Met de lage rentes van tegenwoordig... kan dit voor mij voordelig uitpakken?

Meer weten over een hypotheek oversluiten...

Een hypotheek oversluiten

Wellicht heb je al eens gehoord dat het oversluiten van een hypotheek heel aantrekkelijk kan zijn om je hypothecaire maandlasten te verlagen. Een hypotheek oversluiten betekent dat je een bestaande hypotheek onderbrengt bij een andere hypotheekverstrekker, omdat de rente daar bijvoorbeeld lager is. Met een lagere hypotheekrente heb je maandelijks lagere hypotheeklasten, waardoor je meer geld overhoudt voor andere dingen!

Wanneer een hypotheek oversluiten?

Of het oversluiten van jouw hypotheek het overwegen waard is, hangt af of de opbrengsten opwegen tegen de kosten. Onder de onderwerpen in het submenu van deze pagina is informatie te vinden die belangrijk is om te bepalen of oversluiten in jouw geval interessant is. Zo kan het veel uitmaken wat voor soort hypotheek je op dit moment hebt, tegen welke rente deze oorspronkelijk is afgesloten en hoe lang de looptijd van de rentevaste periode nog is.

Doordat het oversluiten van een hypotheek behoorlijk complex kan zijn, is het raadzaam om vooraf advies in te winnen. Een hypotheekadviseur kan voor je berekenen of een hypotheek oversluiten interessant voor jou is.

Zoek een adviseur

Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de dienstverlening van HypotheekAdvies.nl?

Stuur ons gerust een bericht!