Uit je huidige huis gegroeid? Hoe zit het met de financiële ruimte voor een nieuw droomhuis?

Meer weten over doorstromen naar een ander huis lees meer

Verfijn je resultaat
Zoek op postcode of plaats
Locatie
Specialisatie

Afspraakmoment
Afspreken...
Taal
Afrekenmodel
Aanvullende diensten

Type adviseur

Geselecteerd:
Doorstromen ander huis
Wis selectie

Doorstromen naar ander huis

Ben jij uit je huidige woning gegroeid door gezinsuitbreiding, wil je naar een ander stad of is het om een andere reden tijd voor wat anders? Dan ben jij een doorstromer! Bij de aankoop van je vorige woning heb jij een hypotheek afgesloten, maar in de tussentijd is er waarschijnlijk veel veranderd. Gelukkig hoef jij dit niet allemaal zelf bij te houden. HypotheekAdvies.nl biedt een overzicht van hypotheekadviseurs die op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van hypotheken.

Meer

Hypotheekrenteaftrek

Omdat jij al een huis hebt kan dit voor een complexe situatie zorgen. Als jij je eigen huis nog niet hebt verkocht kan dit gevolgen hebben voor je hypotheekrenteaftrek. Daarnaast kan je mogelijk extra kosten aftrekken als je een nieuwe lening of hypotheek wilt afsluiten. Er kunnen een hoop vragen bij je opkomen over wat wijsheid is. Een hypotheekadviseur kan je voorzien van antwoorden.

Overwaarde

Als jij je woning verkoopt, kan de opbrengst hoger zijn dan de (eigenwoning)schuld van je oude woning. Je woning heeft dan overwaarde. Vroeger kon je deze overwaarde voor consumptieve bestedingen gebruiken en de lening van een nieuwe woning volledig opvoeren als eigen woningschuld. Maar sinds de invoering van de bijleenregeling kan dit niet meer. Het bedrag aan overwaarde moet bij de aankoop van de nieuwe woning gebruikt worden om het bedrag aan woningschuld van de nieuwe woning te verlagen.

Bovenstaande hypotheekadviseurs adviseren jou graag bij de aankoop van je volgende woning. Kies welke het best bij jou past en maak een afspraak!

Minder
Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de dienstverlening van HypotheekAdvies.nl?

Stuur ons gerust een bericht!