Jouw rentevaste periode loopt ten einde. Laat je adviseren voordat je kiest voor verlenging

Meer weten over je hypotheek verlengen lees meer

Verfijn je resultaat
Zoek op postcode of plaats
Locatie
Specialisatie

Afspraakmoment
Afspreken...
Taal
Afrekenmodel
Aanvullende diensten

Type adviseur

Geselecteerd:
Hypotheek verlengen
Wis selectie

Hypotheek verlengen

Bijna aan het eind van je rentevaste periode? Dan is het tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden omtrent het verlengen van je hypotheek. Of je nou een aflossingsvrije hypotheek hebt of een hypotheek hebt waarbij je maandelijks aflost, het verlengen van je hypotheek kan ingrijpende veranderingen met zich meebrengen Tenminste drie maanden voor het eind van je rentevaste periode krijg jij een voorstel van je huidige hypotheekverstrekker om de looptijd van jouw hypotheek of rentevaste periode te verlengen. Dit voorstel kan je bespreken met de hypotheekverstrekker. Tijdens dit gesprek worden er twee onderwerpen behandeld:

  • De actuele rentetarieven van de geldverstrekker tegenover de looptijd
  • Het bepalen van een nieuwe rentevast periode

Meer

Looptijd hypotheek verlengen

Afhankelijk van de actuele rente zullen jouw maandlasten na verlening van je hypotheek hoger of lager worden. Dit is ook afhankelijk van de rentevaste periode. Jij kan zelf de duur van de nieuwe rentevaste periode bepalen. Wanneer jij de keuze gaat maken is het goed om te kijken naar jouw persoonlijke wensen en verwachtingen van de markt. De afgelopen jaren is er het een en ander veranderd op het gebied van hypotheken. Dit kan gevolgen hebben voor het verlengen van jouw hypotheek. Een hypotheekadviseur kan jou goed adviseren bij deze afweging.

Oversluiten

Het aflopen van de rentevaste periode biedt ook de mogelijkheid om naar het aanbod van andere geldverstrekkers te kijken. In veel gevallen hoeft na afloop van de rentevaste periode geen boete (vergoeding) te worden betaald aan de huidige geldverstrekker bij het oversluiten van de hypotheek naar een nieuwe geldverstrekker.
Wil jij weten wat voor jouw specifieke situatie een goede keuze is? Bovenstaande hypotheekadviseurs bespreken het graag met jou!

Minder
Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de dienstverlening van HypotheekAdvies.nl?

Stuur ons gerust een bericht!