Betaalbare decoratie-ideeën voor in huis

Publicatie:

Betaalbare decoratie-ideeën voor in huis

Is jouw huis wel toe aan een make-over, maar heb je daar eigenlijk geen budget voor? Geen probleem, want met een beetje creativiteit kun je ook met een klein budget een super leuke sfeer creëren. Benieuwd hoe je dat doet? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Ga voor tweedehands meubels en accessoires

Ga je weleens naar de kringloop? Zo niet, dan zou je dat zeker moeten doen. Daar kun je namelijk zomaar tegen de meest toffe meubeltjes aanlopen, die er met een likje verf weer jarenlang tegenaan kunnen. Het is namelijk heus niet alleen oude rommel die ze verkopen, maar enkel bruikbare meubels van degelijke kwaliteit. De kringloop is bovendien dé plek waar je betaalbare decoratie vindt, zoals vaasjes, fotolijsten, lampen en bloempotten. Daarmee geef je een ruimte voor een klein bedrag een geheel nieuwe look.

Verf de muren in een andere kleur

Als er één klus is die betaalbaar is, maar wel een groots effect heeft, dan is het wel het schilderen van een muur. Los van een paar tientjes voor verf, een kwast en een goede roller, kost het je namelijk alleen maar tijd. Schuif je meubels aan de kant, plak de randjes af, dek de vloer af en schilderen maar! Zo voorzie je in een paar uur tijd een niet al te grote ruimte van een fris kleurtje, waardoor deze compleet anders zal aanvoelen.

Ga voor DIY en Upcycle projecten

Heb je geen geld om decoratie te kopen? Dan maak je het toch gewoon zelf?! Instagram en Pinterest staan vol met creatieve DIY (Do It Yourself) ideeën. Naai bijvoorbeeld je eigen kussensloopjes van een oud gordijn (kringloop!), gebruik oude pallets om een salontafel te maken, schilder of knip en plak mooie wanddecoratie, etc. Zo bespaar je niet alleen geld, maar zorg je er ook voor dat je interieur een stuk persoonlijker wordt. Alles wat je zelf maakt, heeft immers niemand anders!

Organiseer een ruilmiddag voor vrienden en familie

Vrijwel iedereen heeft allerlei decoratie staan die die niet meer gebruikt. Of dat nu is omdat het niet meer bij de nieuwe muurkleur past of omdat het je smaak niet meer is, je kunt daar natuurlijk wel iemand anders mee blij maken! Organiseer een ruilmiddag met vrienden en/of familie, en vraag iedereen om een doos met decoratie mee te nemen waar die van af wil. (Dit is ook leuk om te doen met kleding!). Zo kun je onderling ruilen en ga je naar huis met allemaal nieuwe spullen, waar je helemaal niks voor hebt betaald!

De ultieme, betaalbare decoratie: planten

Wil je voor een klein bedrag een ruimte in één klap gezelliger maken? Say no more, want planten zijn je beste vriend als het om sfeer gaat! Ze zijn betaalbaar, overal verkrijgbaar en fleuren elk leeg hoekje gemakkelijk op. Doordat ze de lucht zuiveren en zuurstof afgeven zijn ze bovendien niet alleen mooi om te zien, maar ook goed voor je gezondheid én je humeur. Waar wacht je nog op? Schaf een paar planten aan en zie direct hoe de ruimte ervan opleeft!

Met bovenstaande tips wordt het een stuk makkelijker om met een klein budget je huis een make-over te geven. Het vergt misschien wat creativiteit, maar dan heb je wel een persoonlijk interieur dat helemaal bij je past.