Vertrouwen
Vertrouwen Alle basisgegevens zijn gecontroleerd
Aanbod
Aanbod Keuze uit vele onafhankelijke adviseurs
Snelheid
Snelheid Plan een gratis 1e gesprek binnen 1 minuut

Jouw locatie

Keuzes verfijnen

Meer filters

Hypotheekadviseur Almelo

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Almelo? Je ziet hier alle adviseurs in Almelo die jou graag voorzien van onafhankelijk, financieel advies. Adviseur gevonden die bij je past? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis oriëntatiegesprek aan.

Wil je meer weten over wonen in Almelo?  Hier lees je er meer over

Hypotheekadviseur Almelo

Voor een hypotheekadviseur in Almelo ben je bij HypotheekAdvies.nl op de juiste plek. Bij ons zijn hypotheekadviseurs uit heel Nederland aangesloten, dus je kunt hier ook een hypotheekadviseur uit Almelo en omgeving vinden. Een adviseur helpt je bijvoorbeeld als je een hypotheek wilt aanvragen of je bestaande hypotheek wilt oversluiten. Ook voor andere hypotheekvragen zit je bij een hypotheekadviseur in Almelo goed.

Hypotheekadvies Almelo

Een hypotheek afsluiten is een belangrijke keuze in je leven. Het is dan ook belangrijk dat je een hypotheek vindt met een scherpe rente en de juiste voorwaarden. Een hypotheekadviseur in Almelo kan hierbij veel voor je betekenen. Eerst kijkt de hypotheekadviseur of een woning in Almelo kopen voor jou haalbaar is. Daarna bekijkt de hypotheekadviseur de mogelijkheid om je eventuele huidige hypotheek te wijzigen en berekent de adviseur je maximale hypotheek. Als je voor het eerst een huis koopt, helpt de hypotheekadviseur je bij het afsluiten van een startershypotheek.

De hypotheekadviseur kan veel voor je uitzoeken. Nadat hij of zij je financiële gegevens voor je op een rij heeft gezet, bekijkt de adviseur waar je de meest voordelige rente en hypotheekvoorwaarden kunt krijgen. Ook krijg je advies over eventuele verzekeringen. Daarna kan de hypotheekadviseur je precies vertellen hoeveel je maandelijks moet betalen voor de hypotheek, de bijkomende kosten en eventuele verzekeringen. Ook neemt de adviseur je alle regelwerk uit handen.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Bij het afsluiten van een hypotheek kun je kiezen tussen een onafhankelijke hypotheekadviseur of een adviseur van een bank. Bij een onafhankelijke hypotheekadviseur is de kans op de voor jou meest voordelige hypotheek groter, omdat een onafhankelijke adviseur de hypotheken vergelijkt van een groot aantal geldverstrekkers. Hypotheekadviseurs die in dienst zijn van een geldverstrekker kunnen daarentegen alleen hun eigen product aanbieden, waardoor je niet zeker weet of je wel echt de voordeligst mogelijke hypotheek afsluit.

Een hypotheekadviseur kiezen

Een keuze maken voor een hypotheekadviseur is niet makkelijk. Daarom helpt HypotheekAdvies.nl jou bij de keuze uit ons ruime aanbod aan hypotheekadviseurs. Op HypotheekAdvies.nl kun je het aanbod namelijk met een aantal filters doorzoeken. De filters kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op de locatie van de adviesafspraak, de taal die de hypotheekadviseur spreekt, bepaalde specialismen en de mogelijke afspraaktijden (alleen tijdens kantoortijden of ook ’s avonds en in het weekend).

Wie zijn er betrokken bij jouw hypotheek?

Bij het afsluiten van een hypotheek krijg je met veel verschillende personen te maken. De hypotheekadviseur is ervoor verantwoordelijk dat je jouw woning op een goede manier financiert en dat alles op tijd geregeld wordt. Daarnaast moet door een makelaar of taxateur een taxatierapport worden opgemaakt, omdat de verstrekker van de hypotheek wil weten hoeveel jouw huis waard is. Bij de notaris wordt alles definitief gemaakt en vastgelegd in aktes.

Achter de schermen zijn er nog meer organisaties bij de aanvraag betrokken. Bijvoorbeeld de NWWI, die de aanvraag voor de Nationale Hypotheek Garantie beoordeelt en de bank die de hypotheek moet goedkeuren.

Wat kost hypotheekadvies?

Het eerste gesprek is bij HypotheekAdvies.nl altijd gratis. Als je besluit om verder te gaan met een hypotheekadviseur, betaal je wel een bedrag aan advieskosten aan de hypotheekadviseur. Je kunt er ook voor kiezen om je hypotheek zelf te regelen. Toch is het inschakelen van een hypotheekadviseur in veel gevallen voordeliger dan de hypotheek zelf regelen. Het inschakelen van een adviseur kan je over de gehele looptijd van je hypotheek zo’n € 15.000 aan rente schelen, zo blijkt uit onderzoek van Van Bruggen Adviesgroep uit 2018. Het kan dus zeker lonen om een van onze hypotheekadviseurs uit Almelo en omgeving in te schakelen.

Almelo in het kort

Wanneer je in de gemeente Almelo woont, dan woon je midden in de provincie Twente. Het kan goed zijn dat je Almelo kent van de cabaretier Herman Finkers of de voetbalclub Heracles, maar Almelo heeft meer dan dat. De stad biedt mooie bezienswaardigheden, veel ruimte voor bedrijven en een fijne woonomgeving. Ook is Almelo goed bereikbaar. Almelo telt bijna 73.000 inwoners en is daarmee een grote gemeente. Ook is de gemeente uitgestrekt over een vrij groot gebied van maar liefst 69 km².

De wijken in Almelo

Almelo bestaat uit 12 wijken of dorpen. De winkels en verschillende gelegenheden om wat te eten vind je vooral in het centrum. De grootste wijk van Almelo is Het Windmolenbroek. Naast de wijken in Almelo zelf vallen ook de twee dorpen Bornerbroek en Aadorp onder de gemeente Almelo.

In Almelo heb je over het algemeen alle voorzieningen in de buurt zitten. Zo zijn er 21 basisscholen verspreid door Almelo en zijn er diverse scholen voor speciaal onderwijs en meerdere middelbare scholen. In totaal kent Almelo 42 onderwijsinstellingen.

Ook op het gebied van sport zit je in Almelo goed door zijn in totaal meer dan 70 sportverenigingen. De grootste verenigingen zijn PH, en Oranje Nassau (beide voetbalverenigingen) en MHC Almelo (een hockeyclub).

Bereikbaarheid

Met de auto is Almelo vanuit het zuiden te bereiken vanaf Hengelo en Deventer via de A35. Door de N35 is er ook een verbinding met Zwolle. Daarnaast kun je van Almelo naar Drenthe rijden via de N36.

Verder heeft Almelo een treinstation. Vanaf hier kun je met de trein afreizen naar Schiphol, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Zwolle, Apeldoorn, Gouda en nog enkele andere steden. Ook in de Almelose wijk De Riet is een treinstation te vinden.

Als je houdt van varen, zit je in Almelo goed. Door Almelo lopen meerdere kanalen en beekjes, zoals het Twentekanaal, het Overijssels Kanaal, het kanaal Almelo-Nordhorn, de Almelose Aa en de Loolee.

Bijzonder in Almelo is ook de fietssnelweg in de stad. Deze loopt tussen Nijverdal en de Duitse grens en is bedoeld om de reistijd van fietsers te verkorten en het comfort te vergroten. Vanaf november 2019 is deze fietssnelweg ook verbonden met Vriezenveen.

Vind jouw hypotheekadviseur uit Almelo

Het vinden van een hypotheekadviseur kan een lastige klus zijn. Dankzij de filters op HypotheekAdvies.nl is het al iets eenvoudiger om een hypotheekadviseur in Almelo te vinden. Heb je de juiste adviseur gevonden? Dan kun je via de knop ‘maak een gratis afspraak’ gemakkelijk een afspraak inplannen. Tijdens het gesprek kijk je samen met je hypotheekadviseur naar jouw mogelijkheden.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in: En maak een gratis eerste afspraak

Ik wil een afspraak met:

Vul je gegevens in

Naam is een verplicht veld

Achternaam is een verplicht veld

Woonplaats is een verplicht veld

Telefoonnummer is een verplicht veld

E-mailadres is een verplicht veld

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!