Je hebt overwaarde op jouw woning. Wat kan je er eigenlijk mee?

Meer weten over overwaarde lees meer

Verfijn je resultaat
Zoek op postcode of plaats
Locatie
Specialisatie

Afspraakmoment
Afspreken...
Taal
Afrekenmodel
Aanvullende diensten

Type adviseur

Geselecteerd:
Overwaarde huis
Wis selectie

Overwaarde huis

Wat is overwaarde? Er is sprake van overwaarde wanneer de waarde van je huis hoger is dan je resterende hypotheekschuld. Dit kan zijn omdat je een deel van je hypotheek al hebt afgelost of als je huis meer waard is geworden dan de originele hypotheeksom. Je hebt dus extra geld dat vast zit in je huis. Maar wat kan je doen met je extra geld? Er zijn een aantal mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld de overwaarde van je huis gebruiken voor een nieuwe woning of de verbouwing van je huidige woning. Natuurlijk zijn er ook nog andere opties. Een hypotheekadviseur kan deze opties met jou bespreken.

Meer

Overwaarde gebruiken voor aankoop van een nieuw huis

Je huis verkopen en een ander huis kopen? Dan kun je te maken krijgen met de bijleenregeling. Deze regeling houdt in essentie in dat je de overwaarde van je huis moet gebruiken om de hypotheeksom te verlagen wanneer je een nieuwe hypotheek aanvraagt om een nieuw huis te kunnen kopen. Koop je niet gelijk een nieuwe woning en ga je huren maar koop je alsnog binnen 3 jaar een nieuw huis met hypotheek? Dan heb je deze verplichting alsnog. Gebruik je de overwaarde niet om het hypotheekbedrag te verlagen dan is de hypotheekrente over dat deel van de hypotheek niet aftrekbaar.

Overwaarde van je huis gebruiken voor verbouwing

Je hoeft je huis niet te verkopen om de overwaarde van je huis te gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om de overwaarde van je huis te gebruiken voor verbouwing. Om dit te doen moet je de overwaarde vrij maken. Dit kan door je hypotheek te verhogen met het bedrag aan overwaarde. Wel moet je de maandelijkse verplichtingen van de verhoogde hypotheek financieel aan kunnen. Het bedrag aan extra hypotheek kan je dan weer gebruiken voor de verbouwing van je huis. Het gebruiken van de overwaarde van je huis is soms complex. Het kan daarom handig zijn om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur. Bekijk hierboven welke adviseurs jou met dit vraagstuk verder kunnen helpen.

Minder
Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de dienstverlening van HypotheekAdvies.nl?

Stuur ons gerust een bericht!