Adviseurs vergelijken en kiezen

Hypotheekadviseurs vergelijken en kiezen

In Nederland zijn er duizenden hypotheekadviseurs; waar moet je op letten als je er een zoekt?

Het vinden van de hypotheekadviseur die het beste bij je past. Dat is waar we je bij HypotheekAdvies.nl mee willen helpen. Door veel en persoonlijke informatie te bieden over honderden adviseurs. Maar waar moet je eigenlijk sowieso op letten?

Dit is onze top 5:

  1. Zoek een onafhankelijk adviseur die samenwerkt met (vrijwel) alle aanbieders. Dat maakt de kans dat je het best passende en meest voordelige hypotheek afsluit het grootst (zie ook ons artikel: Wat kost advies en wat levert het op?). Of een hypotheekadviseur met veel aanbieders samenwerkt is te vinden in zijn dienstverleningsdocument.

  2. Zoek een adviseur waarmee het klikt. Uit onderzoek blijkt dat dit voor consumenten een heel belangrijke factor is. Jouw hypotheekadviseur helpt je immers bij het nemen van beslissingen over de grootste uitgave in je leven. Daarover voer je een paar intensieve gesprekken en dan is het belangrijk elkaar te vertrouwen en goed te begrijpen.

  3. Betaal niet teveel. De kosten van een adviseur zijn niet vanzelf bepalend voor de kwaliteit van het advies en ook een bekend merk is niet vanzelf extra geld waard. De meeste adviseurs rekenen tegenwoordig een vast bedrag voor hun diensten; kijk goed wat er in dat vaste bedrag is opgenomen. Kritisch zijn mag.

  4. Wat vonden andere consumenten? Ook kun je lezen wat andere consumenten van een hypotheekadviseur vinden, Daarvoor kan je bijvoorbeeld kijken op Advieskeuze, Independer en de website van de Consumentenbond.

  5. Kies een specialist als dat nodig is. Iedere hypotheekadviseur in Nederland moet voldoen aan strenge opleidingseisen en kan daarmee in 80% van de gevallen een prima advies geven. Maar zoek je naar een breed financieel plan, kies dan een gecertificeerd financial planner. Of ben je ondernemer, kijk dan of de hypotheekadviseur die je op het oog bent ook thuis is in deze materie. Hier kun je daar ook op filteren.


Terug naar overzicht

Wat doet een hypotheekadviseur?

Wat doet een hypotheekadviseur voor mij? Wat doet een hypotheekadviseur voor mij? Veel mensen vragen zich af wat een...

Lees meer

Onafhankelijk vs bank?

Onafhankelijk vs bank? Onafhankelijk hypotheekadvies of naar de bank? Wat is eigenlijk het verschil tussen een onafhankelijke...

Lees meer

Wie zijn er betrokken?

Wie zijn er betrokken? Wie kom je allemaal tegen bij het afsluiten van je hypotheek? Bij het afsluiten van je hypotheek...

Lees meer

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur ons gerust een bericht!