Extra financiele ruimte door overwaarde op jouw woning? Een hypotheekadviseur kan je er meer over vertellen

Meer weten over een opeethypotheek lees meer

Verfijn je resultaat
Zoek op postcode of plaats
Locatie
Specialisatie

Afspraakmoment
Afspreken...
Taal
Afrekenmodel
Aanvullende diensten

Type adviseur

Geselecteerd:
Opeethypotheek
Wis selectie

Een opeethypotheek of krediethypotheek afsluiten

Een opeethypotheek, ook wel een krediethypotheek of hypothecair krediet genoemd, wordt gezien als de meest flexibele hypotheekvorm, waarbij je woning als onderpand gebruikt wordt. Je kunt een krediethypotheek vergelijken met een doorlopend krediet, omdat je op ieder gewenst moment geld op kunt nemen en vervolgens alleen rente betaalt over het totale opgenomen bedrag. Het verschil met een doorlopend krediet is dat je woning als onderpand geldt, waardoor een kredietverstrekker aanzienlijk meer zekerheid heeft. Het is om deze reden makkelijker om een groot bedrag op te nemen bij een krediethypotheek, dan bij een doorlopend krediet. Daarbij geldt dat het rentepercentage van een krediethypotheek vaak lager ligt dan de rente van een doorlopend krediet. Vaak wordt een gedeelte van de overwaarde van een woning aangewend voor de opeethypotheek. Voor de eerste hypotheek staat hierbij de oorspronkelijke waarde van de woning garant, voor het bedrag wat de woning meer waard is geworden door de jaren heen, daarvoor kan een krediethypotheek worden afgesloten.

Meer

Aflossing van een krediethypotheek

Naast bovengenoemde verschillen tussen een krediethypotheek en een doorlopend krediet, verschilt een krediethypotheek ook op andere punten van hypotheken. Zo hoef je bij een krediethypotheek niet maandelijks een vast bedrag af te lossen. Wel dien je bij een hypothecair krediet maandelijks rente te betalen over het opgenomen bedrag. Daarbij dien je bij het afsluiten van een hypotheek met doorlopend krediet vaak een of meerdere opstartbedragen te betalen. De werking en hoogte van deze opstartbedragen is afhankelijk van de hypotheekverstrekker waar je het hypothecair krediet afsluit. 
Het aflossen van het hypotheek krediet gebeurt in de meeste gevallen pas op het moment dat de woning verkocht wordt. Tussentijds aflossen van een deel van je opeethypotheek is mogelijk, maar dit is minder gebruikelijk.

Advies over het afsluiten van een opeethypotheek

Wanneer je besluit om een hypotheek met doorlopend krediet af te sluiten bepaalt een hypotheekverstrekker welk extra deel je bovenop een bestaande hypotheek af kunt lossen bij de verkoop van je woning. Er moet dus sprake zijn van een overwaarde op je woning om een krediethypotheek af te kunnen sluiten. Wil je vooraf meer weten over de mogelijkheden van een hypothecair krediet? Een hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen!

Minder
Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de dienstverlening van HypotheekAdvies.nl?

Stuur ons gerust een bericht!