4 Opvallende muurdecoratie trends van 2023

Publicatie:

4 Opvallende muurdecoratie trends van 2023

Zijn jouw muren wel aan een make-over toe of ben je op zoek naar originele ideeën om ze op persoonlijke wijze af te stylen? In deze blog lees je alles over de vier meest opvallende muurdecoratie trends van 2023. Ze zijn gemakkelijk toe te passen in de meest uiteenlopende ruimtes, of je nu je slaapkamermuren wat extra’s wilt geven of juist in de woonkamer aan de slag gaat.

1. Ga voor een trendy gallery wall

Een van de meest opvallende trends op het gebied van muurdecoratie is natuurlijk de gallery wall. Deze term slaat op een verzameling posters en prints in allerlei verschillende formaten. Als je graag thuis een gallery wall wilt, is het allereerst slim om posters uit te kiezen in een bepaald kleurenschema. Zo zorg je ervoor dat het uiteindelijk een mooi geheel wordt. Ook is het goed om af te wisselen met de formaten van de lijsten. Voeg ook de ene keer een passe partout toe en de andere keer niet. Zo creëer je variatie en oogt het geheel speels en creatief.

2. Een wandkleed aan de muur

De tweede opvallende trend is een handgemaakt wandkleed aan de muur. Dit mag dan niet zo’n voor de hang liggende optie zijn, maar het is wel heel uniek! Bovendien werkt een stoffen kleed of tapijt aan de muur in feite ook als isolatie. Daardoor houd je warmte beter vast in de ruimte, wat je zult merken in je energierekening. Bij het uitzoeken van een wandkleed zul je merken dat ze er in ontelbaar veel kleuren en stijlen zijn. Van Oriëntaals tot minimalistisch en van kleurrijk tot zwart-wit. Door de grote impact die zo’n kleed heeft, moet je het zien als de basis voor de rest van je interieur. Maak dus geen overhaaste beslissingen, maar denk goed na voordat je zo’n opvallend element in huis haalt.

3. Kurk behang

Nog een trend die je misschien niet had zien aankomen is behang gemaakt van kurk. Ook dit heeft net als een stoffen wandkleed een isolerend effect, maar doet daarnaast nog zoveel meer! Kurk is een 100% natuurlijk materiaal, dat de ruimte in één klap een stuk knusser maakt. Het werkt namelijk niet alleen isolerend, maar ook geluiddempend. Daardoor is het heel geschikt voor grote ruimtes waarin je last hebt van een bepaalde galm. Daarnaast heeft kurk ook gewoon een hele mooie uitstraling. Het is perfect voor als je de natuur mee naar binnen wilt nemen, zeker in combinatie met een hoop planten en andere natuurlijke materialen, zoals hout.

Ook leuk om te lezen: Creëer je droominterieur

4. Mini wandplankjes

Hou je van muurdecoratie die je wanneer je maar wilt kunt aanpassen? Ga dan voor een verzameling mini wandplankjes. Dit zijn in feite boekenplankjes, maar dan van klein formaat. Zo’n plankje is bijvoorbeeld maar 20-30 cm breed. Door er diverse op te hangen, kun je elke keer afwisselen met je decoratie. Gebruik ze bijvoorbeeld om waxinelichtjes op te zetten, fotolijstjes, kleine cactusjes of andere plantjes. Deze trend is ook erg leuk in combinatie met de gallery wall. Hang tussen de fotolijsten af en toe een klein wandplankje op, zodat je diepte creëert en het resultaat nóg persoonlijker wordt.

Welke muurdecoratie trend ga jij binnenkort toepassen in je inrichting?