Budgetvriendelijke en duurzame kerstversiering 

Publicatie:

Budgetvriendelijke en duurzame kerstversiering 

Prachtig al die kerstversiering. Maar zo prijzig ook vaak. En wat als je graag de trends volgt of al eens van smaak verandert? Hip & trendy èn budgetvriendelijk, dat kan perfect!

Hoe hip, trendy & budgetvriendelijk je huis in kerstsfeer onderdompelen?

 • Net zoals ouders speelgoed voor hun kinderen wisselen, kan jij dit ook met je kersversiering. Met de jaren kreeg je waarschijnlijk al een hele verzameling bij mekaar. Kom los van je vaste versieringspatroon, maak een keuze in het aanbod en combineer anders.
 • Loop langs de kringwinkel, je vindt er een zeer ruim en gevarieerd aanbod aan lage prijzen.
 • Ga langs de budgetwinkels. Wibra, Zeeman, Kwantum en Flying Tiger hebben de hipste en leukste collecties vanaf oktober in hun rekken liggen.
 • Maak zelf je kerstversiering. Dit werkt ontspannend en je hebt unieke, handgemaakte stuks voor een laag prijsje.

Voor (kerst)shoppen hoeven jullie vermoedelijk geen handleiding, met DIY (do it yourself) kan ik jullie wel wat verder helpen. Op Instagram, TikTok en Pinterest vind je de leukste ideetjes. Ik lijst er hier enkele voor jullie op.

Do It Yourself

 • Shop kant en klare DIY-pakketjes en ga ermee aan de slag.

Deze leukerds vind je momenteel bij Flying Tiger

 • Bekijk online filmpjes van leuke en eenvoudige DIY’s.

Enkele ideetjes:

 • Bestempel je kussen, deken, tafelkleed, …

       Snijd een figuur uit een halve aardappel, verf erop en stempelen maar.

         Bron: http://www.instagram.com/herzenshimme

 • Lijm de onderkant van een kerstbal op een schaaltje vast, stop in het gat in de bovenkant een dunne kaars, decoreer met wat takjes en bloempjes.

       Bron: http://www.instagram.com/herzenshimme

 • Smelt oude kaarsen, gebruik een WC-rol als vorm, stop er een wiek in, vul de vorm, karton eraf en je nieuwe kaars is geboren.

       Bron: http://www.instagram.com/herzenshimme

 • Lijm met het lijmpistool kerstballen van verschillende maten vast op een oude vaas. Gebruik eventueel een spray voor een nieuwe glans of kleur.

        Bron: http://www.instagram.com/femsway   

 • Maak in een glazen vaas of pot een kerstafereel. Strooi er wat kunstsneeuw of glitters in, zet er een kersthuisje en/of –boompje in, kleine lichtslinger erbij en instant sfeertje!

                     Bron: http://www.instagram.com/action_tips 

Eindeloos veel ideetjes dus online te vinden.

Vertrouw op je eigen creativiteit

Kijk ook zelf eens naar wat je allemaal al hebt verzameld van decoratie.

Een wandeling in het bos levert je ook een schat aan kerstdecoratie op. Denk maar aan mos, rode of zwarte besjes, dennenappels, (dennen)takken, ander groen… De takken en dennenappels kan je ook spuiten in zilver, goud, wit of een ander kleurtje naar keuze.

Laat je hierdoor inspireren en creëer de mooiste kerstkransen, kerstguirlandes, een kerststukje,  kerstversiering, stillevens of raamdecoratie.

Welke versiering je zoal maken kan?

Kerststerren, kerstboomalternatieven, kersthangers, raamdecoratie, huisjes voor op de vensterbank, windlichten, kerstornamenten, een kerststal, een rendier…

Volg je eigen huisstijl en smaak. Kies je voor traditioneel, minimalistisch of maximalistisch?

Samen aan de slag gaan met je kinderen verhoogt de creativiteit en de kerstgezelligheid.

Kerstdecoratie zelf maken is zo leuk om te doen en de resultaten versterken de fijne kerstsfeer in je huis. Het is ook net wat specialer en persoonlijker dan wat je in de winkel shopt.

Veel plezier gewenst!