Scoor de mooiste items in de koopjeshoek

Publicatie:

Scoor de mooiste items in de koopjeshoek

Misschien heb je al leuke nieuwe meubels of woonaccessoires op het oog maar ben je nog aan het sparen. Dan is het slim om alert te zijn, want wat zou het mooi uitkomen als je die items kunt scoren met een mooie korting! Verschillende woonwinkels hebben een koopjeshoek waar je spontaan tegen de mooiste items aanloopt die jij op dat moment met korting mee naar huis kunt nemen.

Een koopjeshoek, waar vind je die?

Verreweg de meest bekende koopjeshoek is natuurlijk die van Ikea. Hij zit meestal weggestopt in een hoek van het magazijn, maar weet je die eenmaal te vinden dan is het de moeite om daar eens binnen te lopen! Als je er goed op gaat letten kom je ze ineens overal tegen: bij bekende woonwinkels als Leen Bakker en Kwantum, bij bouwmarkten als Karwei en Gamma en ook diverse grotere woonwinkels. Soms is het een duidelijk afgebakend stuk van de winkel en soms een onopvallende hoek. Maar dat het de moeite is om daar even te snuffelen staat vast!

Korting tot wel 80%

In de koopjeshoeken zijn producten om verschillende redenen afgeprijsd. Dit kunnen showroommodellen zijn, licht beschadigde items, restpartijen, of gewoon artikelen die plaats moeten maken voor nieuwe voorraad. Wat ze gemeen hebben, is dat ze tegen sterk gereduceerde prijzen worden aangeboden. Afhankelijk van de reden van afprijzing kun je soms wel 80% korting meepakken.

Is het product beschadigd? Onderhandel dan voor extra korting.

Sommige producten hebben zichtbare schade. Dit is vaak een reden om een hogere korting te geven. Zie je een product waarvan je de schade denkt te kunnen repareren? Wees dan niet bang om te onderhandelen voor extra korting. Het alternatief is tenslotte dat ze het item moeten weggooien dus als het er al even staat kun jij het misschien wel meenemen voor een extra scherpe prijs!

koopjeshoek

Veel koopjes bij elkaar? Bezoek een Outlet.

Als je echt gek bent op koopjes scoren, dan kun je er ook voor kiezen om actief op zoek te gaan naar een Outlet. Steeds meer winkels hebben een aparte locatie die ze helemaal inrichten met een assortiment dat jij mee kunt nemen met hele hoge korting. Dit is bijvoorbeeld het geval bij grote winkelketens met meerdere filialen. Ze hebben dan vaak één filiaal omgedoopt tot Outlet waar ze alle producten verkopen die retour zijn gekomen, een beschadigde verpakking hebben of waar gewoon (te) veel voorraad van is. Ideaal als je bijvoorbeeld een badkamer wil samenstellen en dat geheel kan doen in een Outlet filiaal!

Een bekende Outlet op het gebied van meubels en woonaccessoires is Loods 5 in Zaandam. Vlak bij het normale filiaal tref je een Outlet in die een behoorlijk groot oppervlakte heeft! Ze verkopen mooie designmerken met een scherpe korting. De moeite waard als je zin hebt om te kijken in een XXL koopjeshoek. Ook in grotere outlets zoals Batavia Stad kom je soms winkels tegen die zich richten op koken en wonen. Zo kun je jouw speurtocht naar koopjes combineren met een leuk dagje uit.

Tips voor het winkelen in koopjeshoeken

Tot slot nog 2 tips als je gaat neuzen in koopjeshoeken. Allereerst: wees geduldig en kom regelmatig terug. Het assortiment wisselt hier namelijk heel snel. Je kunt geluk hebben dat ze net hebben aangevuld voordat jij binnen kwam of dat het juist dringend wat nieuwe items nodig heeft en je er bijna niks aantreft. Regelmatig binnenlopen is hier de tip als je met een hoge korting mooie items wil scoren.

Het nadeel aan producten uit een koopjeshoek is vaak dat je ze niet mag retourneren. Overweeg dus goed of het bij jou past en controleer de staat van het product grondig voordat je het koopt.