Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseur Best

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Best? Je ziet hier alle adviseurs in Best die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Hypotheekadviseur Best

Heb jij een woning op Best op het oog en zie je jezelf daar al helemaal wonen? Stel: je hebt een bod gedaan op een huis en wacht op het verlossende telefoontje. Je hebt er vertrouwen in. Dit moet goed komen. Zodra je weet of jouw bod is geaccepteerd, is het tijd voor de volgende stap: de hypotheek. Ook daar komt nogal wat bij kijken, maar er is gelukkig vast een hypotheekadviseur uit Best die je daar goed bij kan helpen. Hoe het proces rondom je hypotheek in zijn werk gaat en wat een hypotheekadviseur voor je kan betekenen, lees je in dit artikel.

Hypotheekadvies Best

Er zijn veel situaties waarin een hypotheekadviseur uit Best jou goed van dienst kan zijn. Een hypotheekadviseur kan je niet alleen helpen bij het aanvragen van je hypotheek, maar ook bij onder andere het oversluiten, aflossen of meenemen van je hypotheek.

Je hypotheek aflossen

De mogelijkheid bestaat dat je onbedoeld in een situatie terecht komt waardoor je zo snel mogelijk je hypotheek wilt aflossen. Hiermee bedoelen we ingrijpende gebeurtenissen zoals een scheiding of onverwacht ontslag. Een hypotheekadviseur kan in deze situaties waardevol zijn, omdat het bij moeilijke beslissingen rondom je hypotheek vaak fijn is als een neutrale partij meekijkt en je advies kan geven.

Je hypotheek oversluiten

Een andere situatie waarin je hypotheekadvies vaak goed kunt gebruiken, is als je je hypotheek wilt oversluiten. Dit betekent dat je je huidige hypotheek aflost en een nieuwe (gunstigere) hypotheek afsluit. Daarmee kun je in sommige gevallen je maandlasten verlagen. Realiseer je wel dat er verschillende eisen zijn waaraan je moet voldoen om je hypotheek te mogen oversluiten. Een hypotheekadviseur kan je precies vertellen hoe dit zit.

Je hypotheek meenemen

Ga je verhuizen? Dan kan het soms gunstig zijn om je hypotheek mee te nemen naar je volgende huis in plaats van hem nu af te lossen. Dit is vooral handig als je huidige hypotheek gunstigere voorwaarden heeft dan een nieuw af te sluiten hypotheek en als je nog in dezelfde situatie zit als toen je de hypotheek afsluit. Ook als je voor je huidige hypotheek een lagere rente betaalt dan de actuele rente is je hypotheek meenemen vaak gunstig. Ook hiervoor gelden wel eisen die bepalen of je voor het meenemen van je hypotheek in aanmerking komt.

Wil je een huur- of een koophuis?

Een lastige keuze die je zult moeten maken, is of je kiest voor een huur- of een koophuis. Een hypotheekadviseur uit Best kan je goed adviseren over het huren of kopen van een huis in Best. Hij of zij heeft namelijk veel kennis over de huizen in deze gemeente. Samen met de adviseur kijk je naar de mogelijkheden voor een huur- of koophuis, waardoor je daarna een weloverwogen keuze kunt maken.

Houd, als je voor een huurhuis kiest, wel rekening met (lange) wachtlijsten. Vergeet ook de voorwaarden van particuliere aanbieders en woningcorporaties niet door te lezen, zodat je aan alle eisen voldoet.

Kies je voor een koopwoning? Dan geeft een hypotheekadviseur uit Best je advies over wat jij maximaal aan een huis kunt besteden. Dat helpt al om gericht op zoek te gaan naar een huis dat aan jouw wensen voldoet. De gemiddelde vraagprijs van een koophuis in Best bedroeg in februari 2020 zo’n € 660.000,-. In de gemeente stonden in die maand gemiddeld zo’n 80 huizen te koop.

Een hypotheekadviseur in Best vinden

Op HypotheekAdvies.nl vind je meer dan 400 hypotheekadviseurs uit heel Nederland die graag voor je klaar staan. Ga op zoek naar de adviseur die voldoet aan jouw wensen door de adviseurs te filteren op factoren als locatie, specialisatie en advieskosten. Zo ontdek je welke adviseurs het beste aan jouw wensen voldoen.

Hoe weet je of een adviseur goed bij je past en of het überhaupt wel een goede adviseur is? Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je een adviseur kiest:

  • Vraag of je het dienstverleningsdocument (DVD) van de adviseur mag inzien. Hierin staat in het kort wat de adviseur rekent voor het complete hypotheekadvies.
  • Kies je voor een onafhankelijke adviseur? Check dan of hij of zij met zoveel mogelijk verschillende hypotheekaanbieders samenwerkt. Dit geeft je namelijk de grootste kans dat je inderdaad de voordeligst mogelijke hypotheek afsluit.

Twijfel je nog tussen een onafhankelijke hypotheekadviseur en een adviseur van een bank? Bekijk dan hier de verschillen tussen die twee opties.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek inplannen

Ben je er zeker van dat je op zoek wilt gaan naar een koophuis? Dan is het slim om een oriëntatiegesprek in te plannen met een hypotheekadviseur uit Best. Het eerste gesprek is bij de adviseurs van HypotheekAdvies.nl altijd gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek laat de adviseur je weten wat hij of zij voor je kan betekenen.

Via HypotheekAdvies.nl maak je gemakkelijk een afspraak met een hypotheekadviseur uit Best:

  • Ga naar het profiel van de adviseur van jouw keuze en klik op de knop ‘Maak een gratis afspraak’.
  • Laat vervolgens je gegevens achter voor de adviseur.
  • De adviseur neemt daarna zo snel mogelijk contact met je op om het vrijblijvende oriëntatiegesprek in te plannen.

Is het oriëntatiegesprek met een van de adviseurs uit Best goed bevallen? Dan kun je het adviesgesprek inplannen en verder met de adviseur het traject in gaan.

Het proces van een hypotheek aanvragen

Is je bod op een woning in Best geaccepteerd? Dan ga je het koopcontract tekenen en zal een hypotheekadviseur uit Best je vervolgens adviseren over een passende hypotheek en die op verzoek voor je aanvragen. Hiervoor moet je allereerst het adviesrapport tekenen waarin de adviseur alles heeft vastgelegd wat jullie besproken hebben. Daarna vraagt de adviseur de Hypotheek Uitgangspunten (HUP) voor je aan. Hierin staan verschillende documenten die de geldverstrekker nodig heeft om te bepalen of je een rentereservering en een definitieve offerte krijgt.

Zodra je de documenten ondertekend hebt, wordt alles nog één keer gecontroleerd. Is de bank akkoord? Dan is je hypotheekaanvraag goedgekeurd en krijg je de hypotheekofferte. Vervolgens ondertekent je onder andere de eventuele geldlening, de transportakte en de hypotheekakte bij de notaris. Daarna ben je officieel eigenaar van je nieuwe huis.

Best in het kort

Denk je dat Best voor jou de beste woonplaats is? Je bent niet de enige die graag in deze plaats en gemeente in de provincie Noord-Brabant wil wonen. In de stad wonen iets meer dan 30.000 mensen (1 januari 2019). Het grondgebied van Best behoorde eerder tot de gemeente Oirschot, maar is sinds 1819 afgesplitst om de zelfstandige gemeente Best te vormen.

Bezienswaardigheden

In Best zijn meerdere mooie bezienswaardigheden te bewonderen. Noemenswaardige bezienswaardigheden in de gemeente zijn de Sint-Odulphuskerk, de Koetshuistuin en BestZoo (een dierentuin). Ook is in Best het museum Bevrijdende Vleugels te vinden. Hier kun je op een terrein van 16 hectare allerlei voertuigen en andere middelen bekijken die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Klompen

Kenmerkend voor Best waren vroeger de vele klompenmakerijen. Tussen 1800 en 1900 stond Best bekend als een van de grootste klompencentra van Nederland. Dit kwam vooral door de geschikte grond voor populieren, die samen met de wilg het beste hout geeft voor het maken van klompen. In 1850 had best 23 klompenmakerijen, nu telt Best er nog enkele.

Verkeer en (openbaar) vervoer

Best ligt vlak naast de A2 (de snelweg van Amsterdam tot aan België) en de A58 (Zeeland, Noord-Brabant), waardoor de gemeente met de auto goed bereikbaar is. Qua openbaar vervoer beschikt Best over een treinstation en een aantal buslijnen, waardoor er goede verbindingen vanuit Best zijn met steden als Tilburg, Den Bosch, Weert en Eindhoven.

Onderwijs en sport

In de gemeente Best zijn 8 basisscholen en 2 middelbare scholen te vinden. Aan scholen voor de kinderen dus geen gebrek in deze gemeente. Ook voor sportverenigingen zit je in Best goed. Je vindt in de gemeente een zwembad, een voetbalclub, een korfbalvereniging en nog veel meer sportmogelijkheden.

Heeft Best je overtuigd?

Ben je ervan overtuigd dat jouw droomhuis in Best staat? Plan dan vrijblijvend een eerste oriëntatiegesprek in met een hypotheekadviseur uit Best naar keuze. Samen bespreek je de mogelijkheden voor het kopen of huren van een huis in Best. Zo komt jouw droomhuis in Best echt binnen handbereik.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!