Wat betekent een scheiding voor je hypotheek? Deze hypotheekadviseurs zijn ervaren in jouw situatie

Meer weten over hypotheek en scheiden lees meer

Verfijn je resultaat
Zoek op postcode of plaats
Locatie
Specialisatie

Afspraakmoment
Afspreken...
Taal
Afrekenmodel
Aanvullende diensten

Type adviseur

Geselecteerd:
Hypotheek en scheiden
Wis selectie

Hypotheek en scheiden

Tijdens een scheiding heb je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd. Naast alle emotionele beslissingen moeten er ook praktische zaken worden geregeld. Waar gaan de kinderen wonen? Wie blijft er in het huidige huis wonen? Wat veranderd er in je hypotheek bij een scheiding? Dit zijn nog maar enkele zaken, in de praktijk zijn er nog veel meer!

Bij een huurwoning kan je de woninghuur immers opzeggen als jullie allebei niet in de woning blijven wonen. Zo werkt het natuurlijk niet bij een koopwoning met een lopende hypotheek. Om dergelijke zaken zo goed mogelijk te regelen in een turbulente periode is het raadzaam om de hulp van een hypotheekadviseur in te schakelen die hier verstand van heeft. Een hypotheekadviseur kan jou en je partner vertellen hoe de hypotheek na de scheiding moet worden afgelost.

Meer

Hypotheek na scheiding

In veel gevallen kiezen mensen ervoor om hun hypotheek na de scheiding zo snel mogelijk af te lossen, waarbij geen van beide betrokkenen in de gezamenlijke woning blijft wonen. Bij een dergelijke situatie moet de gezamenlijke woning zo snel mogelijk verkocht worden, om de openstaande hypotheek voor een groot deel af te kunnen lossen. Vaak zal een hypotheek bij een scheiding al voor een groot deel zijn afgelost, omdat de hypotheek doorgaans al enkele jaren voor de scheiding afgesloten is. Dit maakt het makkelijker om de openstaande hypotheek in een keer af te kunnen lossen.

Verdeling restschuld hypotheek bij scheiden

Het deel van de verkoop van de gezamenlijke woning wat overblijft na het aflossen van de hypotheek wordt verdeeld over de betrokken partijen. Mocht de openstaande hypotheek niet in een keer kunnen worden afgelost na de verkoop van de woning, dan moet de nog openstaande schuld door beide betrokkenen worden afgelost in de periode na de scheiding. Hierbij dienen beide betrokkenen de helft van de schuld af te lossen. Let op: je blijft allebei aansprakelijk voor de totale schuld. Mocht een van beiden zijn of haar deel van de schuld niet kunnen aflossen, dan is de ander hier alsnog verantwoordelijk voor.

Minder
Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de dienstverlening van HypotheekAdvies.nl?

Stuur ons gerust een bericht!