Een vakantiehuis aan het water... Is dat voor mij al financieel mogelijk?

Meer weten over een tweede huis kopen lees meer

Verfijn je resultaat
Zoek op postcode of plaats
Locatie
Specialisatie

Afspraakmoment
Afspreken...
Taal
Afrekenmodel
Aanvullende diensten

Type adviseur

Geselecteerd:
Tweede huis kopen
Wis selectie

Een tweede huis: recreatiewoning of vakantiewoning?

Een financiering voor een tweede huis regelen is lastiger dan de financiering van een huis voor eigen bewoning.

Vaak kan het dan handig zijn om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur. Wij bieden jou daarom in het bovenstaande overzicht de mogelijkheid om een grote diversiteit aan hypotheekadviseurs te vergelijken op basis van jouw wensen. Alle adviseurs hierboven hebben aangegeven gespecialiseerd te zijn in het verkrijgen van de financiering voor een tweede huis.

Meer

Een hypotheek voor een tweede huis

Als je een tweede huis wilt kopen zal je in veel gevallen spaargeld in moet leggen. Dat komt omdat je tweede huis niet je vaste huis wordt omdat het bijvoorbeeld bedoeld is als recreatiewoning. Daardoor is het vaak zo dat hypotheekverstrekkers de aankoop hiervan niet 100% willen financieren. De hoogte van het bedrag dat je moet meenemen hiervan verschilt per verstrekker. Sowieso is het aantal hypotheekverstrekkers dat een tweede huis wil financieren beperkt.

Het kan ook zijn dat de hypotheekverstrekker strengere eisen stelt aan de woning (zoals bijvoorbeeld dat het een huis van steen moet zijn, een fundering moet hebben en dakpannen als dak moet hebben). Het is ook goed mogelijk dat er bepaalde beperkingen worden gesteld door de hypotheekverstrekker zoals dat je bijvoorbeeld het huis niet mag uithuren. In hoeverre dit allemaal voor jou op toepassing is heeft te maken met jouw financiële situatie, het soort woning en de ligging van de tweede woning. Een hypotheekadviseur uit het bovenstaande overzicht kan samen met jouw precies kijken naar de benodigdheden om financiering te krijgen voor je tweede huis of recreatiewoning.

Een tweede hypotheek op je eerste huis

Een alternatieve manier van financiering van een tweede woning is het nemen van een tweede hypotheek op de eerste woning. Uiteraard moet je dan wel voldoende overwaarde in de woning hebben. Ook hier geldt dat niet alle hypotheekverstrekkers hiertoe bereid zijn.

Geen hypotheekrenteaftrek

De rente die je over de hypotheek voor je tweede huis of de tweede hypotheek op de eerste woning (voor de financiering van de tweede woning) moet betalen komt in beginsel niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Als je tweede huis namelijk niet je vaste verblijfplaats wordt, wordt deze woning geplaatst in box 3 en niet in box 1 en is de hypotheekrente niet aftrekbaar. Het is aan te raden om dit met een hypotheekadviseur te bespreken, zodat jij de financiering kan krijgen die bij jouw situatie past.

Minder
Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de dienstverlening van HypotheekAdvies.nl?

Stuur ons gerust een bericht!