Hoe je huis inrichten met een klein budget

Publicatie:

Hoe je huis inrichten met een klein budget

Makkelijk is het niet, je huis inrichten met een beperkt budget, maar wel een uitdaging! Eentje die zich leent tot creativiteit en dus ook originaliteit! Ga aan de slag met onderstaande tips om je huis met een klein budget in te richten:

  • Hergebruik (je) meubels

Verander ze van opstelling, geef ze een nieuw kleurtje, gebruik ze voor ander doeleind, maak het wat speelser, … In de kringloopwinkel zijn ook pareltjes te spotten en shoppen. Spring er regelmatig eens binnen, op een dag vind je het stuk van je dromen…

  • Verander de details

Wees creatief met wat je al hebt. Vervang de stoffen in huis, ga voor een nieuwe kleur, print, textuur.

Door te kiezen voor een andere stof voor je bank, vloerkleed of gordijnen, ziet jouw interieur al meteen heel anders uit.

Wil je het wat kleinschaliger aanpakken, verander dan de kleuren van je kussenhoezen, koop een nieuwe vaas, kaarsen, posters, …

Wat dacht je van nieuwe deurknoppen of handvaten of een keuken die je geheel of deels wrapt.

  • Integreer een nieuwe kleur

Met een nieuw kleurtje op de muur geef je je huis meteen een andere uitstraling. Verf hoeft niet duur te zijn, loop eens binnen bij budgetwinkels of een doe-het-zelfzaak.

Je kan natuurlijk ook in je accessoires en decoratie nieuwe kleuren integreren.

  • Wees decoratief met muurdecoraties

Is je favoriete wanddecoratie te duur, waarom geen spiegel ophangen dan?

Of maak zelf een wandstuk of laat een creatief persoon uit je omgeving voor een klein bedrag iets maken.

Uiteraard vind je ook leuke posters aan een laag prijsje, leuke lijst eromheen en klaar is je eyecatcher.

  • Maak zelf een meubel

Kies je eigen kleuren, bepaal de afmetingen op maat en ga aan de slag. Je kan altijd een handige harry uit je familie of vriendenkring ter assistentie vragen. Online zijn er ook heel wat tips en tutorials te vinden.

  • Overdaad schaadt

Of om het met de woorden van Mies van der Rohe te zeggen ‘less is more’.

Door het kiezen voor grote meubels en het weglaten van overbodige spullen, hou je je huis rommelvrij en straalt het klasse uit. Doordat je minder meubels en spullen aanschaft, spaar je zo uiteraard ook weer geld.

  • Hou koopjes en aanbiedingen goed in de gaten

Check folders en websites meermaals, abonneer je op nieuwsbrieven van woonwinkels en speur ook goed het internet en met name Instagram af.

  • Vergelijk prijzen

Koop niet meteen het eerste wat je ziet maar ga op zoek en heb geduld. De interieurtrends lopen gelijk in alle winkels dus vergelijk en zoek alternatieven.

Kwantum bijvoorbeeld is een hele leuke en budgetvriendelijke woonwinkel met een heel ruim, trendy en hip assortiment. Online kan je zelfs meubels en decoratie zoeken binnen de woonstijl die bij je past. Je vindt er naast heel wat decoratie ook verf, gordijnen, vloerbekleding, binnen- en buitenmeubels, … Ook bij Jysk en Leenbakker vind je toffe meubels en trendy decoratie. In Zeeman en Wibra zijn dan weer de leukste accessoires en decoratie voor huis, tuin, keuken, slaap- en badkamer te vinden.

Op instagram vind je zelfs accounts die op zoek gaan naar alternatieven van de duurdere merken en deze met mekaar vergelijken.

Ik hoop dat je met deze tips al een heel eind op weg komt in je zoektocht. Verlies nooit je eigen smaak en stijl uit het oog, gewoon doen wat goed voelt is nog steeds prioriteit nummer 1 bij het inrichten van je woonst.

Veel succes en plezier ermee!