Je bent een ondernemer en hebt jouw droomhuis gevonden. Jouw hypotheekadviseur weet wat de mogelijkheden zijn!

Meer weten over een ondernemers-/ ZZP hypotheek lees meer

Verfijn je resultaat
Zoek op postcode of plaats
Locatie
Specialisatie

Afspraakmoment
Afspreken...
Taal
Afrekenmodel
Aanvullende diensten

Type adviseur

Geselecteerd:
Ondernemers-/ ZZP hypotheek
Wis selectie

Ondernemers-/ZZP Hypotheek

Wanneer je als ondernemer een hypotheek wil afsluiten heb je andere aspecten die meetellen bij het aanvragen van je hypotheek als iemand die in loondienst is. Het verschil zit hem er in dat jij als ondernemer minder inkomenszekerheid hebt dan iemand die in loondienst werkt. Hierdoor wordt door de hypotheekverstrekker meer verantwoording over je inkomsten vereist.

Meer

Hypotheek voor ondernemers afsluiten

Om een hypotheek als ondernemer af te sluiten moet je de hypotheekverstrekker dus laten zien dat je in staat bent om in de toekomst ook aan je verplichtingen te kunnen voldoen. Je kan natuurlijk niet met zekerheid een uitspraak doen over je inkomsten over 10 jaar. Wel kun je je inkomenszekerheid aantonen door de bedrijfsresultaten van de afgelopen drie jaar voor te leggen aan een hypotheekadviseur. Het werkt in je voordeel als de inkomsten uit je onderneming gecombineerd worden met inkomsten uit de loondienst van je partner. In het geval dat je pas twee jaar actief bent als ondernemer, wil het nog weleens voorkomen dat een hypotheekverstrekker meer coulance toont. Je kunt de boekhouder van je onderneming in dit geval vragen om een prognose te maken van de inkomsten in het derde jaar.

Hypotheek voor ondernemers met NHG

NHG staat voor Nationale Hypotheekgarantie, waarmee het voor ondernemers een stuk eenvoudiger is geworden om een ondernemershypotheek aan te vragen. Door te kiezen voor een hypotheek met NHG is het mogelijk om al na een jaar ondernemerschap een hypotheekaanvraag voor ondernemers in te dienen bij een hypotheekverstrekker. Een hypotheekverstrekker loopt bij dit type hypotheek namelijk een minder groot risico, waardoor zij sneller bereid zijn om een hypotheek te verstrekken. Houd er rekening mee dat niet alle hypotheekverstrekkers een hypotheek verstrekken met NHG, als je pas een jaar actief bent als ondernemer. Wil je de maximale hypotheek berekenen als zzp'er? Schakel de hulp van een hypotheekadviseur in om dit te laten berekenen.

Minder
Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de dienstverlening van HypotheekAdvies.nl?

Stuur ons gerust een bericht!