Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseur Nieuwegein

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Nieuwegein? Je ziet hier alle adviseurs in Nieuwegein die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Nieuwegein?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Nieuwegein

Je bent eruit: Nieuwegein moet je nieuwe woonplaats worden. Maar waar je precies wilt gaan wonen, wat voor huis het moet worden en of je wilt huren of kopen, weet je nog niet. Geen nood: een hypotheekadviseur uit Nieuwegein schiet je graag te hulp. Hij of zij heeft veel kennis over het Nieuwegein en omgeving en weet daardoor waar je op moet letten bij je zoektocht naar een geschikt huis. Heb je een huis gevonden? Dan helpt de adviseur je bij het vinden van een goede hypotheek. In dit artikel lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Hypotheekadvies Nieuwegein

Weet je nog niet of je wilt kopen of huren? Niet veel mensen weten dat een hypotheekadviseur je hier ook over kan adviseren. Een hypotheekadviseur uit Nieuwegein zoekt bijvoorbeeld voor je uit wat jouw mogelijkheden voor een koopwoning zijn en brengt je financiële situatie in kaart. Op basis daarvan kan hij of zij je goed adviseren over huren of kopen.

De adviseur uit Nieuwegein vertelt je in een eerste kennismakingsgesprek hoeveel je ongeveer kunt besteden aan een huis, zodat jij vervolgens je huizenjacht kunt starten. De gemiddelde vraagprijs voor een koophuis in Nieuwegein bedraagt € 351.056,- (januari 2020). In januari 2020 stonden in Nieuwegein 111 huizen te koop. Misschien zit er tussen dat aanbod ook wel iets voor jou.

De keuze tussen huren en kopen is natuurlijk een van de belangrijkste dingen die je te weten moet komen, voordat je op zoek gaat naar jouw ideale woning. Realiseer je wel dat het maken van goede keuzes tijd kost. Wees niet te overhaast, bedenk goed wat je wilt en zoek daar verder naar.

Kies je voor een huurhuis? Houd dan rekening met de voorwaarden van woningcorporaties en particuliere aanbieders. Vergeet ook niet dat bij het inschrijven voor een huurwoning vaak lange wachtlijsten om de hoek komen kijken.

Online een hypotheekadviseur in Nieuwegein vinden

Maar hoe vind je nu een hypotheekadviseur die jou goed kan helpen? Via HypotheekAdvies.nl maken we je dit een stuk makkelijker. Op onze site kun je meer dan 400 adviseurs vergelijken op hun expertise, specialisatie en andere factoren die voor jou belangrijk zijn. Geef via de filters jouw wensen door. Dan komen vervolgens de adviseurs uit Nieuwegein bovenaan te staan die het beste aan jouw criteria voldoen.

Heb je de juiste adviseur gevonden. Dan kun je heel gemakkelijk een vrijblijvende eerste kennismaking plannen met een adviseur naar keuze. In dit eerste gesprek geeft de adviseur je informatie over het aanvragen van je hypotheek voor het kopen van een huis.

 • Klik in het profiel van de hypotheekadviseur met wie jij een kennismakingsgesprek wilt plannen op de knop ‘Maak een gratis afspraak’.
 • Laat vervolgens je contactgegevens achter voor de desbetreffende adviseur.
 • De adviseur neemt daarna zo snel mogelijk contact met je op voor het inplannen van een vrijblijvende kennismaking.

Kiezen tussen verschillende hypotheekadviseurs

Waar moet je dan op letten bij het maken van een keuze tussen de hypotheekadviseurs? Het is ten eerste belangrijk dat je een klik hebt met de adviseur. Hij of zij kan je namelijk ook nog helpen nadat je je hypotheek hebt afgesloten, als je al een tijdje in je huis woont. Bij veranderingen in je privéleven, zoals bij ontslag of een echtscheiding, verandert er vaak veel omtrent de hypotheek. Daar kan de adviseur je als expert met veel ervaring uitstekend mee helpen.

Je kunt overigens kiezen tussen een adviseur die aangesloten is bij een bank en een onafhankelijke hypotheekadviseur. Beide gaan anders te werk.

Een onafhankelijk hypotheekadviseur:

 • bekijkt alle mogelijke hypotheken en kan dus een uitgebreide vergelijking maken. Hierdoor valt de rente vaak lager uit dan als de adviseur alleen naar een bepaalde selectie van adviseurs kijkt.
 • vergroot door deze transparantie de kans dat je de meest voordelige hypotheek afsluit.

Een hypotheekadviseur aangesloten bij een bank:

 • geeft je vaak alleen de keuze uit hypotheken van de bank zelf, waardoor je niet altijd de hypotheek met de laagst mogelijke rente geadviseerd krijgt.
 • brengt vaak extra kosten in rekening voor het afsluiten en onderhouden van de hypotheek.

Hypotheek meenemen, oversluiten of aflossen

Wil je geen nieuwe hypotheek afsluiten, maar juist je huidige hypotheek oversluiten, aflossen of meenemen? Ook dan is een hypotheekadviseur uit Nieuwegein je graag van dienst.

Je hypotheek meenemen

Denk je eraan om te verhuizen? Dan kan het soms gunstig zijn om je hypotheek niet nu al af te lossen, maar mee te nemen naar je nieuwe huis. Dit kan handig zijn wanneer je nog in dezelfde situatie zit als toen je je huis kocht en wanneer je bestaande hypotheek gunstigere voorwaarden heeft dan een nieuw af te sluiten hypotheek. Dit kan je uiteindelijk een hoop geld besparen.

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt om je hypotheek mee te nemen? In ons artikel over je hypotheek meenemen lees je er meer over.

Je hypotheek oversluiten

Het oversluiten van een hypotheek betekent dat je een nieuwe hypotheek afsluit en je huidige hypotheek aflost. Dit kan zorgen voor een verlaging van je maandlasten. Bijvoorbeeld omdat de rente over de nieuwe hypotheek lager is dan bij de oude hypotheek. Besef wel dat aan het oversluiten van je hypotheek een aantal eisen verbonden zijn waaraan je zult moeten voldoen.

Je hypotheek aflossen

Het kan ook het geval zijn dat je onverwachts in een situatie terecht komt waardoor je zo snel mogelijk je hypotheek wilt aflossen. Hierbij gaat het vaak om veranderingen in je persoonlijke leven die ook gevolgen hebben voor je hypotheek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onverwacht ontslag of een echtscheiding. In sommige gevallen moet je je hypotheek zo snel mogelijk aflossen en moet je belangrijke keuzes maken. Een hypotheekadviseur uit Nieuwegein is dan een neutrale partij met veel kennis en ervaring, die waar nodig advies kan geven.

Na het eerste gesprek met de hypotheekadviseur

Stel: je eerste adviesgesprek is achter de rug en je bent meteen gericht op zoek gegaan naar een huis dat aan al jouw wensen voldoet en waarvan je zeker weet dat je het kunt betalen. Wil je een bod doen? Dan moet je eerst nog een paar dingen regelen:

 • Onderteken het adviesrapport bij de adviseur. Hierin staat wat hij of zij het gehele traject met je besproken heeft.
 • De adviseur vraagt vervolgens de Hypotheek Uitgangspunten (HUP) voor je aan. Hierin staan de documenten en offertes die de geldverstrekker nodig heeft om te bepalen of je een rentereservering en een definitieve offerte ontvangt.
 • Is het bod dat je hebt uitgebracht geaccepteerd? Dan hoef je bij de adviseur alleen nog de HUP te ondertekenen en krijg je de hypotheekofferte.
 • Onderteken vervolgens bij de notaris na een laatste controle de transportakte, hypotheekakte en de geldlening. Gefeliciteerd! Het huis is van jou.

Nieuwegein in het kort

Wil je wonen in Nieuwegein? Misschien ben je al bekend met deze fijne gemeente en plaats in de provincie Utrecht; misschien is de plaats wel volledig nieuw voor jou. Nieuwegein is een vroegere nederzetting die is begonnen als Geyne. Door een oorlog werd Geyne in 1333 verwoest. Alleen Huis Oudegein herinnert vandaag de dag nog aan deze tijd. Uiteindelijk is de nieuwe plaats vernoemd naar de oude nederzetting, Nieuwegein. De gemeente telt op dit moment in totaal 63.036 inwoners (januari 2019).

Onderwijs en gezondheidszorg

Qua onderwijs is er ruime keuze in Nieuwegein. Er zijn 22 basisscholen en 3 middelbare scholen (Cals College, Oosterlicht College en het Anna van Rijn College) te vinden in de gemeente. Ook is er één mbo-school: het ROC Midden Nederland.

Daarnaast is sinds 1983 in Nieuwegein het St. Antonius Ziekenhuis gevestigd. Dit ziekenhuis heeft een gespecialiseerde afdeling op het gebied van cardiologie.

Vervoer en verkeer

Nieuwegein is met de auto goed te bereiken via de A2 (Amsterdam – Belgische grens), A12 (Den-Haag – Duitse grens) en A27 (Breda – Almere). Voor het openbaar vervoer kun je in Nieuwegein gebruikmaken van een buslijn en van de sneltram het openbaar vervoer. Hiermee kun je onder meer afreizen naar IJsselstein en Utrecht. Daarnaast kun je Vianen bereiken vanuit Nieuwegein bereiken met een busverbinding.

Sport

Ben je sportfan? In Nieuwegein zijn genoeg sportclubs waar je je ei kwijt kunt. Denk aan sportclubs voor onder meer voetbal, hockey, korfbal en tennis.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Heeft Nieuwegein indruk op je gemaakt en ben je benieuwd naar de huizen in de stad? Schroom dan niet en neem via HypotheekAdvies.nl contact op met een hypotheekadviseur uit Nieuwegein. In een vrijblijvend en gratis eerste kennismakingsgesprek kunnen jullie uitzoeken wat jouw mogelijkheden zijn voor een woning in Nieuwegein.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!