Geld besparen op de inrichting van jouw nieuwe woning

Publicatie:

Geld besparen op de inrichting van jouw nieuwe woning

Het kopen van een nieuwe woning is zo ontzettend leuk, maar er komen natuurlijk nog wel aardig wat kosten bij. Denk bijvoorbeeld aan overdrachtsbelasting, notariskosten, kosten voor het hypotheekadvies, taxatiekosten en kosten voor een bouwkundige keurig. Dit zorgt voor een grote hap uit het spaargeld. Maar nadat het zakelijke gedeelte van het kopen van een huis afgerond is, wil je ook nog wat geld overhouden om het huis in te richten. Gelukkig heb je deze uitgaven zelf in de hand en kun je het zo duur maken als je zelf wilt. En met de volgende handige tips moet het zeker gaan lukken om wat extra geld te besparen op jouw inrichting.

Wat heb je nodig?

Om geen onnodige uitgaven te gaan doen is het goed om van tevoren te bedenken wat je nodig hebt. Een bank? Een eettafel? Een nieuwe badkamer? Dwaal niet af en laat je niet te veel verleiden wanneer je door een woonwinkel loopt. Zodra de woning ingericht is en er nog wat geld overgebleven is, kun je eventueel nog een paar minder noodzakelijke items in huis halen.

Wat heb je nog?

Heb je nog meubels of spullen uit de vorige woning, dan is het zonde om deze nieuw te kopen. Misschien ben je geneigd om voor het nieuwe huis ook mooie, nieuwe spullen te kopen, maar het kan maar zo zijn dat de “oude” bank perfect in de nieuwe woonkamer staat. Het staat in een andere ruimte, met een andere lichtinval of andere muurkleuren, dus dat kan voor een heel andere sfeer zorgen. En blijkt het toch niet zo mooi te staan, dan kun je het altijd nog verkopen. Verdien je er gelijk ook weer wat aan.

Zoek tweedehands

Het is tegenwoordig helemaal niet zo raar om tweedehands spullen te kopen. Integendeel, het is juist heel slim. In tweedehandswinkels en op tweedehands websites wordt erg veel aangeboden en vaak betaal je hier maar een klein bedrag voor. Zo worden er veel eettafels, kledingkasten en fauteuils aangeboden die nog heel goed een tweede ronde mee kunnen gaan. Maar ook woondecoratie om het interieur mee aan te kleden kun je heel goed bij een Kringloopwinkel vinden.

Do it yourself

Heb je een paar meubelstukken of items die je eigenlijk niet zo mooi meer vindt? Maak ze dan weer mooi! Een nieuwe kleur, andere handgreepjes, andere pootjes, nieuwe bekleding. Het kan ervoor zorgen dat het item ineens een hele upgrade krijgt. Je zou dit ook goed kunnen doen met spullen die tweedehands aangeboden worden.

Geld besparen interieur

Daarnaast kun je zelf ook aan de slag gaan om iets moois te maken. Maak bijvoorbeeld zelf een leuk wandkleed, een schilderij of maak nieuwe kussenhoezen van stof van de markt. Er is veel zelf te maken. Vooral nu je video’s via Youtube kan bekijken of inspiratie op kan doen via Pinterest. Zo zijn er ook toffe IKEA hacks online te vinden die je laten zien hoe je van een simpel kastje een prachtige eyecatcher kan maken.

Korting

We zijn geneigd om snelle aankopen te doen wanneer we iets op korte termijn nodig hebben. En toch is het veel verstandiger om even wat langer te zoeken. Want wist je dat webshops als bijvoorbeeld Wehkamp precies bijhouden waar je naar zoekt? Dit worden “Cookies” genoemd. Hoe vaker je op een bepaal product zoekt, des te groter is de kans dat het binnenkort in de “aanbieding” komt. Dit soort winkels willen heel graag iets aan je verkopen. Het is een leuke test om eens te proberen, want het kan je maar zo tientallen euro’s schelen.

Nieuwsbrieven en persoonlijke passen

Bij de ene webshop komt er direct een pop-up in beeld om extra korting te krijgen wanneer je je aanmeld voor de nieuwsbrief en bij de andere webshop moet je misschien even helemaal naar beneden scrollen. Het scheelt vaak iets van 5% op het aankoopbedrag en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Ook kun je bij veel winkels een persoonlijke pas aanvragen om extra korting te kunnen krijgen. Zeker bij bouwmarkten scheelt dit best veel geld.

Verder vooruit denken

Wanneer je toch bezig bent met het inrichten van de nieuwe woning is het goed om vooruit te denken. Is het een goed moment om nieuwe kozijnen te laten plaatsen? Heeft de woning al zonnepanelen? Of is een waterbesparende douchekop een slim idee? Er zijn verschillende grote en kleine investeringen die op lange termijn toch wel wat geld kunnen besparen.

Filter in jouw zoekopdracht

Ben je opzoek naar een nieuwe vloerlamp dan kun je binnen een webshop vaak een filter aanzetten in jouw zoekopdracht. Eén van deze filters is de “prijs”. Je kan vaak kiezen voor “Prijs van laag naar hoog” of een maximaal bedrag aangeven. Er komen nu alleen maar vloerlampen in beeld die binnen jouw budget passen.

Neem eerst een kijkje in een betaalbare winkel

Waarom zou je te veel betalen voor iets dat je in een andere winkel voor een veel lagere prijs kan kopen? Vooral wanneer je net een nieuwe woning gekocht hebt, wil je zo veel mogelijk geld besparen. Gelukkig zijn er winkels die betaalbare spullen verkopen. Een aantal bekende winkels zijn;

  • IKEA
  • Action
  • Xenos
  • Kwantum
  • Leen Bakker
  • Jysk
  • Lidl

Bezoek ook eens de Instagram accounts van de winkels om op leuke ideeën te komen. Vaak wordt een product extra uitgelicht via Instagram zodra je nog beter kan zien hoe het in een interieur staat.

Aanbiedingen

Er zijn verschillende momenten in het jaar dat winkels en webshops hun oude collectie in de “sale” zetten. Dit is een goed moment om het interieur bij elkaar te zoeken. Zo heeft Hema aan het begin van het jaar vaak korting op gordijnen en is er tijdens de zomer en rond Kerst vaak een algemene uitverkoop bij de meeste winkels en webshops. Ze maken ruimte in hun assortiment voor de nieuwe collectie en willen daarom graag van de “oude” spullen af.

Geld besparen is heel fijn, want je bent tijdens het inrichten van de woning zo een paar honderd euro kwijt. Bedenk je wel dat je niet alles in één keer hoeft aan te schaffen. Een fijn interieur creëer je vaak door de jaren heen, omdat er steeds meer persoonlijkheid ontstaat. Maar deze tips om te besparen op de inrichting van jouw nieuwe woning kunnen zeker helpen om er een betaalbaar en gezellig thuis van te maken.