Waar op letten bij container verhuur?

Publicatie:

Waar op letten bij container verhuur?

Het huren van een container kan een handige oplossing zijn bij verbouwingen, grote opruimacties of andere projecten waarbij veel afval ontstaat. Maar voordat je zomaar de eerste de beste container huurt, zijn er een aantal punten waarop je moet letten. In dit artikel lichten we deze punten toe.

Grootte van de container

Afhankelijk van de hoeveelheid afval die je verwacht, kies je de grootte van je container. Een te kleine container kan leiden tot extra kosten omdat je hem meerdere keren moet laten legen, terwijl een te grote container onnodige kosten met zich meebrengt. Informeer daarom altijd naar de verschillende formaten en laat je adviseren over de meest geschikte grootte voor jouw klus.

Soort afval

Er zijn verschillende containers beschikbaar voor verschillende soorten afval, zoals bouwafval, groenafval, puin of gemengd afval. Het is van belang het juiste type container te kiezen. Het mengen van verschillende afvalsoorten in één container kan extra kosten of boetes met zich meebrengen.

Plaatsing van de container

Denk goed na over waar je de container wilt laten plaatsen. Sommige locaties vereisen een vergunning. Check dit vooraf bij je gemeente. Daarnaast moet de locatie goed bereikbaar zijn voor de leverancier en moet je rekening houden met de omvang en het gewicht van de volle container.

Huurperiode en kosten

Container verhuur is vaak voor een vaste periode. Ga na hoe lang je de container nodig denkt te hebben en wat de kosten zijn voor een eventuele verlenging van deze periode. Wees je ook bewust van eventuele extra kosten, zoals voor het legen, het overschrijden van het maximaal toegestane gewicht, of voor het mengen van afval.

Service van het verhuurbedrijf

Niet elk containerverhuurbedrijf biedt dezelfde service. Het is raadzaam om vooraf reviews te lezen en eventueel ervaringen van anderen te vragen. Let ook op de snelheid van leveren en ophalen en de bereikbaarheid van de klantenservice.

Duurzaamheid

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat hun afval op een duurzame manier wordt verwerkt. Informeer bij het verhuurbedrijf naar hun afvalverwerkingsbeleid. Kiezen ze bijvoorbeeld voor recycling of het omzetten van afval in energie?

Vergunningen en regelgeving

Zoals eerder genoemd, kan het zijn dat je voor het plaatsen van een container een vergunning nodig hebt. Maar ook zijn er regels verbonden aan wat je wel en niet in een container mag gooien. Zorg dat je hiervan op de hoogte bent om boetes te voorkomen.

Het huren van een container kan een uitkomst bieden bij diverse projecten. Door vooraf goed te informeren en rekening te houden met bovenstaande punten, zorg je ervoor dat het proces soepel verloopt en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Investeer dus wat tijd in de voorbereiding; dat betaalt zich later zeker terug!