Geld besparen voor je nieuwe interieur met tweedehands items

Publicatie:

Geld besparen voor je nieuwe interieur met tweedehands items

Wil jij graag een hip interieur zonder dat het veel kost? Boor dan je creativiteit aan door gebruik te maken van tweedehands producten. Meubels en decoratie die bij een ander niet meer passen kunnen juist weer geweldig staan in jouw huis. En als je echt creatief bent kun je ze soms een slimme upgrade geven waarmee je echt iets unieks creëert. Een hele slimme manier om geld te besparen voor je nieuwe interieur. Lees mee en laat je inspireren door deze tips!

Op zoek naar de mooiste tweedehands vondsten

Marktplaats is een van de bekendste plekken waar we kijken voor tweedehands producten. Logisch ook, het aanbod is er enorm. Meubels en decoratie staan er volop op. Bang dat deze items ‘uit de mode zijn’? Nergens voor nodig! Je kunt regelmatig bijna nieuwe meubels scoren omdat mensen onverwachts verhuizen of het toch thuis minder mooi vinden dan gedacht en het daarom maar weer te koop aanbieden. Een mooie kans voor jou om die gauw op te halen voor een scherpe prijs.

Online kijken voor tweedehands spullen voor je interieur kan ook heel goed met het minder bekende Vinted. Het voordeel is dat Vinted zich niet alleen beperkt tot Nederland, waardoor er veel meer keuze is. De kracht van Vinted zit hem in de overzichtelijke app en de goedkope verzendwijze. Zo hoef je niet in de auto te stappen om iets op te halen, het wordt voor een kleine meerprijs bezorgd bij een afhaalpunt bij jou in de buurt. Vinted werd vooral bekend van kleding maar ook in woondecoratie is er inmiddels veel aanbod. Het prijsniveau ligt er gemiddeld ook wat lager dan op Marktplaats. Extra fijn dus als je geld wil besparen.

De grens over voor tweedehands gelukjes

Hou je van lekker fysiek struinen, dan kun je natuurlijk de kringlopen in Nederland in de gaten houden. Het aanbod daar wordt regelmatig aangevuld en je vindt er voor weinig de mooiste items. In het zomerseizoen kom je ook kofferbakmarkten tegen. Een leuk concept waarbij de kofferbak van jouw auto de marktkraam vormt. Een hele leuke bestemming voor een dagje uit. Wil je echt een leuke dag beleven, overweeg dan eens om de grens over te gaan. De Franse brocante markten zijn echte trekpleisters en dat is niet voor niets.

Antiek markt

In Frankrijk staan brocante markten bekend om hun charme en unieke aanbod van tweedehands meubels en decoratieve items. Een brocante markt is een soort antiekmarkt waar je een breed scala aan vintage en tweedehands spullen kunt vinden, variërend van antieke meubels en decoraties tot schilderijen, serviesgoed, boeken en meer.

Lees ook alles over de trend van dit moment:
Japandi interieur

Bij het kiezen van materialen in een Japandi interieur staat kwaliteit centraal. Het is daarom aan te raden om te gaan voor hoogwaardige, natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en/of leer. Als het gaat om textiel, kun je denken aan stoffen zoals katoen, linnen, jute en wol. Het is het beste om te kiezen voor effen kleuren of subtiele prints. Drukke en opvallende patronen zijn niet typerend voor deze stijl die juist draait om rust en eenvoud.

Wat deze markten zo bijzonder maakt, is de sfeer. Brocante markten worden vaak gehouden in pittoreske stadjes, dorpen en historische locaties, waardoor ze een authentieke Franse ambiance hebben. Op brocante markten in Frankrijk kun je vaak veel vintage meubels vinden, zoals prachtige houten kasten, elegante spiegels, oude tafels en stoelen met verfijnde details. Naast meubels bieden deze markten ook een overvloed aan decoratieve objecten zoals antieke lampen, sierlijke klokken, mooi keramiek en schilderijen uit verschillende kunstperiodes. Het prijsniveau ligt er gemiddeld iets hoger dan in Nederland