Haal het meeste uit je tuin met een tuinhuis!

Publicatie:

Haal het meeste uit je tuin met een tuinhuis!

Wie kan er ook zo ontzettend genieten van een eigen tuin? Een heerlijk privé toevluchtsoord in de buitenlucht waar je het liefst het hele jaar door van wilt genieten. Of je nu groene vingers hebt of niet, door ons onstuimige klimaat kunnen we helaas niet het hele jaar door in de tuin zitten. Gelukkig zijn er genoeg manieren om toch het hele jaar door van je tuin te kunnen genieten, sterker nog, wij hebben de ideale manier gevonden om niet alleen van je tuin te genieten maar ook meer leefruimte te creëren. Laat je inspireren door tuinhuizen!

Een extensie van je woning in de tuin

Tuinhuisjes zijn zo veel meer dan alleen een opslag voor fietsen en tuinmeubilair. Zelfs met een kleinere tuin kun je tegenwoordig gemakkelijk online bij Van Kooten een tuinhuis op maat bestellen, dus er is voor elke tuin wel een geschikt huisje.

Maar waarom nu kiezen voor een tuinhuis? Een tuinhuis biedt een beschermde, extra ruimte in de veiligheid van jouw eigen tuin. Ideaal als opslagplaats uiteraard, maar ook hartstikke handig als uitbreiding van jouw woning! We hebben een paar leuke tuinhuis ideeën voor je op een rij gezet:

De studeerkamer

Werk of studeer jij veel vanuit huis? Dan weet je vast dat de huiselijke geluiden soms best wel storend kunnen zijn. Met een leuk tuinhuis creëer jij jouw eigen thuiskantoor in de frisse lucht van de tuin. Kies voor een goed geïsoleerd tuinhuis met een fijn bureau en stoel, genoeg opbergruimtes voor je research en boeken en maak het af met inspirerende foto’s of kunstwerken. Zorg voor goede verlichting en een sterke internetverbinding voor de ideale werkplek in de tuin.

De entertainment ruimte

Vaak gasten en familie over de vloer? Een middagje of avondje gezellig borrelen kan je woonkamer nogal eens overhoop halen, niet echt ideaal als je graag vaker mensen over de vloer hebt. Met een tuinhuis kun je een heerlijke plek in de buitenlucht creëren waar jij de leukste feestjes en avondjes organiseert. Denk aan een tuinhuis met overkapping, zodat je het hele jaar droog zit. Ga voor fijne loungebanken, gezellige sfeerverlichting en dikke kussens en dekens. Maak het af met een goede barbecue en/of vuurkorf of maak het helemaal praktisch met een klein koelkastje en speakertje in het huisje voor avonden lang plezier. Zo ben je in een handomdraai ‘the place to be’, zonder dat je elke keer je hele huishouden en interieur overhoop haalt.

De hobbyruimte

Of je nu graag tuiniert, schildert, lego bouwt of een andere hobby hebt die je met passie uitvoert, een tuinhuis biedt de perfecte ruimte om in alle rust te hobbyen. Gebaseerd op jouw hobby(s) kun je het tuinhuisje inrichten met een fijne werkbank, passende verlichting en een fijne stoel om even te pauzeren en na te denken over bijvoorbeeld je moodboard of volgende stap. Nu kun je in alle rust aan je projecten werken zonder ze elke keer op te bergen. De frisheid van je tuin en planten zullen je inspiratie prikkelen en voor je het weet ben je urenlang bezig!

Een speelparadijs

Heb jij kleintjes die het liefst de hele dag door willen rennen, springen en knutselen? Stimuleer dit met een tuinhuisje speciaal ingericht voor jouw kinderen. Ga voor een gezellige leeshoek met een fijn tapijt en kussens, zet een leuke werkbank neer voor knutsels en tekenwerkjes, zorg voor genoeg opbergkasten voor (buiten)speelgoed en maak het helemaal af met een mud kitchen en zandbak buiten. Op deze manier kunnen jouw kinderen het hele jaar door in de veiligheid van je eigen tuin buitenspelen, ideaal dus!

Of je nu al een tuinhuis in de tuin hebt staan of aan het overwegen bent om er een aan te schaffen, met een goed tuinhuisje kun je alle kanten op. Denk goed na over je doel(en) voor het huisje, zodat je bij de aanschaf (of renovatie van je bestaande tuinhuis) rekening kunt houden met het formaat, isolatie, dak, stijl en fundering. Laat je online informeren of ga langs bij een leverancier voor meer inspiratie en advies.