Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseur Ede

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Ede? Je ziet hier alle adviseurs in Ede die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Ede?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Ede

Stel: je hebt in Ede een huis gezien dat je wilt kopen. Je bent toe aan een nieuw hoofdstuk, om welke reden dan ook, en het huis past perfect in je plaatje. Nu alleen nog de financiën zien te regelen! Maar hoe vraag je een hypotheek aan? Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt en voordelig uit bent? Een kleine geruststelling: je staat er niet alleen voor. Een hypotheekadviseur uit Ede helpt je hier graag bij.

Hypotheekadvies Ede

Als je al weet wat voor huis jouw droomwoning moet worden, dan is het fijn om zo snel mogelijk te ontdekken wat je kunt lenen. Tijdens een oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur kun je al snel een goede indicatie krijgen van je budget.

In dit eerste gesprek, dat bij de adviseurs van HypotheekAdvies.nl altijd vrijblijvend is, zal de adviseur je veel vragen stellen over jouw wensen voor je hypotheek en woning. Hij of zij rekent uit wat je ongeveer kunt lenen en wat je maandlasten dan worden. Zo weet je ook meteen in hoeverre je over de verkoopprijs van de woning kunt onderhandelen.

Vervolgens geeft de adviseur jou zijn of haar dienstverleningsdocument (DVD), waarin staat wat het gehele advies kost en wat je van de adviseur kunt verwachten. Daarna kun je zelf besluiten of je met deze adviseur in zee wil gaan voor het verdere adviestraject. Door dit document te ondertekenen, ga je akkoord met de kosten. Daar krijg je een compleet, persoonlijk en uitgebreid advies voor terug.

Hypotheekadviseur alleen voor hypotheekadvies?

Hypotheekadviseurs zijn er overigens voor meer zaken dan alleen je hypotheekaanvraag. Bij bepaalde veranderingen in je privésituatie, zoals een ontslag of een echtscheiding, kan de adviseur een neutrale rol vervullen. Hij of zij helpt je om in deze situatie de beste keuzes te maken voor je hypotheek. Zulke situaties brengen namelijk ook vaak gevolgen met zich mee voor je hypotheek.

Een geschikte hypotheekadviseur in Ede kiezen

Bij voorkeur ga je zo’n adviestraject natuurlijk in met een hypotheekadviseur in Ede die aan al jouw wensen voldoet. Maar hoe vind je die adviseur? Op HypotheekAdvies.nl helpen we je bij die keuze. Via onze site kun je meer dan 400 adviseurs vergelijken. En dat niet alleen: er zijn ook een aantal filters waarmee je het aanbod aan mogelijke adviseurs kunt doorzoeken op basis van jouw wensen. Dan krijg je alleen de voor jou meest geschikte adviseurs te zien. Daar zit vast dé hypotheekadviseur voor jou tussen.

Er is nóg iets om op te letten als je een adviseur kiest. Sommige hypotheekadviseurs zijn namelijk aangesloten bij een bank en zijn dus niet volledig onafhankelijk. Dit betekent dat je bij deze adviseurs vaak alleen de keuze hebt uit de hypotheken van de bank zelf, waardoor je niet altijd de hypotheek krijgt aangeraden met de laagst mogelijke rente. Ook kan het zijn dat de bank extra kosten in rekening brengt voor het onderhouden en afsluiten van je hypotheek.

Bij HypotheekAdvies.nl vind je alleen maar onafhankelijke hypotheekadviseurs. Deze adviseurs bekijken alle mogelijke hypotheekaanbieders. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je aan producten van één bank vastzit. Door de ruime keuze aan hypotheken heb je vaak de grootste kans om de meest voordelige hypotheek af te sluiten. Ook valt daardoor de rente vaak lager uit.

Het eerste adviesgesprek

Heb je de ideale adviseur gevonden? Dan zijn dit de vervolgstappen:

  • Klik in het profiel van de adviseur naar keuze op de knop ‘Maak een gratis afspraak’.
  • Laat je contactgegevens achter voor de adviseur, zodat hij of zij contact met je kan opnemen.
  • De adviseur benadert je vervolgens om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Na het adviesgesprek stelt de adviseur een adviesrapport voor je op. Hierin staat alles wat je samen met de adviseur besproken hebt. Met dit rapport kan de adviseur de Hypotheek Uitgangspunten (HUP) voor je aanvragen, waarin alle belangrijke documenten staan die de bank nodig heeft. Op basis van die documenten kan de bank bepalen of je een rentereservering en een definitieve offerte ontvangt.

Heeft de bank alles nog een keer bekeken en zijn alle documenten goedgekeurd? Dan brengt de bank een hypotheekofferte uit. Het enige dat nu nog moet gebeuren, is dat je alles officieel maakt bij de notaris. Hier onderteken je de transportakte, de hypotheekakte en de geldlening. Daarns is het huis (inclusief de hypotheek) echt van jou.

Huizenmarkt Ede

Twijfel je nog over het kopen of huren van een huis? Wat niet iedereen weet, is dat hypotheekadviseurs je ook bij dit dilemma advies kunnen geven. Een hypotheekadviseur uit Ede kan je goed adviseren over jouw mogelijkheden voor huren of kopen in Ede. Hij of zij heeft namelijk veel kennis over Ede en omgeving én over de huizenmarkt. Samen kijk je naar de mogelijkheden, waardoor snel duidelijk wordt of een koop- of juist een huurhuis voor jou gunstiger is.

Qua koophuizen heeft Ede een vrij ruim aanbod om uit te kiezen. De gemiddelde vraagprijs voor een koophuis in Ede bedraagt € 471.679,- (januari 2020). In januari 2020 stonden in Ede 311 huizen te koop.

Kies je toch voor huren? Houd dan rekening met vaak lange wachtlijsten. Bekijk ook goed de voorwaarden van particuliere aanbieders en woningcorporaties voordat je een huurcontract tekent.

Ede in het kort

Je bent niet de enige die wonen in Ede wel ziet zitten. Ede is een geliefde gemeente en plaats in de provincie Gelderland. Het ligt aan de westkant van de Veluwe ten zuiden van de Gelderse Vallei. Je hebt een prachtig natuurgebied dus praktisch als achtertuin. De gemeente Ede telde in 2019 in totaal 115.710 inwoners. Ede is opgedeeld in 9 wijken en 14 buurten.

Grappig detail: een paar jaar geleden kwam Ede als de gelukkigste stad uit de bus in de ‘Atlas van gemeenten’. Écht een fijne plek om te wonen dus!

Geschiedenis

Voor het ontstaan van Ede gaan we terug naar begin twintigste eeuw. Toen werd Ede aangewezen als garnizoensstad, wat betekent dat een aantal soldaten Ede als thuisbasis had. Min of meer tegelijkertijd kwam er een vestiging van kunstzijdefabriek Enka in Ede te staan, waar veel mensen werkten. Deze twee dingen zorgden ervoor dat grote delen van Ede zijn ontstaan.

Vervoer en verkeer

Ede ligt op een centrale plek in Nederland met goede verbindingen met andere delen van het land. Met de auto is Ede goed bereikbaar vanaf de A12 (Arnhem-Utrecht). Verder kun je afreizen naar station Ede-Wageningen of Ede Centrum met de trein. Station Ede-Wageningen is onder meer aangesloten op de spoorlijn Utrecht-Arnhem. Verder rijden er verschillende buslijnen door Ede en vanaf Ede naar plekken in de omgeving.

Natuur

Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt in de gemeente Ede. Ben je dus op zoek naar rust? Dan is dat dé plek om naartoe te gaan. Je kunt hier uitgebreid wandelen of fietsen en er is ieder seizoen genoeg te ontdekken en beleven.

Sport en cultuur

Verder hoef je je op het gebied van sport en cultuur in Ede ook niet te vervelen. Je kunt binnen de stad verschillende sporten beoefenen, onder andere atletiek, voetbal, honkbal, zwemmen, hockey en volleybal.

Ben je meer van het cultuur snuiven? Dan zijn er een paar culturele plaatsen die je niet mag vergeten. Denk aan cultuurcentrum Cultura, theater De Reehorst en Historisch Museum Ede. Genoeg te beleven dus!

Maak een afspraak met jouw hypotheekadviseur

Ben je ervan overtuigd dat Ede jouw toekomstige plek is om te wonen en ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Of woon je al in Ede en heb je een andere hypotheekvraag? Twijfel niet en plan via HypotheekAdvies.nl vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een hypotheekadviseur in Ede naar keuze. Hij of zij helpt jou bij al je hypotheekvragen.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!