voor jou mogelijk is.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!